Product

Χιόνι στη Φραουλοχώρα!

Product

Χιόνι το Σεπτέμβρη

Χιόνι στην Αθήνα

Κωδικός:
32005
Manufacturer: 
Description: 

Το μυθιστόρημα "Χιόνι στην Αθήνα" του Βίντοσαβ Στεβάνοβιτς περιγράφει, μέσα απ' τη μοίρα μιας οικογένειας προσφύγων που έφυγε απ' τον πόλεμο και έφτασε στην Αθήνα, την ανθρώπινη τραγωδία, την εκμηδένιση των αξιών και την καταστροφή της ιστορίας στην πατρίδα του.
Είναι το πρώτο μυθιστόρημα στον κόσμο με θέμα τη βάρβαρη αποσύνθεση της Γιουγκοσλαβίας και εκδίδεται σε παγκόσμια πρωτιά στην ελληνική γλώσσα.
Είναι το πρώτο μυθιστόρημα ενός Σέρβου λογοτέχνη που γράφτηκε στην Ελλάδα.

6,99 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το μυθιστόρημα "Χιόνι στην Αθήνα" του Βίντοσαβ Στεβάνοβιτς περιγράφει, μέσα απ' τη μοίρα μιας οικογένειας προσφύγων που έφυγε απ' τον πόλεμο και έφτασε στην Αθήνα, την ανθρώπινη τραγωδία, την εκμηδένιση των αξιών και την καταστροφή της ιστορίας στην πατρίδα του. Είναι το πρώτο μυθιστόρημα στον κόσμο με θέμα τη βάρβαρη αποσύνθεση της Γιουγκοσλαβίας και εκδίδεται σε παγκόσμια πρωτιά στην ελληνική γλώσσα. Είναι το πρώτο μυθιστόρημα ενός Σέρβου λογοτέχνη που γράφτηκε στην Ελλάδα. Το βιβλίο αυτό είναι το πρώτο μιας τριλογίας που θεματικά αποδίδεται με τον τίτλο "Τριλογία για το χιόνι και τα σκυλιά". Βαθιά αντιπολεμικό και αντιεξουσιαστικό, γραμμένο σε απλή γλώσσα και με σαφήνεια, το μυθιστόρημα αυτό μας οδηγεί στις σκοτεινές διαδρομές της ανθρώπινης μοίρας, στα τραγικά της αδιέξοδα και μας προσφέρει ένα ζωντανό ανθρωπιστικό μήνυμα.
Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
1992
Book ISBN: 
960-7107-16-0
Book pages: 
175
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Βίντοσαβ Στεβάνοβιτς γεννήθηκε το 1942 στο Τσβετόγιεβατς της Σερβίας. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου. Εργάσθηκε ως διευθυντής του μεγαλύτερου εκδοτικού οίκου της Γιουγκοσλαβίας (Prosveta) από το 1970 ώς το 1991. Από το 1991 ώς το 1993 έζησε αυτοεξόριστος στην Αθήνα και, εν συνεχεία, εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, όπου ζει μέχρι σήμερα. Έχει εκδόσει επτά μυθιστορήματα, τρεις συλλογές διηγημάτων, τρία θεατρικά έργα και μία βιογραφία του Μιλόσεβιτς. Το μυθιστόρημα "Διαθήκη" (1986) έκανε, μέσα σε οκτώ μήνες, δέκα διαδοχικές ανατυπώσεις (60.000 αντίτυπα), η επιτυχία όμως αυτή ενόχλησε τη λογοκρισία, η οποία απαγόρευσε την κυκλοφορία του με το σκεπτικό ότι ο συγγραφέας παρουσίαζε με μελανά χρώματα την κατάσταση στη χώρα του. Η "Διαθήκη" βραβεύτηκε ως βιβλίο της χρονιάς και, αργότερα, ως βιβλίο της δεκαετίας στη Γιουγκοσλαβία. Τα μυθιστορήματα "Χιόνι στην Αθήνα", "Η νήσος των Βαλκανίων", "Ο Χρήστος και τα σκυλιά" γράφτηκαν στην Αθήνα. Ο Στεβάνοβιτς έχει τιμηθεί με τα σημαντικότερα λογοτεχνικά βραβεία της χώρας του. Έργα του έχουν μεταφραστεί στις περισσότερες ευρωπαϊκές γλώσσες.

Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
1992
Book ISBN: 
960-7107-16-0
Book pages: 
175
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο