Κατηγορίες
 
- Xριστουγεννιάτικα βιβλία - Δώρα
- ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ -
eBooks
Βιογραφίες
Γενικά βιβλία
Γεύση Διατροφή
Γλώσσα
Εφαρμοσμένες επιστήμες
Θρησκεία
Ιστορία. Γεωγραφία
Καλές τέχνες
Κοινωνικές επιστήμες
Λογοτεχνία
Φιλοσοφία
Φιλοσοφία. Παραφυσικά φαινόμενα. Ψυχολογία
Φυσικές και θετικές επιστήμες
 
   Προσφορές
 
prosfores
 
   Ψηφοφορίες
 
Αγοράζετε μεταχειρισμένα βιβλία:
Σε καμιά περίπτωση.
Μονό σε περίπτωση που δεν υπάρχει καινούργιο.
Γιατί όχι; Αν είναι σε καλή κατάσταση.
Ναι, είναι πολύ πιο οικονομικό.
[ Αποτελέσματα ]
72831 Ψήφοι
115 Σχόλια
 
   Facebook
A Tribute to Ouzo

A Tribute to Ouzo

Κωδικός: 170762

Seafood and Fish
Ούζου εγκώμιον: Θαλασσινά και ψάρια
Συγγραφέας: Πανάγος, Στρατής Π.
Μεταφραστής: Walker, Maria
Φωτογράφος: Πανάγος, Στρατής Π.
Εκδότης: Αιολίδα
ISBN: 960-99898-4-5
Έτος Έκδοσης: 2011
Κωδικός προϊόντος: 170762
8.00EUR

 
Διαθέσιμο<br>Αποστολή<br> σε 6-7 ημέρες. Διαθέσιμο
Αποστολή
σε 6-7 ημέρες.

Ποσότητα


Περιγραφή Είδους: Βιβλίο

[...] When ouzo comes into contact with ice or when we place it in the refrigerator, the essential oils of anethole (anise as we talked about before) freeze and form crystals which give us gastric acid, heartburn and headache and then we blame the meze because we think it is their fault. So what do we do when we want our ouzo to be cool? We simply place as many ice cubes as we wish in the glass or the carafe with water, but never directly in the ouzo. This is one of the five must nots which we must follow in order to enjoy our ouzo and avoid... collateral damage.
2) We dont drink from large glasses with a wide rim because our nose gets into the glass, we inhale the alcohol and get drunk faster. In Mytilini, the connoisseurs drink ouzo in canon glasses with the narrow rim and the klefti (thief) bottom.
3) Our glass must be completely empty before re filling it because this way we can maintain a steady ouzo/water proportion since we all have a personal taste and our own favorite proportion. For the same reason it is not polite to pour ouzo to others.
4) It is unimaginable to drink ouzo without meze. And now we come to the class differences of ouzo. I haste to clarify that ouzo class refers more to time than the mezedes themselves and their variety. Good ouzo is consumed summer and winter, at noon; however with all our running around, work and obligations we have associated it with evenings out and vacations. And thus the great confusion and misconception that ouzo is a summer drink. So no true, as my syntax teacher would say, because the best ouzo meze can be found between October and April; and talking about ouzo meze, we mean what comes from mother Sea. Pay attention! With the ecological awareness of an old fisherman, before the bombardment with all the donts and should nots from ichthyologists and other scientists. [...]

The recipes included are:
- Fishermans dish
- Mussel balls
- Anchovy balls
- Napi Sole (fish) rolls
- Cuttlefish in wine sauce
- Stuffed lykourinos (Asia Minor calamari)
- Octopus casserole
- Swordfish with four-pepper wine sauce
- Tuna balls
- Octopus with wild asparagus
- Ayvalik mussel rice
- White seabream with vegetables in parchment paper
- Seafood casserole with penne and ouzo
- Toadfish filet on leek sauce
- Hake with chickpeas in tomato sauce
- Seafood giouvetsi
- Tipsy shrimps
- Dorado baked with fresh tomato and Fiorina peppers
- Big Ten tuna salad
- Halva cigars.


Λεπτομέρειες Είδους: Βιβλίο

Υπότίτλος: Seafood and Fish
Τίτλος πρωτότυπου: Ούζου εγκώμιον: Θαλασσινά και ψάρια
Κωδικός προϊόντος: 170762
ISBN: 960-99898-4-5
Γλώσσα: Αγγλικά
Γλώσσα Πρωτοτύπου: Ελληνικά
Μετάφραση από: Ελληνικά
Μήνας Έκδοσης: Σεπτεμβρίος
Έτος Έκδοσης: 2011
Τόπος Έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός Σελίδων: 53
Είδος: Βιβλίο
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόμοι: 1
Διαστάσεις: 20χ14



Πανάγος, Στρατής Π.

Ο Στρατής Πανάγος γεννήθηκε το 1955 στη Μυτιλήνη όπου ζει και σήμερα Εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων Εδώ και αρκετά χρόνια ασχολείται συστηματικά με τις τοπικές κουζίνες ιδιαίτερα δε με αυτή της Λέσβου και της Λήμνου καταγράφοντας τη γαστρονομική παράδοση του τόπου Τον Μάρτιο του 2003 και τον Φεβρουάριο του 2004 ήταν υπεύθυνος για την κατάρτιση του καταλόγου γευστικών προτάσεων στο "Μήνα ελληνικών γεύσεων" στους Γερμανικούς Σιδηροδρόμους Διοργανώνει σε όλη την Ελλάδα εκδηλώσεις με τον γενικό τίτλο "Γευστικές διαδρομές" ΛέσβουΛήμνου με στόχο τη διάδοση του γευστικού παραδείσου του Β Αιγαίου και των αγνών προϊόντων των νησιών του Συνεργάστηκε με την εκπαιδευτική τηλεόραση της Ολλανδίας το 1998 ως υπεύθυνος παραγωγής για σειρά εκπομπών με θέμα "Μια χώρα μια πόλη μια γλώσσα" όπου παρουσιάστηκαν η γαστρονομία καθώς και τμήμα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Λέσβου Συνεργάστηκε επίσης με το καλωδιακό κανάλι του Καναδά "Taste of Life" για την παρουσίαση παραδοσιακών συνταγών της Μεσογείου Τον Νοέμβριο του 2003 παρουσίασε στη διεθνή έκθεση προϊόντων στο Saint Lo όπου η Ελλάδα ήταν η τιμώμενη χώρα συνταγές από τη Λέσβο μαγειρεμένες με ούζο Το καλοκαίρι του 2004 ήταν ανάμεσα στους 12 κορυφαίους γευσιγνώστες που συνέταξαν το Ολυμπιακό Μενού για το ξενοδοχείο Saint Georges Lycabetus Τον Μάιο του 2005 παρουσίασε σε τριάντα πέντε πόλεις της Γερμανίας 15 συνταγές από ουζομεζέδες της Λέσβου με τη χορηγία και σε συνεργασία με την ποτοποιία Ισ Αρβανίτης ΑΕ Τον Σεπτέμβριο του 2005 συμμετείχε ως προσκεκλημένος γευσιγνώστης για τα μυστικά του ούζου και τους μεζέδες που το συνοδεύουν στις εκπομπές του καναλιού 7 της αυστραλιανής τηλεόρασης "Better homes and gardens" και "The great outdoors" Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων παρουσιάστηκαν αυθεντικές συνταγές του ίδιου Το 2008 έως το 2009 συνεργάσθηκε στην εκπομπή μαγειρικής της Νέας Ελληνικής Τηλεόρασης ΝΕΤ "Νηστικό Αρκούδι" ως υπεύθυνος μάγειρας Εχει γράψει αρκετά βιβλία μαγειρικής και γευσιγνωσίας που μεταφράσθηκαν σε πολλές ξένες γλώσσες Μέσα από τα βιβλία του "Πανορεξία ούζου" και "Βορειοανατολικά της γεύσης" καλούμαστε να μάθουμε αλλά και να γευτούμε όσα μας κομίζει για το λάδι της πατρίδας του της Λέσβου για το κρασί της Λέσβου και της Λήμνου και για τη μεγάλη του αγάπη το ούζο της πατρίδας του με τα μικρά και πολύτιμα μυστικά του Πιστεύοντας στο τρίπτυχο διάσωση διατήρηση διάδοση μας προσφέρει μια σειρά τοπικών συνταγών που τις ανακάλυψε μία μία καλά κρυμμένες στο μεράκι γυναικών της Λέσβου στα αναρίθμητα χωριά της με τα καφενεία και τις κουζίνες τους

Άλλα βιβλία του συγγραφέα

12 Months of Delicacy  Calendar 2012: Cheers To Aegean Sea Flavours  Panorexia  Uzoya methiyeler  Βορειανατολικά της γεύσης  

 
 
 
 
Δεν υπάρχουν κριτικές προϊόντων.
 
 
 
Γράψτε μια νέα κριτική
 
 
 
   Σχετικές κατηγορίες
Μαγειρική (Ψάρια) Μαγειρική, Ελληνική - Μεταφράσεις στα αγγλικά
 
 
 
   Καλάθι αγορών
 
Αδειο καλάθι
 
Δωρεάν αποστολή  με παραγγελίες άνω των 70.00EUR στην Ελλάδα.
 
   Εκδότής
 
Αιολίδα
Αλλα προϊόντα
 
   Παλιά & σπάνια βιβλία
 
 
   Σπάνια Βιβλία
 

Ο μυστικός κώδικας του Πυθαγόρα και η αποκρυπτογράφησι της διδασκαλίας του
Μη διαθέσιμη τιμή ...
 
   Ειδοποιήσεις
 
ΕιδοποιήσειςΕιδοποιείστε με για
αλλαγές/ανανεώσεις
του προϊόντος
A Tribute to Ouzo
 
Powered by osCommerce
Copyright ©2002-2019 geostatik & bibliopolio.gr . All rights reserved.