Product

1821: Οι αθέατες όψεις

Product

1843. Καρακορούμ

1821: Οι μεγάλες μάχες του Έθνους

Κωδικός:
165666
Description: 

Η ιστορία της Επανάστασης του 1821 εμπεριέχει πολλές πτυχές η διερεύνηση των οποίων επιφυλάσσει ακόμη εκπλήξεις στους μελετητές. Η συντριπτική πλειοψηφία των τελευταίων όμως, εντελώς παράδοξα(;) δεν επικεντρώνει στην πιο σημαντική πτυχή. Αυτή των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Και όμως η ελευθερία των Ελλήνων δεν κερδήθηκε, όπως πολλοί πιστεύουν, στα σαλόνια της ευρωπαϊκής διπλωματίας, αλλά στα πεδία των μαχών. Γιατί, αντίθετα με τις απόψεις ειδικών και μη, εκεί γράφεται η ιστορία των λαών.

15,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η ιστορία της Επανάστασης του 1821 εμπεριέχει πολλές πτυχές η διερεύνηση των οποίων επιφυλάσσει ακόμη εκπλήξεις στους μελετητές. Η συντριπτική πλειοψηφία των τελευταίων όμως, εντελώς παράδοξα(;) δεν επικεντρώνει στην πιο σημαντική πτυχή. Αυτή των στρατιωτικών επιχειρήσεων. Και όμως η ελευθερία των Ελλήνων δεν κερδήθηκε, όπως πολλοί πιστεύουν, στα σαλόνια της ευρωπαϊκής διπλωματίας, αλλά στα πεδία των μαχών. Γιατί, αντίθετα με τις απόψεις ειδικών και μη, εκεί γράφεται η ιστορία των λαών. Το βιβλίο αυτό περιγράφει με αυστηρά επιστημονικό, αλλά ταυτόχρονα συναρπαστικό τρόπο, τις σημαντικότερες χερσαίες μάχες του Αγώνα, από την Αλαμάνα και το Δραγατσάνι, στη σύγκρουση στον Ανάλατο και στην Πέτρα, χάρη στις οποίες οι Έλληνες κατάφεραν να συνεχίσουν την ιστορική τους πορεία.
Publications Date: 
2011
Book ISBN: 
960-6804-16-Χ
Book pages: 
247
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Publications Date: 
2011
Book ISBN: 
960-6804-16-Χ
Book pages: 
247
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο