Product

Around town

Product

Ars Poetica

Arrivederla nonna και άλλα διηγήματα

Κωδικός:
81785
Description: 

Μία συλλογή διηγημάτων ψυχογραφικού ήθους. Ασχολείται κυρίως με συμπεριφορές παιδιών και πως εμείς οι μεγάλοι τις εκλαμβάνουμε. Περιγράφει καταστάσεις και γεγονότα της καθημερινής μας ζωής, ειδωμένα από ένα "τρίτο μάτι".
Περιέχει τα διηγήματα: "Arrivederla nonna", "Χαλιά τινάζω", "Αγγελούδι μου", "Η σούπα", "Ο κύριος Δημοσθένης".

11,50 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Μία συλλογή διηγημάτων ψυχογραφικού ήθους. Ασχολείται κυρίως με συμπεριφορές παιδιών και πως εμείς οι μεγάλοι τις εκλαμβάνουμε. Περιγράφει καταστάσεις και γεγονότα της καθημερινής μας ζωής, ειδωμένα από ένα "τρίτο μάτι". Περιέχει τα διηγήματα: "Arrivederla nonna", "Χαλιά τινάζω", "Αγγελούδι μου", "Η σούπα", "Ο κύριος Δημοσθένης".
Publications Date: 
2001
Book pages: 
111
Book Dimensions: 
25χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Στην Πόλη γεννήθηκε η Αιμιλία Σαμψωνίδη-Ψάλτη. Αποφοίτησε από το Ζάππειο και συνέχισε τις σπουδές της, ψυχολογία και παιδαγωγικά, στο Πανεπιστήμιο της Πόλης και μετά της Σορβόνης. Εργάστηκε για πολλά χρόνια σε διάφορα ψυχοπαιδαγωγικά ιδρύματα και ιατροπαιδαγωγικούς σταθμούς και σήμερα, συνταξιούχος πια, ζει στην Αθήνα. Η Αιμιλία Ψάλτη πρωτοεμφανίστηκε στα γράμματα της Πόλης στο περιοδικό "Εστία" (τευχ. Αυγ. '43) μ' ένα πεζοτράγουδό της και με το φιλολογικό ψευδώνυμο Δάφνη Βάσου. Συνέχισε να δημοσιεύει και άλλα γραπτά της στα μεταπολεμικά περιοδικά της Πόλης "Τέχνη" (1944-1950), "Βόσπορος" (Ιούλ. 51 - Αύγ. '52) και "Πυρσός" (1954-1962), καθώς και σε άλλα έντυπα και εφημερίδες, ακόμη και όταν, μετά το 1954, ολοκλήρωνε τις σπουδές της στη Γαλλία.
Τα έργα που εξέδωσε η Αιμιλία Ψάλτη είναι "Οι ιστορίες δέκα παιδιών" (εκδ. Δανιά, Αθήνα 1991) και "Arrivederla nonna και άλλα διηγήματα" (εκδ. Τσουκάτου, Αθήνα 2001). Τα έργα της, αν και είναι ψυχοπαιδαγωγικού χαρακτήρα, από διηγηματική άποψη παρουσιάζουν πολύ ενδιαφέρον, όπως και όλα τα κατά καιρούς δημοσιευμένα της κείμενα.

Publications Date: 
2001
Book pages: 
111
Book Dimensions: 
25χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο