Product

Χιλιετία

Product

Χίλιοι και ένας λόγοι για να βρείτε εραστή

Χιλιετία

Κωδικός:
99736
Description: 

O ντετέκτιβ Καρβάλιο και ο πιστός βοηθός του Μπισκουτέρ, ως άλλοι Δον Κιχώτης και Σάντσο Πάντσα, αφήνουν πίσω τους το ταραγμένο Αφγανιστάν και συνεχίζουν την περιπλάνησή τους στη Nοτιοανατολική Ασία. Όμως ούτε στην Ταϊλάνδη ούτε στο Μπαλί καταφέρνουν να ξεκουραστούν. Oι εχθροί τους αυξάνονται και πληθύνονται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Από την Αυστραλία και μετά, τους συνοδεύει ένας αναπάντεχος ταξιδιώτης, ένα πρώην μέλος της βασκικής ΕΤΑ, με του οποίου το ιστιοφόρο θα πρέπει να διασχίσουν τον ωκεανό κατευθυνόμενοι προς τη Νότια Αμερική.

21,09 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

O ντετέκτιβ Καρβάλιο και ο πιστός βοηθός του Μπισκουτέρ, ως άλλοι Δον Κιχώτης και Σάντσο Πάντσα, αφήνουν πίσω τους το ταραγμένο Αφγανιστάν και συνεχίζουν την περιπλάνησή τους στη Nοτιοανατολική Ασία. Όμως ούτε στην Ταϊλάνδη ούτε στο Μπαλί καταφέρνουν να ξεκουραστούν. Oι εχθροί τους αυξάνονται και πληθύνονται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Από την Αυστραλία και μετά, τους συνοδεύει ένας αναπάντεχος ταξιδιώτης, ένα πρώην μέλος της βασκικής ΕΤΑ, με του οποίου το ιστιοφόρο θα πρέπει να διασχίσουν τον ωκεανό κατευθυνόμενοι προς τη Νότια Αμερική. Ωστόσο, ενώ ο Μπισκουτέρ κρατά ακμαίο το ηθικό του και επιφυλάσσει μια μεγάλη έκπληξη στον Καρβάλιο, αυτός ο τελευταίος βυθίζεται σε μελαγχολία. Το πέρασμα των δύο ηρώων από διάφορες χώρες και κουλτούρες σκιαγραφεί μια ανησυχητική εικόνα του σύγχρονου κόσμου, μια εικόνα που βρίσκεται στους αντίποδες της επίσημης αλήθειας. Το έξοχο φινάλε αυτού του μυθιστορήματος σήμανε και το φινάλε της δράσης του Καρβάλιο καθώς και το αναπάντεχο φινάλε της συγγραφικής καριέρας του ίδιου του Μονταλμπάν.
Subtitle: 
Στους αντίποδες: Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-03-4101-Χ
Book pages: 
356
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Γεννήθηκε στη Βαρκελώνη το 1939. Έγραψε και δημοσίευσε ποιητικές συλλογές, μυθιστορήματα και δοκίμια. Ανάμεσα στα σημαντικότερα έργα του συγκαταλέγονται τα ακόλουθα: "Μια συναισθηματική αγωγή", "Μαρξιστικά ζητήματα", "Πράγα", "Συναισθηματικό χρονικό της Ισπανίας", "Υποφυσιολογικό μανιφέστο", "Ο πιανίστας", "Συναισθηματικό χρονικό της μεταπολίτευσης", "Happy End" και "Γεύματα με ανησυχητικά άτομα". Ώσπου εμφανίζεται ο ιδιόρρυθμος ντετέκτιβ Πέπε Καρβάλιο στο μυθιστόρημα "Εγώ σκότωσα τον Κέννεντυ" (1970). Η πρωτότυπη μυθιστορηματική αφήγηση του Μονταλμπάν ανοίγει με αυτό το έργο νέους λογοτεχνικούς δρόμους και καθιερώνει τη Σειρά "Πέπε Καρβάλιο". Εκτός από τα βραβεία για τις "Θάλασσες του Νότου", ο Μ.Β. Μονταλμπάν έχει κερδίσει το Εθνικό Βραβείο Αφηγήματος της Ισπανίας, το Ευρωπαϊκό Βραβείο Μυθιστορήματος (1992) για το έργο του πάνω στον Ισπανό συγγραφέα και πολιτικό Galindez και το 1995 του απονεμήθηκε το Εθνικό Βραβείο Ισπανικών Γραμμάτων για το σύνολο του έργου του. Το 2000, ο Μονταλμπάν κέρδισε το λογοτεχνικό βραβείο Grinzane-Cavour για την προσφορά του στην παγκόσμια λογοτεχνία. Έφυγε ξαφνικά από καρδιακή προσβολή, τον Οκτώβριο του 2003 περιμένοντας μια πτήση στο αεροδρόμιο της Μπανγκόγκ.

Subtitle: 
Στους αντίποδες: Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-03-4101-Χ
Book pages: 
356
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο