Product

5 Songs of Love

Product

5 ευχές

5 βήματα για δράση

Κωδικός:
134463
Manufacturer: 
Description: 

Παιδική λογοτεχνία και δραματοποίηση για το νηπιαγωγείο και το Δημοτικό.

Το βιβλίο "Πέντε βήματα για δράση" έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να καλύπτει θεωρητικά και πρακτικά την προσέγγιση της παιδικής λογοτεχνίας με τη μέθοδο της δραματοποίησης στο νηπιαγωγείο-Δημοτικό.

12,11 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Παιδική λογοτεχνία και δραματοποίηση για το νηπιαγωγείο και το Δημοτικό. Το βιβλίο "Πέντε βήματα για δράση" έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να καλύπτει θεωρητικά και πρακτικά την προσέγγιση της παιδικής λογοτεχνίας με τη μέθοδο της δραματοποίησης στο νηπιαγωγείο-Δημοτικό. Στο πρώτο μέρος αναφέρονται θεωρητικές απόψεις που αφορούν τη δραματοποίηση μέσα στη σχολική τάξη. Παρουσιάζεται πλήρως καταγεγραμμένη η εργασία που έγινε στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και εκπαίδευσης του ΑΠΘ και υλοποιήθηκε από φοιτήτρια του Ε΄ εξαμήνου. Στο δεύτερο μέρος καταγράφονται αναλυτικά τα πέντε βήματα που προτείνονται για δραστηριότητα στο νηπιαγωγείο-δημοτικό με όχημα την παιδική λογοτεχνία και τεχνική τη δραματοποίηση που υποστηρίζεται με τις λέξεις-κλειδιά που προκαλούν δράση. Τα πέντε βήματα για δράση είναι: α) Στόχοι-επιδιώξεις β) Πρώτη επαφή της ιστορίας με τα νήπια γ) Διανομή ρόλων δ) Συγγραφή διασκευής ε) Εφαρμογή. Στο βιβλίο προτείνονται εννιά τίτλοι βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας και περιγράφονται αναλυτικά τα πέντε βήματα, η πρόταση ολοκληρώνεται με τη διασκευή της κάθε ιστορίας και τον τρόπο-χώρο υλοποίησής της. Σε κάθε σκηνή έχει προβλεφθεί μουσική πρόταση. Το βιβλίο είναι χρήσιμο για το θεωρητικό αλλά και για το πρακτικό του μέρος, αφορά φοιτητές Παιδαγωγικών τμημάτων, νηπιαγωγούς και δασκάλους που δεν έχουν ασχοληθεί με τη μέθοδο της δραματοποίησης, και τους δίνεται η ευκαιρία να ασχοληθούν και να κάνουν ένα ακόμη βήμα πέρα από τα πέντε βήματα για δράση. Ένα βιβλίο εργαλείο. Ένα βιβλίο που γεννήθηκε μέσα στην τάξη ύστερα από πολλά χρόνια πράξης. Ένα βιβλίο που εφαρμόστηκε στην πρακτική άσκηση του παιδαγωγικού τμήματος νηπιαγωγών του ΑΠΘ από φοιτήτριες με επιτυχία! Ένα βιβλίο που θα χρησιμοποιηθεί με ευκολία και από τον πιο δύσπιστο.
Subtitle: 
Από τη λογοτεχνία στη δραματοποίηση
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-6638-84-7
Book pages: 
107
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Έλενα Αρτζανίδου γεννήθηκε το 1964 στη Waldsassen στη Δ. Γερμανία. Στα εννιά της χρόνια, η παραμονή της στην Ελλάδα οριστικοποιήθηκε στο Μαυρονέρι του νομού Κιλκίς και αργότερα στη Θεσσαλονίκη, όπου το 1981 τελείωσε το Λύκειο της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Νηπιαγωγών Καρδίτσας καθώς και του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Α.Π.Θ. Σήμερα ζει και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Θεσσαλονίκη, ενώ έχει ασχοληθεί και με τη συγγραφή χρονογραφημάτων αλλά και άρθρων που αφορούν τον πολιτισμό για την εφημερίδα "Θεσσαλονίκη - Μακεδονία" και στο free-press "Karfitsa". Σήμερα αρθρογραφεί στο ηλεκτρονικό έντυπο www.thinkfree.gr. Από το 1996 ασχολείται με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων. Τα βιβλία της "Ένα ζευγάρι κόκκινα αθλητικά παπούτσια" και "Κόκκινα χρυσά παπούτσια" διασκευάστηκαν από το Αριστοτέλειο Κολέγιο Θεσσαλονίκης και παρουσιάστηκαν στο Θέατρο Κήπου Θεσσαλονίκης το 2004. Eίναι δημιουργός του βραβευμένου από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, blog: www.filanagnosiaprogram.blogspot.com.

Subtitle: 
Από τη λογοτεχνία στη δραματοποίηση
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-6638-84-7
Book pages: 
107
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο