Product

10 μικρές θαλασσινές σταγόνες

Product

10 μικροί μύθοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο

10 μικροί διάλογοι για ένα μουσείο

Κωδικός:
75437
Description: 

Το βιβλίο "Δέκα μικροί διάλογοι για ένα μουσείο" είναι μια πρόταση γνωριμίας με τον κόσμο των μουσείων. Βέβαια, τα εκθέματα για τα οποία γίνεται λόγος προέρχονται από ένα συγκεκριμένο μουσείο, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, τα αντικείμενα λειτουργούν πιο πολύ ως αφορμές για να συζητήσουμε με τα παιδιά θέματα και ιδέες που αφορούν το παρελθόν και το παρόν και να προσεγγίσουμε μαζί τις μουσειακές εκθέσεις, παρά ως οδηγός του συγκεκριμένου μουσείου.

4,50 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο "Δέκα μικροί διάλογοι για ένα μουσείο" είναι μια πρόταση γνωριμίας με τον κόσμο των μουσείων. Βέβαια, τα εκθέματα για τα οποία γίνεται λόγος προέρχονται από ένα συγκεκριμένο μουσείο, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, τα αντικείμενα λειτουργούν πιο πολύ ως αφορμές για να συζητήσουμε με τα παιδιά θέματα και ιδέες που αφορούν το παρελθόν και το παρόν και να προσεγγίσουμε μαζί τις μουσειακές εκθέσεις, παρά ως οδηγός του συγκεκριμένου μουσείου. Οι "Δέκα μικροί διάλογοι για ένα μουσείο" απευθύνονται σε παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού. Μπορεί να αποτελέσουν την αφορμή για μια επίσκεψη σε οποιοδήποτε μουσείο, το πρώτο βήμα σε μια έρευνα, την αφετηρία για να κουβεντιάσουμε θέματα όπως "Τι είναι ένα μουσείο;", "Γιατί σώζουμε πράγματα από το παρελθόν;", "Τι θα μάζευες αν ήσουν συλλέκτης;". Ο κύριος στόχος του βιβλίου είναι συναισθηματικός. Και αυτός θα επιτευχθεί αν το ίδιο το παιδί ασχοληθεί με το βιβλίο, το διαβάσει, το ζωγραφίσει και, τελικά, το χαρεί και το αγαπήσει.
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-7846-30-3
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Έλσα Μυρογιάνη ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στο Α.Π.Θ., Μουσειολογία στο Λέστερ της Αγγλίας και επιμορφώθηκε στις νέες τεχνολογίες στο Α.Π.Θ. Δούλεψε ως αρχαιολόγος, ερευνήτρια, εκπαιδευτικός, μουσειοπαιδαγωγός και επιμορφώτρια φιλολόγων στη διδασκαλία με χρήση ΤΠΕ. Έχει συγγράψει τα: "Arbeia Roman Fort" (παιδικός οδηγός στα αγγλικά), "Η παλαιοχριστιανική Θεσσαλονίκη" (φάκελος για τον εκπαιδευτικό, συλλογικό), "10 μικροί διάλογοι για ένα μουσείο" (παιδικός οδηγός) και "Φιλόλογοι στον υπολογιστή" (επιμέλεια, μαζί με τον Δ. Μαυροσκούφη).

Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-7846-30-3
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο