Product

Χρόνος ερωτικός

Product

Χρόνος και άνθρωπος

Χρόνος και αναγκαιότητα στη φιλοσοφία του Παρμενίδη

Κωδικός:
126306
Manufacturer: 
Description: 

Ο Παρμενίδης, ένας συχνά παρερμηνευμένος δημιουργός του αρχαίου ελληνικού στοχασμού, βρίσκει στον Μεξικάνο ελληνιστή Κάρλος Μοντεμαγιόρ Ρόμο ντε Βιβάρ, έναν ένθερμο αποτιμητή και βαθύ γνώστη της φιλοσοφίας του. Κανένας άλλος φιλόσοφος, κατά την μελέτη του Μοντεμαγιόρ, δεν επηρέασε τόσο την αρχαία ελληνική σκέψη, συμπεριλαμβανομένου του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, όσο ο Παρμενίδης, ενώ η επίδρασή του συνεχίζεται στον χώρο της φιλοσοφίας και των επιστημών ίσαμε τις μέρες μας.

7,67 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο Παρμενίδης, ένας συχνά παρερμηνευμένος δημιουργός του αρχαίου ελληνικού στοχασμού, βρίσκει στον Μεξικάνο ελληνιστή Κάρλος Μοντεμαγιόρ Ρόμο ντε Βιβάρ, έναν ένθερμο αποτιμητή και βαθύ γνώστη της φιλοσοφίας του. Κανένας άλλος φιλόσοφος, κατά την μελέτη του Μοντεμαγιόρ, δεν επηρέασε τόσο την αρχαία ελληνική σκέψη, συμπεριλαμβανομένου του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, όσο ο Παρμενίδης, ενώ η επίδρασή του συνεχίζεται στον χώρο της φιλοσοφίας και των επιστημών ίσαμε τις μέρες μας. Ο Μπέρτραντ Ράσσελ, για παράδειγμα, αναγνωρίζει στον Παρμενίδη τις βασικότερες έννοιες για την φιλοσοφία, τη φυσική, την ψυχολογία και τη θεολογία. Σκοπός αυτής της παρουσίασης είναι να μυηθεί ο αναγνώστης στον συναρπαστικό κόσμο του ελληνικού φιλοσοφικού στοχασμού. Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε εδώ, είναι ότι η ελληνική φιλοσοφία εκδηλώνεται σε πολλούς κλάδους του στοχασμού και των επιστημών των σύγχρονων κοινωνιών των ανθρώπων. Στην πραγματικότητα οι αντίκτυποί της είναι τόσοι και τέτοιας ολκής, συμπερι-λαμβανομένων των εικαστικών τεχνών και της θρησκείας, ώστε να είναι σχεδόν αδύνατο να φαντασθούμε τους εαυτούς μας και τον πολιτισμό μας χωρίς τα γεγονότα που οδήγησαν στη εξέλιξη της ελληνικής φιλοσοφικής σκέψης, της οποίας ο Παρμενίδης αποτελεί κεντρική φυσιογνωμία.
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-408-065-2
Book pages: 
79
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κάρλος Μοντεμαγιόρ Ρόμο ντε Βιβάρ γεννήθηκε το 1977 στην Πόλη του Μεξικού. Είναι τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αυτόνομου Πανεπιστημίου (UNAM), της Φιλοσοφικής Σχολής των Πανεπιστημίων Νew School, της Νέας Υόρκης και Rutgers του Νιου Τξέρσεϊ των ΗΠΑ, όπου διδάσκει. Η διατριβή του για το δίπλωμα Μaster ήταν για την φιλοσοφία του Αριστοτέλη.
Μετά το τέλος των σπουδών του στο Μεξικό, αντί μιας σταδιοδρομίας δικηγόρου, τον Κάρλος Μοντεμαγιόρ Ρόμο ντε Βιβάρ τράβηξε -και προτίμησε αντί αυτής- το βάθος και η μαγεία του αρχαίου ελληνικού πνεύματος, ιδιαίτερα η φιλοσοφία. Οι σπουδές του στο Μεξικό συμπεριέλαβαν και τα αρχαία ελληνικά, τα οποία χρησιμοποιεί για επαληθεύσεις των μεταφράσεων που μελετάει και τα χειρίζεται με επάρκεια. Όπως η προσέγγιση του Αριστοτέλη, το ίδιο και του Παρμενίδη, διαπνέεται από έναν αέρα αλήθειας, βάθος γνώσης και προσήλωσης στο θέμα του.
Στον Μοντεμαγιόρ, η ελληνική σκέψη δεν έχει μόνο έναν εκ πεποιθήσεως αφοσιωμένο μελετητή, αλλά και έναν ένθερμο υποστηρικτή και φίλο.

Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-408-065-2
Book pages: 
79
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο