Product

Χρέωσέ τα στη φωτιά

Product

Χρήμα

Χρήμα

Κωδικός:
9763
Description: 

Το "Χρήμα" είναι ένα αστείο, σκληρό και μοχθηρό μυθιστόρημα, όπως ο ίδιος ο ήρωας-αφηγητής, ο Τζον Σελφ, ένας διαφημιστής που περιφέρεται στο Λονδίνο και στο Μανχάταν αναζητώντας το χρήμα. Όχι μόνο αυτό όμως: και το σεξ και το αλκοόλ και τη δόξα κι εκείνο το πολυπόθητο συμβόλαιο για μια μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή, που θα τον κάνει πολύ, μα πολύ πλούσιο. Το βιβλίο αυτό είναι ένα ανελέητο χρονικό της δεκαετίας του ΄80, των υπερβολών της, συχνά της γελοιότητάς της· μερικές φορές διαβάζεται σαν σάτιρα των γιάπηδων, άλλες σαν μεγάλο, πυκνογραμμένο πανκ ποίημα.

25,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Το "Χρήμα" είναι ένα αστείο, σκληρό και μοχθηρό μυθιστόρημα, όπως ο ίδιος ο ήρωας-αφηγητής, ο Τζον Σελφ, ένας διαφημιστής που περιφέρεται στο Λονδίνο και στο Μανχάταν αναζητώντας το χρήμα. Όχι μόνο αυτό όμως: και το σεξ και το αλκοόλ και τη δόξα κι εκείνο το πολυπόθητο συμβόλαιο για μια μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή, που θα τον κάνει πολύ, μα πολύ πλούσιο. Το βιβλίο αυτό είναι ένα ανελέητο χρονικό της δεκαετίας του ΄80, των υπερβολών της, συχνά της γελοιότητάς της· μερικές φορές διαβάζεται σαν σάτιρα των γιάπηδων, άλλες σαν μεγάλο, πυκνογραμμένο πανκ ποίημα. Όπως και να 'χει, ο Τζον Σελφ είναι ο αναίσχυντος κληρονόμος μιας μαζικής κουλτούρας όπου το χρήμα και η σπατάλη ταυτίζονται με την ευδαιμονία, η πορνογραφία με τον έρωτα, η συνωμοσία με τη φιλία κι όπου η πρώτη θέση των τζάμπο-τζετ αποτελεί τον κατεξοχήν χώρο της κοινωνικής καταξίωσης. Το "Χρήμα" είναι μια ιστορία για τους ισχυρούς και τους glamorous: απομυθοποιητικό, ευφυές και "τρομακτικό", όπως έγραψε η εφημερίδα "Observer". Επίσης, είναι μια άσκηση ύφους από ένα σύγχρονο συγγραφέα που δε σέβεται τίποτα -ούτε τον ίδιο του τον ήρωα- και που περιγράφει, γελώντας σαρδόνια, τι σημαίνει να ζεις στο δυτικό κόσμο σήμερα.
Subtitle: 
Ένα σημείωμα αυτοκτονίας: Μυθιστόρημα
Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-378-288-2
Book pages: 
566
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Μάρτιν Έιμις γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου 1949 στην Οξφόρδη. Γιος του συγγραφέα Κίγκσλεϊ Έιμις, πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής τους στο Σουόνσι της Ουαλίας, όπου δίδασκε ο πατέρας του. Στη συνέχεια βρέθηκε στο Πρίνστον για ένα χρόνο, πριν επιστρέψει η οικογένειά του στο Κέμπριτζ. Ήταν δώδεκα ετών όταν χώρισαν οι γονείς του και βρέθηκε στην Ισπανία, ακολουθώντας τη μητέρα του και τα αδέρφια του. Την επόμενη χρονιά επέστρεψε στην Αγγλία και έπαιξε στον κινηματογράφο. Στη συνέχεια δεν του επετράπη να επιστρέψει στο σχολείο. Ολοκλήρωσε τα μαθήματά του σε ειδικά σχολεία, χωρίς να δείξει ιδιαίτερες ικανότητες. Με τη βοήθεια της μητριάς του Ελίζαμπεθ Τζέιν Χάουαρντ μπήκε στο Έξετερ Κόλλετζ της Οξφόρδης, αποφοίτησε από την Αγγλική Φιλολογία με άριστα. Εργάστηκε ως κριτικός βιβλίων στον "Observer" το 1971 και στη συνέχεια συμμετείχε ως συντάκτης στα έντυπα "Times Literary Supplement", "New Statesman" και "Observer", όπου διετέλεσε ειδικός συγγραφέας από το 1980. Έχει τιμηθεί με το βραβείο Σόμερσετ Μομ (1974) για το βιβλίο του "The Rachel Papers" (1973), ενώ το μυθιστόρημά του "Το βέλος του χρόνου" (1991) ήταν υποψήφιο για το Βραβείο Booker. Έχει δημοσιεύσει ακόμη τα μυθιστορήματα "Dead Babies" (1975), "Success" (1978), "Other People: A Mystery Story" (1981), "Money: A Suicide Note" (1984), "London Fields" (1989), τη συλλογή διηγημάτων "Einstein's Monsters (1987), και τα δοκίμια "Invasion of the Space Invaders: An Addicts' Guide" (1982), "The Moronic Inferno and Other Visits to America" (1986) και "Visiting Mrs Nabokov" (1993).

Subtitle: 
Ένα σημείωμα αυτοκτονίας: Μυθιστόρημα
Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-378-288-2
Book pages: 
566
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο