Product

Ψυχολογία της παιδικής και εφηβικής ηλικίας

Product

Ψυχολογία της προσαρμογής

Ψυχολογία της παρώθησης και των κινήτρων

Κωδικός:
85144
Manufacturer: 
Description: 

Η παρώθηση, το κίνητρο, η βούληση παίζουν ένα σπουδαίο ρόλο στο παιδαγωγικό και διδακτικό γίγνεσθαι. Το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων είναι αυτό της παρώθησης των μαθητών. Συχνά ακούει κανείς απ' αυτούς ότι οι μαθητές τους στερούνται διαφέροντος για τα μαθήματα και το σχολείο γενικώς. Οι αξίες τους δεν είναι ίδιες με εκείνες του σχολείου και των ενηλίκων. Οι χαμηλές επιδόσεις του κάθε μαθητή δεν οφείλονται τόσο στην έλλειψη ικανότητας, όσο στην έλλειψη "βούλησης".

18,34 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η παρώθηση, το κίνητρο, η βούληση παίζουν ένα σπουδαίο ρόλο στο παιδαγωγικό και διδακτικό γίγνεσθαι. Το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων είναι αυτό της παρώθησης των μαθητών. Συχνά ακούει κανείς απ' αυτούς ότι οι μαθητές τους στερούνται διαφέροντος για τα μαθήματα και το σχολείο γενικώς. Οι αξίες τους δεν είναι ίδιες με εκείνες του σχολείου και των ενηλίκων. Οι χαμηλές επιδόσεις του κάθε μαθητή δεν οφείλονται τόσο στην έλλειψη ικανότητας, όσο στην έλλειψη "βούλησης". Το διαφέρον, οι αξίες, η βούληση, η εσωτερική συμμετοχή, η μίμηση είναι φαινόμενα και λειτουργίες της παρώθησης. Η διδασκαλία δεν είναι μόνο μια γνωστική διαδικασία. Τη διαποτίζουν και τα συναισθήματα. Τα διαφέροντα, οι στάσεις και οι αξίες αποτελούν την υποδομή της. Η παρούσα εργασία αποτελεί μια προσπάθεια ανάλυσης του περιεχομένου των εννοιών αυτών. Παράλληλα γίνεται μια παρουσίαση της εξελικτικής πορείας των λειτουργιών της παρώθησης, της επίδοσης, της μίμησης, της βούλησης, του διαφέροντος και των στάσεων. (Από τον πρόλογο της Α' έκδοσης)
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-333-332-8
Book pages: 
189
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Δημήτριος Γ. Ζάχαρης είναι καθηγητής της Ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Γεννήθηκε το 1936 στη Σεργούλα Δωρίδος (Φωκίδα). Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων (1954-56) και στα Πανεπιστήμια Φραγκφούρτης και Ζυρίχης Ψυχολογία, Παιδαγωγική και Φιλοσοφία (ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ.). Στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή με θέμα: "Η ψυχολογία του Piaget και οι δυνατότητες εφαρμογής της στη διδασκαλία της ιστορίας".
Υπήρξε καθηγητής της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Πατρών (1982-87) και από το 1987 μέχρι σήμερα διδάσκει το γνωστικό αντικείμενο της Ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει δημοσιεύσει πολλές εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και έχει εκδώσει διάφορα συγγράμματα.

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-333-332-8
Book pages: 
189
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο