Product

Apology I

Product

Appassionata

Apomechanes

Κωδικός:
161856
Description: 

H έκδοση apomechanes περιλαμβάνει τα έργα που σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων apomechanes 2009 και 2010.

Εκτός από τα έργα στην έκδοση περιλαμβάνονται επίσης θεωρητικά άρθρα σημαντικών προσωπικοτήτων του χώρου όπως ο Karl Chu και Carla Leitao καθώς επίσης άρθρα και έργα των αρχιτεκτονικών γραφείων Kokkugia και Ahylo, τα οποία διερευνούν τον υπολογιστικό σχεδιασμό και τα πεδία εφαρμογής του. Τέλος, ο κατάλογος περιλαμβάνει πλούσια βιβλιογραφία, παραδείγματα αλγοριθμικού κώδικα και πλήθος φωτογραφικού υλικού από τη διαδικασία παραγωγής των έργων.

22,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

H έκδοση apomechanes περιλαμβάνει τα έργα που σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων apomechanes 2009 και 2010. Εκτός από τα έργα στην έκδοση περιλαμβάνονται επίσης θεωρητικά άρθρα σημαντικών προσωπικοτήτων του χώρου όπως ο Karl Chu και Carla Leitao καθώς επίσης άρθρα και έργα των αρχιτεκτονικών γραφείων Kokkugia και Ahylo, τα οποία διερευνούν τον υπολογιστικό σχεδιασμό και τα πεδία εφαρμογής του. Τέλος, ο κατάλογος περιλαμβάνει πλούσια βιβλιογραφία, παραδείγματα αλγοριθμικού κώδικα και πλήθος φωτογραφικού υλικού από τη διαδικασία παραγωγής των έργων. Το apomechanes είναι ένα διεθνές εντατικό εργαστήριο αρχιτεκτονικής σύνθεσης μέσω υπολογιστή, που διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ahylo lab, κάθε καλοκαίρι στην Αθήνα. Το εργαστήριο είναι αφιερωμένο στην προώθηση τεχνικών και εννοιών των αλγοριθμικών διεργασιών ως μέσο για το σχεδιασμό και την κατασκευή. Ο αλγοριθμικός σχεδιασμός ορίζει διαδικασίες που επιτρέπουν τη γενετική ανάπτυξη πολύπλοκων δομών και μορφών, με τη χρήση απλών συντακτικών κανόνων. Το apomechanes επιθυμεί να ορίσει τη δική του ταυτότητα στις μεθοδολογίες σχεδιασμού με υπολογιστή και να υπογραμμίσει τα μορφογενετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά της αλγοριθμικής λογικής. Μη-γραμμικές, αυτο-οργανούμενες και αναδυτικές συμπεριφορές διεισδύουν στον πυρήνα της διαδικασίας αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, θέτοντας στο επίκεντρο την ενυπάρχουσα δυναμική της χρήσης υπολογιστή να παράξει χώρο. Το εργαστήριο αρχιτεκτονικής σύνθεσης apomechanes τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, και είναι μια συνάντηση νέων αρχιτεκτόνων και designers που λειτουργεί σε παράλληλο επίπεδο με άλλα παρόμοια εργαστήρια που διοργανώνονται διεθνώς, εισάγοντας την Αθήνα στον αρχιτεκτονικό διάλογο για τα νέα μέσα σχεδιασμού και παραγωγής.
Subtitle: 
Nonlinear Computational Design Stategies
Publications Date: 
2011
Book ISBN: 
960-99484-2-1
Book pages: 
192
Book Dimensions: 
22χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Subtitle: 
Nonlinear Computational Design Stategies
Publications Date: 
2011
Book ISBN: 
960-99484-2-1
Book pages: 
192
Book Dimensions: 
22χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο