Product

Ψυχολογία της καθημερινής ζωής

Product

Ψυχολογία της μητρότητας

Ψυχολογία της μάθησης

Κωδικός:
70648
Manufacturer: 
Description: 

Η μάθηση αποτελεί μια ικανότητα των ανθρώπων, αλλά και των ζώων, η οποία τους επιτρέπει να προσαρμόζονται και να επιβιώνουν στο περιβάλλον τους.

21,10 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η μάθηση αποτελεί μια ικανότητα των ανθρώπων, αλλά και των ζώων, η οποία τους επιτρέπει να προσαρμόζονται και να επιβιώνουν στο περιβάλλον τους. Πώς όμως μαθαίνει ο άνθρωπος; Πώς παρακινείται για μάθηση; Πώς λειτουργεί ο εγκέφαλός του, όταν μαθαίνει; Πώς οικοδομεί τις καθημερινές συνήθειές του και τις στάσεις του απέναντι στα πράγματα; Πώς αποκτά και πώς απαλλάσσεται από τους φόβους του; Πώς οικοδομεί τις επιμέρους έννοιες; Πώς συμβολίζει στο μυαλό του τον κόσμο της εξωτερικής αντικειμενικής πραγματικότητας; Πώς λύνει προβλήματα και κάτω από ποιος όρους; Πώς μαθαίνει διαβάζοντας ένα κείμενο; Το βιβλίο αυτό επιχειρεί να δώσει μερικές απαντήσεις, πρώτον, στα επιμέρους αυτά ερωτήματα, μέσα από μια συστηματική παρουσίαση των πιο αντιπροσωπευτικών επιστημονικών αντιλήψεων γύρω από το φαινόμενο της μάθησης και, δεύτερον, σε παρόμοια καθημερινά ερωτήματα των δασκάλων σχετικά με την άσκηση του λειτουργήματός τους στο χώρο του σχολείου, των φοιτητών κατά την πρακτική τους άσκηση, αλλά και του επιστήμονα-ερευνητή που ασχολείται με παρόμοια θέματα μάθησης. Ο συνδυασμός της θεωρίας και της πράξης που συνοδεύουν κάθε επιμέρους κεφάλαιο, καθιστούν το βιβλίο αυτό όχι μόνο ένα διδακτικό εγχειρίδιο, αλλά και ένα βιβλίο που θα μπορούσε να βοηθήσει τον εκπαιδευτικό στην ανάληψη, από την πλευρά του, και νεωτεριστικών παιδαγωγικών δραστηριοτήτων στο σχολείο.
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-8077-60-5
Book pages: 
418
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κωνσταντίνος Μπασέτας γεννήθηκε στο Χελιδόνι της Ηλείας το 1944. Πήρε πτυχίο δασκάλου από την Παιδαγωγική Ακαδημία Τριπόλεως το 1964. Τα έτη 1972-1977 σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Freiburg/i.Br. της Γερμανίας, Παιδαγωγικά, Ψυχολογία και Φιλοσοφία, απ' όπου και έλαβε τον ακαδημαϊκό τίτλο Magister Artium στις Επιστήμες της Αγωγής. Το 1990 αναγορεύτηκε διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Παιδαγωγικά. Δίδαξε επί σειρά ετών σε Δημοτικά του εσωτερικού και του εξωτερικού, ως καθηγητής Παιδαγωγικών στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία, όπως επίσης και στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης και στις Σχολές Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών, ενώ διατέλεσε και Σχολικός Σύμβουλος της Δημοτικής Εκπαίδευσης. Σήμερα είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο οποίο και διδάσκει. Έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων και μελετών παιδαγωγικού, κυρίως, περιεχομένου, ενώ τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στο χώρο της Παιδαγωγικής Ψυχολογίας.

Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-8077-60-5
Book pages: 
418
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο