Product

3 και 1 κείμενα

Product

3 μύθοι

3 κρίσιμα ερωτήματα για τον Χριστό

Κωδικός:
85424
Manufacturer: 
Description: 

Τα "3 κρίσιμα ερωτήματα για τον Ιησού" του Μάρεϋ Χάρρις ασχολείται με τρεις θεμελιώδεις διακηρύξεις της χριστιανικής πίστης. Ο καθηγητής Χάρρις προσεγγίζει με τέτοιο τρόπο αυτές τις χριστολογικές ερωτήσεις, ώστε μας δίνει μαθήματα απολογητικής για την υπεράσπιση της εγκυρότητας του χριστιανισμού.
Υπήρξε πραγματικά ο Ιησούς;
Ο Χάρρις μιλάει πρώτα για την ιστορική ύπαρξη του Ιησού, αναζητώντας σε τέσσερις κλασικούς συγγραφείς της πρώτης περιόδου, στοιχεία για τον Ιησού από τη Ναζαρέτ που έζησε τον πρώτο αιώνα.
Αναστήθηκε πραγματικά ο Ιησούς;

3,02 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τα "3 κρίσιμα ερωτήματα για τον Ιησού" του Μάρεϋ Χάρρις ασχολείται με τρεις θεμελιώδεις διακηρύξεις της χριστιανικής πίστης. Ο καθηγητής Χάρρις προσεγγίζει με τέτοιο τρόπο αυτές τις χριστολογικές ερωτήσεις, ώστε μας δίνει μαθήματα απολογητικής για την υπεράσπιση της εγκυρότητας του χριστιανισμού. Υπήρξε πραγματικά ο Ιησούς; Ο Χάρρις μιλάει πρώτα για την ιστορική ύπαρξη του Ιησού, αναζητώντας σε τέσσερις κλασικούς συγγραφείς της πρώτης περιόδου, στοιχεία για τον Ιησού από τη Ναζαρέτ που έζησε τον πρώτο αιώνα. Αναστήθηκε πραγματικά ο Ιησούς; Σε μορφή διαλογικής συζήτησης, ο Χάρρις καταρρίπτει τα πιο πειστικά επιχειρήματα για ότι ο Ιησούς δεν αναστήθηκε από τους νεκρούς. Οι συζητήσεις καταπιάνονται, ανάμεσα σε άλλα θέματα, με τη λεγόμενη θεωρία της λιποθυμίας, τις εναλλακτικές εξηγήσεις για τον άδειο τάφο, τις ψυχολογικές εξηγήσεις για τις διηγήσεις των εμφανίσεων και την Σινδώνα του Τορίνο. Είναι ο Ιησούς Θεός; Τέλος, ο Χάρρις συγκεντρώνει στοιχεία της Καινής Διαθήκης που αποδεικνύουν ότι ο Ιησούς είναι Θεός, κι έτσι απαντά σ΄αυτούς που πιστεύουν ότι η θεότητα του Ιησού δε διδάσκεται μέσα στη Βίβλο. Ο Χάρρις παρουσιάζει τη θεϊκή θέση που διεκδίκησε ο Ιησούς, τις θείες ιδιότητες που εξάσκησε και το θεϊκό τίτλο που χρησιμοποιήθηκε γι' Αυτόν.
Publications Date: 
1996
Book ISBN: 
960-510-020-7
Book pages: 
116
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Πειραιάς
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Μάρεϋ Χάρρις, πρώην διευθυντής του οίκου Tyndale, στο Κέμπριτζ, καθηγητής στην εξηγητική και θεολογία της Καινής Διαθήκης στο Trinity Evangelical Divinity School. Το διδακτορικό του το έκανε στο πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, στο οποίο ήταν μαθητής του F.F. Bruce. Ανάμεσα στα βιβλία του Χάρρις περιλαμβάνονται τα "Ο Ιησούς σαν Θεός: η χρήση του τίτλου Θεός για τον Ιησού στην Καινή Διαθήκη", "Από το μνήμα στη δόξα: η Ανάσταση στην Καινή Διαθήκη"

Publications Date: 
1996
Book ISBN: 
960-510-020-7
Book pages: 
116
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Πειραιάς
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο