Product

Ωδές για την μπρατσέρα Αθηνά

Product

Ωδές και ελεγείες στο κελί μου

Ωδές εφτά για τον ουρανό

Κωδικός:
115710
Manufacturer: 
7,34 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-385-380-1
Book pages: 
66
Book Dimensions: 
25χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ελ. Κρης, ο Έλληνας από την Κρήτη, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κώστα Καρτσάκη, εκπαιδευτικού. Γεννήθηκε στο χωριό Σκινιά Μονοφατσίου, στην πάλαι ποτέ επαρχία Ριζόκαστρου. Υπηρέτησε 33 χρόνια στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε διευθυντικές θέσεις. Έγγαμος με τρία παιδιά, με τη λογοτεχνία ασχολήθηκε από τα φοιτητικά χρόνια, εντατικά από το 1979. Γράφει και δημοσιεύει άρθρα και ποιήματα στις εφημερίδες "Πατρίς", "Μεσόγειο", "Νέα Κρήτη", "Απογευματινή", στα περιοδικά "Εκπαιδευτικοί προβληματισμοί", "Κελαινώ", "Νουμάς", "Κρητικοί ορίζοντες", "Ανθολογία πολύπτυχο", "Ανθολογία διεθνούς εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών", στην ιταλική ανθολογία "L'Europa Rakonta" στο λεύκωμα Κρητών συγγραφέων και στην εφημερίδα "Κήρυκας" ελληνισμού της Αμερικής.
Είναι μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ηρακλείου, της χορωδίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Φραγκίσκος Λεονταρίτης, του Συλλόγου Φίλων Νίκου Καζαντζάκη με έδρα τη Γενεύη.
Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία, διακρίσεις, και τιμητικές πλακέτες από διάφορους συλλόγους και πνευματικά ιδρύματα του εσωτερικού και του εξωτερικού: Με το βραβείο Zan Mone υπό την αιγίδα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου (Γένοβα-Ιταλία 1994), με το αργυρό μετάλλιο στην ποίηση από τη Γαλλική Ακαδημία Letoce Paris, με δεύτερο βραβείο από την Unesco στην ποίηση για την Oλυμπιακή Eκεχειρία, με το πρώτο βραβείο και χρυσό μετάλλιο του Διονυσίoυ Σολωμού από τη Διεθνή Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών (Δ.Ε.Ε.Λ.).

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-385-380-1
Book pages: 
66
Book Dimensions: 
25χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο