Product

65 όνειρα του Φραντς Κάφκα και άλλα κείμενα

Product

66 φράσεις δυόμισι χιλιάδων χρόνων

65+1 ιστορικά μουσεία της Ελλάδας

Κωδικός:
87819
15,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-92042-1-Χ
Book pages: 
160
Book Dimensions: 
30χ21
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Ο Βασίλειος Νικόλτσιος γεννήθηκε στην Ηράκλεια Σερρών. Αποφοίτησε από το Φαρμακευτικό τμήμα της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων και αποστρατεύτηκε το 2002, με αίτησή του, με το βαθμό του Συνταγματάρχη Φαρμακοποιού ε.α.
Για περισσότερα από 40 χρόνια ασχολείται με την ιστορική έρευνα, απόκτηση, καταγραφή, φύλαξη, τεκμηρίωση, έρευνα, ερμηνεία, έκθεση και προβολή ιστορικού υλικού. Έχει στην κατοχή του περισσότερα από 20.000 ιστορικά κειμήλια της Νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας, τα οποία εκτίθενται και με τα οποία έχει οργανώσει περισσότερες από 180 ιστορικές περιοδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το κύριο μέρος της συλλογής του εκτίθεται στο Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Θεσσαλονίκης και το υπόλοιπο σε ένδεκα άλλα ιστορικά μουσεία της Ελλάδας, από το Ρέθυμνο και την Καλαμάτα, μέχρι το Σκρα και τα Γιαννιτσά.
Για περισσότερα από 25 χρόνια ασχολείται με τη Μουσειολογία. Με διαταγή του ΓΕΣ εργάστηκε για την αναβάθμιση όλων των Στρατιωτικών Μουσείων της χώρας και για το σχεδιασμό και τη δημιουργία όλων των νέων Στρατιωτικών Μουσείων. Έχει επίσης εργαστεί για τη δημιουργία ιδιωτικών μουσείων σε όλη την Ελλάδα. Το Ελληνικό Φαρμακευτικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης έγινε, επίσης, με δικό του σχεδιασμό και επιμέλεια.
Είναι συγγραφέας δεκαέξι ιστορικών έργων, που έχουν σχέση με τη Νεώτερη Ελληνική Ιστορία. Ασχολείται επίσης ερασιτεχνικά με τη ζωγραφική και τη γλυπτική.
Από το 2002 έως το 2013 εργάστηκε στο Φαρμακείο του στη Θεσσαλονίκη και παράλληλα ήταν διευθυντής του Ιδρύματος του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, μέχρι το Νοέμβριο του 2017. Σήμερα είναι Έφορος Συλλογών και Εκθέσεων του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα. Διετέλεσε από το 2004 έως το 2013 Αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και Αντιπρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Φαρμακευτικού Μουσείου. Από το 2013 είναι διευθυντής και του Ελληνικού Φαρμακευτικού Μουσείου.
Το 2014 παρασημοφορήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος Αριστείας της Τιμής, για εξαίρετες υπηρεσίες προς την Πατρίδα. Το ίδιο έτος παρασημοφορήθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με το Σταυρό Αξίας και Τιμής, Α' τάξεως, για διακεκριμένες υπηρεσίες προς τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Πατρίδα.
Από τον Ιούλιο του 2016 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού/τμήματος Θεσσαλονίκης.
To 2016 τιμήθηκε από το Γενικό Προξενείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη με το Μετάλλιο Εκατονταετηρίδας από το ξεκίνημα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Το ίδιο έτος του απονεμήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, το Οφίκιο του Άρχοντα "Κουροπαλάτη" της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκηδόνος.
Είναι παντρεμένος με τη Φαρμακοποιό Αναστασία Χαδιά και έχουν τρεις γιους.

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-92042-1-Χ
Book pages: 
160
Book Dimensions: 
30χ21
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο