Product

Ancient Athens

Product

Ancient Corinth

Ancient Athens

Κωδικός:
91401
Manufacturer: 
Description: 

Είναι ένας σύγχρονος, πρωτότυπος οδηγός γαι μια συναρπαστική περιήγηση στους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας, έτσι ώστε ο επισκέπτης τους να γνωρίσει τα μνημεία, τους μύθους και τα ιστορικά πρόσωπα, τον πολιτισμό της αρχαίας Αθήνας.
Η περιήγηση αφορά τους κυριότερους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας: την Ακρόπολη και τους λόφους των Νυμφών (Πνύκα) και των Μουσών (Φιλοπάππου), την Αρχαία Αγορά, τη Ρωμαϊκή Αγορά, τον Κεραμεικό, το ναό του Ολυμπίου Διός και το Παναθηναϊκό Στάδιο. Ακόμη περιλαμβάνει την ξενάγηση στα μουσεία αυτών των χώρων.

14,40 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Είναι ένας σύγχρονος, πρωτότυπος οδηγός γαι μια συναρπαστική περιήγηση στους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας, έτσι ώστε ο επισκέπτης τους να γνωρίσει τα μνημεία, τους μύθους και τα ιστορικά πρόσωπα, τον πολιτισμό της αρχαίας Αθήνας. Η περιήγηση αφορά τους κυριότερους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας: την Ακρόπολη και τους λόφους των Νυμφών (Πνύκα) και των Μουσών (Φιλοπάππου), την Αρχαία Αγορά, τη Ρωμαϊκή Αγορά, τον Κεραμεικό, το ναό του Ολυμπίου Διός και το Παναθηναϊκό Στάδιο. Ακόμη περιλαμβάνει την ξενάγηση στα μουσεία αυτών των χώρων. Η αναλυτική περιγραφή του αρχαιολογικού χώρου βοηθά στην ξενάγηση και προσπαθεί να κάνει τον περιηγητή πιο ενεργό, πιο παρατηρητικό και δημιουργικό στη διαδρομή του μέσα στο χώρο. Η πλούσια, έχρωμη εικονογράφηση με αναπαραστάσεις των μνημείων, με εικόνες από σημαντικά ευρήματα ή σκηνές από τη ζωή της Αρχαίας Αθήνας δένει αρμονικά με το κείμενο και βοηθά τον αναγνώστη να "δει" πως ήταν οι χώροι αυτοί στην αρχαιότητα. Σε ξεχωριστά πλαίσια παρουσιάζονται πληροφορίες για τα πιο σημαντικά πρόσωπα, τα κυριότερα ιστορικά γεγονότα και τους θεσμούς της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής ζωής της Αρχαίας Αθήνας.
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-368-288-8
Book pages: 
160
Book Dimensions: 
23χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Η Ελένη Σβορώνου σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ειδικεύτηκε στη διαχείριση πολιτιστικής κληρονομιάς, στο Πανεπιστήμιο του Birmingham. Εργάζεται ως υπεύθυνη του Προγράμματος Κατάρτισης Ενηλίκων στο Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF Ελλάς). Έχει γράψει βιβλία για παιδιά (Το "Πάντα", "Αρχαία Αθήνα", "Στα ίχνη του Ιάσονα" εκδόσεις "Ερευνητές" και "Ο Τζιτζικο-Περικλής μεγάλος συνθέτης της Ελλάδας!", "Ο Τζιτζικο-Περικλής Υπουργός Φύσης!" "Ο Τζιτζικο-Περικλής και η πέμπτη εποχή του χρόνου" εκδόσεις "Μεταίχμιο") και αρθρογραφεί στην παιδική εφημερίδα "Ερευνητές" της Καθημερινής. Επίσης έχει γράψει άρθρα και βιβλία για τον οικοτουρισμό, το περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά. Έχει διδάξει δημιουργική γραφή για ενήλικες με θέμα το παιδικό βιβλίο στον κύκλο σεμιναρίων του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου και γράφει κριτική παιδικής λογοτεχνίας στο www.diavasame.gr. Έχει εμπειρία στη διοργάνωση και το συντονισμό συμμετοχικών εργαστηρίων σε τοπικές κοινωνίες με στόχο τον από κοινού σχεδιασμό του μέλλοντος της κοινότητας.

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-368-288-8
Book pages: 
160
Book Dimensions: 
23χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο