Product

Ψυχαναλυτική σκέψη

Product

Ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία

Ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία

Κωδικός:
109788
Description: 

Ο τόμος αυτός απαρτίζεται από ψυχοθεραπευτικές μελέτες, που προήλθαν από την εφαρμογή της ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας στον ελλαδικό χώρο κατά την τελευταία 30ετία, ξεκινώντας από περιπτώσεις παιδιών κατά το 1958 στον Ιατροπαιδαγωγικό Σταθμό του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συνεχίζοντας με περιπτώσεις φοιτητών και άλλων ενηλίκων στο Ψυχοθεραπευτικό Ιατρείο του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ το 1960 και μετέπειτα.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο τόμος αυτός απαρτίζεται από ψυχοθεραπευτικές μελέτες, που προήλθαν από την εφαρμογή της ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας στον ελλαδικό χώρο κατά την τελευταία 30ετία, ξεκινώντας από περιπτώσεις παιδιών κατά το 1958 στον Ιατροπαιδαγωγικό Σταθμό του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συνεχίζοντας με περιπτώσεις φοιτητών και άλλων ενηλίκων στο Ψυχοθεραπευτικό Ιατρείο του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ το 1960 και μετέπειτα. Η ψυχαναλυτική ψυχοθεραπευτική δουλειά που ακολούθησε σε διάφορες υπηρεσίες που οργανώθηκαν από τον συγγραφέα (Ψυχιατρικές Κλινικές στα πλαίσια του Γενικού Νοσοκομείου, Κινητές Μονάδες Ψυχικής Υγείας στην ύπαιθρο, Ημερήσια Περίθαλψη Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ κλπ.) έδωσε πλούσιο υλικό, από το οποίο εδώ επιλέχτηκε ό,τι οδηγεί σε συμπεράσματα για την τεχνική της ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας που πρέπει να εφαρμόζεται.
Subtitle: 
Κείμενα και περιπτώσεις
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-7285-02-6
Book pages: 
370
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Χαράλαμπος Σ. Ιεροδιακόνου μετά την αποφοίτηση του από το Παγκύπριο Γυμνάσιο σπoύδασε Ιατρικό στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στα Πανεπιστήμια Λονδίνου και Βοστώνης και απέκτησε τις ειδικότητες της Ψυχιατρικής και Παιδοψυχιατρικής με ιδιαίτερη απασχόληση στις ψυχαναλυτικές ψυχοθεραπείες. Εργάσθηκε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από το 1958 και εκλέχθηκε Τακτικός Καθηγητής Ψυχιατρικής το 1978. Επίσης ήταν Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης.
Οι ενέργειές του για προαγωγή της Ψυχικής Υγείας χρονολογούνται από το 1958 όταν ανέλαβε την ευθύνη του πρώτου Πανεπιστημιακού Ιατροπαιδαγωγικού Σταθμού της χώρας (στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ) και στη συνέχεια Ψυχοθεραπευτικού Ιατρείου Ενηλίκων (ΑΧΕΠΑ. 1960). Οργάνωσε την πρώτη μέσα σε κρατικό Γενικό Νοσοκομείο ανοικτή Ψυχιατρική Κλινική στην Ελλάδα (Αλεξανδρούπολη. 1978) και στη συνέχεια ανάλογη κλινική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Δημιούργησε τον αποκεντρωμένο θεσμό της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας για κάλυψη της υπαίθρου ολόκληρου του νομού, που υλοποιήθηκε με κονδύλια της ΕΟΚ στις αρχές του 1981 στην ύπαιθρο του Νομού Θεσσαλονίκης.

Subtitle: 
Κείμενα και περιπτώσεις
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-7285-02-6
Book pages: 
370
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο