Product

250 πειράματα φυσικής για το νηπιαγωγείο

Product

250 χρόνια από τη γέννηση του Καπετάν Ζαχαριά 1759-2009

250 προβλήματα της στοιχειώδους θεωρίας αριθμών

Κωδικός:
86541
Manufacturer: 
Description: 

Το βιβλίο αποτελεί μια από τις παγκοσμίως καλύτερες συλλογές πρωτότυπων προβλημάτων που εκδόθηκαν ποτέ στο πεδίο της Στοιχειώδους Θεωρίας Αριθμών. Έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και χρησιμοποιείται ευρύτατα ως βοήθημα για την εξάσκηση όσων συμμετέχουν σε μαθηματικές ολυμπιάδες. Η Στοιχειώδης Θεωρία Αριθμών προσφέρεται περισσότερο από όλους τους κλάδους για μια πρώτη γνωριμία με τα Μαθηματικά· πραγματεύεται συγκεκριμένα και οικεία θέματα, ενώ οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί είναι απλές, γενικές και ολιγάριθμες.

20,99 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αποτελεί μια από τις παγκοσμίως καλύτερες συλλογές πρωτότυπων προβλημάτων που εκδόθηκαν ποτέ στο πεδίο της Στοιχειώδους Θεωρίας Αριθμών. Έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και χρησιμοποιείται ευρύτατα ως βοήθημα για την εξάσκηση όσων συμμετέχουν σε μαθηματικές ολυμπιάδες. Η Στοιχειώδης Θεωρία Αριθμών προσφέρεται περισσότερο από όλους τους κλάδους για μια πρώτη γνωριμία με τα Μαθηματικά· πραγματεύεται συγκεκριμένα και οικεία θέματα, ενώ οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί είναι απλές, γενικές και ολιγάριθμες. Έτσι, για τη λύση των 250 προβλημάτων που συνέθεσε ο Sierpinski, δεν απαιτούνται παρά βασικές μόνο γνώσεις Θεωρίας Αριθμών, τις περισσότερες από τις οποίες τις βρίσκει κανείς στα βιβλία του λυκείου. Ό,τι επιπλέον χρειάζεται αναπτύσσεται συνοπτικά στο "Προσάρτημα", στο τέλος του βιβλίου. Παράλληλα, ο συγγραφέας παραθέτει πρόσθετες πληροφορίες για την ιστορία κάθε προβλήματος και τη σύνδεσή του με άλλα. Για θέματα δε όπου έχει συντελεστεί πρόοδος, οι επιμελητές της ελληνικής έκδοσης έχουν προσθέσει χρήσιμες συμπληρώσεις που καθιστούν το βιβλίο πλήρως ενημερωμένο. Η ποικιλία και η πρωτοτυπία τούτης της συλλογής θα συναρπάσει τον αναγνώστη, ο οποίος μέσα από τις σελίδες της θα μπορέσει να αποκομίσει πλούσιες μαθηματικές εμπειρίες.
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-7778-75-8
Book pages: 
177
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Waclaw Sierpinski (1882-1996) είναι ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους της μεγάλης πολωνικής σχολής μαθηματικών. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 1904 στο Πανεπιστήμιο της γενέτειράς του, της Βαρσοβίας, και έλαβε το διδακτορικό του το 1908 από το Πανεπιστήμιο του Λβοφ. Το μαθηματικό του ταλέντο φάνηκε ήδη από τα φοιτητικά του χρόνια, όταν μια εργασία του στη Θεωρία Αριθμών βραβεύτηκε σε ένα διαγωνισμό. Το διδακτορικό του αφορούσε επίσης το πεδίο της Θεωρίας Αριθμών, όπου συνεισέφερε σημαντικά στο αξίωμα της επιλογής και στην υπόθεση του συνεχούς. Αργότερα ασχολήθηκε επίσης με τη Θεωρία Συνόλων και την Τοπολογία, όπου η συμβολή του είναι τεράστια τόσο σε όγκο όσο και σε ευφυείς νέες τεχνικές. Συνέγραψε πληθώρα βιβλίων και ερευνητικών άρθρων (περισσότερους από 700 τίτλους), συνεργάστηκε με διακεκριμένους μαθηματικούς και ανέδειξε σημαντικούς μαθητές. Διετέλεσε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας και μέλος της γαλλικής Ακαδημίας Επιστημών. Του απενεμήθηκαν τιμητικοί τίτλοι από εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλον τον κόσμο και προήδρευσε πολλών διεθνών συνεδρίων. Αξιόλογη επίσης ήταν η συμβολή του στη διάδοση των Μαθηματικών σε ερευνητικό επίπεδο. Το 1920 ίδρυσε με τον μαθητή του Stefan Mazurkiewicz το εξαιρετικό περιοδικό Fundamenta Mathematica, το οποίο ακόμη και σήμερα διατηρεί την αίγλη του, ενώ αργότερα έγινε και υπεύθυνος έκδοσης του Acta Arithmetica. Από τα έργα του ξεχωρίζουν τα "The theory of irrational numbers", "Outline of set theory" και "The theory of numbers".

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-7778-75-8
Book pages: 
177
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο