Product

Ψυχομετρία

Product

Ψυχομετρία και ψυχολογική αξιολόγηση

Ψυχομετρία και ψυχολογική αξιολόγηση

Κωδικός:
3689
Description: 

Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα σημαντικό εγχειρίδιο τόσο για τους φοιτητές της ψυχολογίας όσο και για τους επαγγελματίες ψυχολόγους, καθώς πληροφορεί αναλυτικά για τον τομέα της Ψυχομετρίας και της Ψυχολογικής Αξιολόγησης. Η κατασκευή ενός επιτυχημένου ψυχολογικού τεστ βασίζεται στη σωστή στάθμιση και τις ικανοποιητικές ψυχομετρικές του ιδιότητες. Η αποτελεσματική χρήση των τεστ απαιτεί ένα βασικό επίπεδο εξοικείωσης με την κατασκευή τους.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα σημαντικό εγχειρίδιο τόσο για τους φοιτητές της ψυχολογίας όσο και για τους επαγγελματίες ψυχολόγους, καθώς πληροφορεί αναλυτικά για τον τομέα της Ψυχομετρίας και της Ψυχολογικής Αξιολόγησης. Η κατασκευή ενός επιτυχημένου ψυχολογικού τεστ βασίζεται στη σωστή στάθμιση και τις ικανοποιητικές ψυχομετρικές του ιδιότητες. Η αποτελεσματική χρήση των τεστ απαιτεί ένα βασικό επίπεδο εξοικείωσης με την κατασκευή τους. Η συγγραφέας εξηγεί όσο το δυνατόν πιο απλά ευρέως χρησιμοποιούμενες έννοιες και διαδικασίες της ψυχομετρίας. Αναφέρεται διεξοδικά στα πιο αντιπροσωπευτικά τεστ πολλών κλάδων της ψυχολογίας όπως ο γνωστικός, ο εξελικτικός, ο εκπαιδευτικός, ο νευροψυχολογικός και ο κλινικός. Καθώς η σωστή χρήση των τεστ προϋποθέτει γνώσεις και σεβασμό στους κοινωνικούς και δεοντολογικούς κώδικες που αφορούν την εφαρμογή τους, ένα ολόκληρο κεφάλαιο αφιερώθηκε στα θέματα αυτά. Εφόσον η ψυχολογία θεωρείται η επιστήμη της συμπεριφοράς, οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι να αξιολογήσουμε ποσοτικά τις παρατηρήσεις μας. Τα ψυχολογικά τεστ είναι τα πρωταρχικά εργαλεία που διαθέτουμε για αυτόν το σκοπό. [...]
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-02-1270-8
Book pages: 
470
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Καρίνα Κουλάκογλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Ολοκλήρωσε τον κύκλο των μεταπτυχιακών της σπουδών στην εξελικτική ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Sussex, και απέκτησε το διδακτορικό της πτυχίο από το Πανεπιστήμιο του Exeter. Είναι επίσης συγγραφέας του Fairy Tale Test (προβλητικό τεστ προσωπικότητας για παιδιά) το οποίο έχει σταθμιστεί στην Ελλάδα και εκδίδεται με επιτυχία στο εξωτερικό. Η κατασκευή του F.T.T. απετέλεσε και το θέμα της διδακτορικής της διατριβής. Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά.
Η Κ. Κουλάκογλου είναι καθηγήτρια Ψυχολογίας στο University of La Verne και έχει εκδόσει το βιβλίο "Διαγνωστική Εκτίμηση της Προσωπικότητας: Κλασικές Μέθοδοι - Νέα Ρεύματα", εκδ. Παπαζήση.

Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-02-1270-8
Book pages: 
470
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο