Product

Χημικός και βιολογικός πόλεμος

Product

Χήρα για ένα χρόνο

Χημικός και βιολογικός πόλεμος

Κωδικός:
72778
Manufacturer: 
Description: 

Στην παρούσα έκδοση επιχειρείται μια επιστημονική προσέγγιση του Χημικού και Βιολογικού Πολέμου ως νέα πιθανή στρατηγική της μαζικής καταστροφής.
Στα έξι κεφάλαια του τόμου αναλύονται συστηματικά τόσο θέματα που πηγάζουν από ιστορικές αναφορές κι επισκοπήσεις, όσο και θέματα που βασίζονται στη φύση του σύγχρονου χημικού και βιολογικού πολέμου.

14,40 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στην παρούσα έκδοση επιχειρείται μια επιστημονική προσέγγιση του Χημικού και Βιολογικού Πολέμου ως νέα πιθανή στρατηγική της μαζικής καταστροφής. Στα έξι κεφάλαια του τόμου αναλύονται συστηματικά τόσο θέματα που πηγάζουν από ιστορικές αναφορές κι επισκοπήσεις, όσο και θέματα που βασίζονται στη φύση του σύγχρονου χημικού και βιολογικού πολέμου. Η πρωτοποριακή παρουσίαση του θέματος, οι ιστορικές και επιστημονικές αναδρομές, όσο και οι αναλύσεις σύγχρονων προβλημάτων, όπως της τρομοκρατίας και του ρόλου της τεχνολογίας, καθιστούν το βιβλίο ως απαραίτητο εργαλείο για τη βαθύτερη κατανόηση της ειδικής σχέσης του σύγχρονου χημικού και βιολογικού πολέμου.
Subtitle: 
Η νέα απειλή
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-7809-94-7
Book pages: 
268
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και Φιλοσοφίας Κυριάκος Κουβελιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Αποφοίτησε από την Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Λάνκαστερ σε μεταπτυχιακό επίπεδο στον τομέα των Πολιτικών Επιστημών με αντικείμενο την Διπλωματία. Αναγορεύτηκε Διδάκτωρ Φιλοσοφίας από το Πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ απόν Τάιν, ενώ ολοκλήρωσε και έναν κύκλο μεταδιδακτορικής έρευνας στο Πανεπιστήμιο του Αμπερντήν. Έχει διδάξει Πολιτικές Επιστήμες, Φιλοσοφία και Διευθυντική στα Πανεπιστήμια Νιουκαστλ απόν Τάιν, Σάντερλαντ και Κιλ. Το 1999 συνέστησε και από τότε διευθύνει το Παρατηρητήριο Διευθυντικής Πολιτικής. Είναι μέλος πολλών διεθνών επιστημονικών οργανισμών και ιδρυμάτων όπως το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Σπουδών (IISS) και το Ινστιτούτο Πολυμερούς Διπλωματίας. Έχει δημοσιεύσει άλλες τρεις μονογραφίες: "Διευθυντική και Πολιτική Επιστήμη: η Περίπτωση της Διπλωματικής Διαπραγμάτευσης" (Παπαζήσης, 2001), "Η Φιλοσοφία της Ευρωπαϊκής Άμυνας" (Τυποφως, 2000), "The Philosophy of Europeanisation of Greece's Foreign and Security Policy" (Τυποφως, 2000). Έχει επίσης συγγράψει δεκάδες άρθρα και μελέτες που έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά και επιθεωρήσεις.

Subtitle: 
Η νέα απειλή
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-7809-94-7
Book pages: 
268
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο