Product

Braque

Product

Brassy Sound

Brasil

Κωδικός:
120466
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Αυτοβιογραφία του ανθρώπου που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως ο "Βραζιλιάνος Bob Dylan". Μέσα από το βιβλίο αυτό ξεδιπλώνεται παράλληλα η βιογραφία ενός πολιτικού, καλλιτεχνικού και αισθητικού κινήματος το οποίο άλλαξε τη βραζιλιάνικη μουσική. Ο Βελόζο γράφει για την ταραγμένη εποχή του tropicalismo. Γράφει για τον εαυτό του, για τους διανοούμενους και μποέμ φίλους του -για το είδωλό του, τον Ζοάο Ζιλμπέρτο, για τον Ντέιβιντ Μπερν. Για τη σύγκρουση με τη Δεξιά που τον οδήγησε στη φυλακή και την εξορία αλλά και τη σύγκρουσή του με την οργανωμένη Αριστερά.

25,48 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Αυτοβιογραφία του ανθρώπου που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως ο "Βραζιλιάνος Bob Dylan". Μέσα από το βιβλίο αυτό ξεδιπλώνεται παράλληλα η βιογραφία ενός πολιτικού, καλλιτεχνικού και αισθητικού κινήματος το οποίο άλλαξε τη βραζιλιάνικη μουσική. Ο Βελόζο γράφει για την ταραγμένη εποχή του tropicalismo. Γράφει για τον εαυτό του, για τους διανοούμενους και μποέμ φίλους του -για το είδωλό του, τον Ζοάο Ζιλμπέρτο, για τον Ντέιβιντ Μπερν. Για τη σύγκρουση με τη Δεξιά που τον οδήγησε στη φυλακή και την εξορία αλλά και τη σύγκρουσή του με την οργανωμένη Αριστερά. Την τελευταία την πλήρωσε με αποκλεισμό. Ένα βιβλίο γραμμένο από έναν άνθρωπο που ήθελε την καλλιτεχνική έκφραση πρωτίστως ελεύθερη, χωρίς υποταγή σε οποιονδήποτε δογματισμό.
Subtitle: 
Μια ιστορία μουσικής και επανάστασης
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-6627-56-Χ
Book pages: 
540
Book Dimensions: 
22χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Caetano Emanuel Vianna Telles Velloso, συνθέτης και τραγουδιστής (γεν. 1942), είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στη μουσική σκηνή της Βραζιλίας μετά τη δεκαετία του '60, που η φήμη του έχει ξεπεράσει εδώ και χρόνια τα σύνορα της χώρας του. Στα πρώτα του μουσικά βήματα συνεργάστηκε με τον επίσης διάσημο, σήμερα, Gilberto Gil, ενώ ασχολήθηκε και με τον κινηματογράφο, σκηνοθετώντας μια πειραματική μεγάλου μήκους ταινία ("O Cinema Falado"), παίζοντας σε ταινίες , και, φυσικά, γράφοντας μουσική για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Πλήρη εργοβιογραφικά στοιχεία περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα: www.caetanoveloso.com.br.

Subtitle: 
Μια ιστορία μουσικής και επανάστασης
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-6627-56-Χ
Book pages: 
540
Book Dimensions: 
22χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο