Product

2050 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών γενικής χειρουργικής

Product

2083, Μια ευρωπαϊκή διακήρυξη ανεξαρτησίας

2061: Οδύσσεια τρία

Κωδικός:
43483
Manufacturer: 
Description: 

"... Το φως του Εωσφόρου έπεφτε πάνω στο μαύρο γυαλί του αρχαίου κτιρίου και ταυτόχρονα πάνω στο στενό ασημένιο τόξο που απλωνόταν πάνω από το νότιο τμήμα του ουρανού... Αν κάποιος κοίταζε προσεκτικά, θα μπορούσε να ξεχωρίσει τη λεπτή κλωστή του Πύργου του Παναμά, ενός από τους έξι ομφάλιους λώρους από διαμάντι που ένωναν τη Γη με τα διασκορπισμένα της παιδιά..."

11,45 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"... Το φως του Εωσφόρου έπεφτε πάνω στο μαύρο γυαλί του αρχαίου κτιρίου και ταυτόχρονα πάνω στο στενό ασημένιο τόξο που απλωνόταν πάνω από το νότιο τμήμα του ουρανού... Αν κάποιος κοίταζε προσεκτικά, θα μπορούσε να ξεχωρίσει τη λεπτή κλωστή του Πύργου του Παναμά, ενός από τους έξι ομφάλιους λώρους από διαμάντι που ένωναν τη Γη με τα διασκορπισμένα της παιδιά..." "Ξαφνικά, σχεδόν τόσο απότομα όσο είχε φανερωθεί, ο Εωσφόρος άρχισε να εξασθενεί και σιγά σιγά να χάνεται. Η νύχτα που οι άνθρωποι είχαν ξεχάσει για τριάντα γενιές απλώθηκε με τα όμορφα φτερά της για να δώσει στον ουρανό το πρόσωπο εκείνο που για εκατομμύρια χρόνια είχαν συνηθίσει και αγαπήσει οι άνθρωποι." "Και για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερα εκατομμύρια χρόνια, ο Μονόλιθος ξύπνησε".
Publications Date: 
1990
Book pages: 
294
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Σερ Άρθουρ Σι Κλαρκ (1917-2008) γεννήθηκε στο Μάινχεντ του Σόμερσετ, στην Αγγλία. Σπούδασε φυσική και μαθηματικά στο Κινγκς Κόλετζ, στο Λονδίνο. Υπηρέτησε ως υποσμηναγός στη RAF την περίοδο 1941-46 και ήταν ειδικός στα ραντάρ και στις επικοινωνίες μέσω δορυφόρων. Παντρεύτηκε το 1954. Τον ίδιο χρόνο ανέλαβε μια υποβρύχια εξερεύνηση και φωτογράφισε τον βυθό στους υφάλους της Αυστραλίας και τις ακτές της Κεϋλάνης. Σχολίασε για το τηλεοπτικό δίκτυο CBS τις πτήσεις στη σελήνη των διαστημοπλοίων "Απόλλων" 11, 12 και 15. Υπήρξε εταίρος σε πολλούς επιστημονικούς συλλόγους και πρόεδρος της Αγγλικής Διαπλανητικής Εταιρείας. Για τις επιστημονικές εργασίες του τιμήθηκε με διακρίσεις και βραβεία στα αγγλικά και αμερικανικά επιστημονικά ιδρύματα. Ως συγγραφέας βιβλίων επιστημονικής φαντασίας, όμως, κέρδισε παγκόσμια αναγνώριση, έχοντας γράψει περισσότερα από 100 βιβλία για το διάστημα, την επιστήμη και το μέλλον. Γνωστότερα βιβλία του είναι "Το τέλος της παιδικής ηλικίας" (1953), "Ραντεβού με τον Ράμα" (1972) και "2001: Οδύσσεια του διαστήματος" (1968), βασισμένο σε ένα παλαιότερο διήγημά του, το "The Sentinel" (1951), που γράφτηκε ταυτόχρονα ως μυθιστόρημα και σενάριο για την ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ -αργότερα, έγραψε τρεις ακόμη συνέχειες: "2010: Οδύσσεια δύο" (1982), "2061: Οδύσσεια τρία" (1988) και "3001: Η τελική Οδύσσεια" (1997). Βασικό θέμα στα έργα επιστημονικής φαντασίας του Κλαρκ είναι η ενόραση για το κοντινό ή μακρινό μέλλον, η διερεύνηση των όρων της ζωής στο διάστημα, η απελευθέρωση του ανθρώπου -όλα βασισμένα στην καλή γνώση των δεδομένων της επιστήμης, της φυσικής και της αστρονομίας. Μαζί με τον Ισαάκ Ασίμωφ θεωρήθηκαν οι μεγαλύτεροι συγγραφείς βιβλίων επιστημονικής φαντασίας. Πέθανε στο Κολόμπο της Σρι Λάνκα -όπου ζούσε από τη δεκαετία του '50-, από αναπνευστική ανεπάρκεια, μετά από επιπλοκές στην υγεία του που τον είχαν καθηλώσει επί χρόνια σε αναπηρική καρέκλα, στις 19 Μαρτίου του 2008, σε ηλικία 90 ετών. Προηγουμένως, σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα για τους αναγνώστες του, με αφορμή τα ενενηκοστά γενέθλιά του, είχε δηλώσει ότι εξακολουθεί να περιμένει την ανακάλυψη κάποιου είδους ευφυούς ζωής στο διάστημα, καθώς και να εύχεται την ειρήνευση του 25/ετούς εμφυλίου πολέμου στη Σρι Λάνκα, μεταξύ της κυβέρνησης και των ανταρτών Ταμίλ ("παρόλο που την ειρήνη δεν αρκεί απλώς να την εύχεσαι..."). Περισσότερες πληροφορίες για τον Άρθουρ Κλαρκ περιλαμβάνονται στην επίσημη ιστοσελίδα του Arthur C. Clarke Foundation: www.arthurcclarke.net.

Publications Date: 
1990
Book pages: 
294
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο