Product

CODEX: Η νομοθεσία της κεφαλαιαγοράς

Product

Coins in the Ancient Greek World

Coffee Shops of Old Athens

Κωδικός:
69287
16,05 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-7401-42-5
Book pages: 
139
Book Dimensions: 
24χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Η Άρτεμις Σκουμπουρδή γεννήθηκε στην Κάλυμνο το 1953 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Αθήνα (ξεναγός) και στη Μαδρίτη (ιστορικός της τέχνης).
Το 1982 θεσπίζει μαζί με το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων και το Σωματείο Ξεναγών τον θεσμό των "Δωρεάν Ξεναγήσεων" ως εθελόντρια και το 2012 επαναφέρει με δική της πρωτοβουλία τον θεσμό (μετά την κατάργησή του).
Παράλληλα ασχολείται με την ιστορική και λαογραφική μελέτη της παλαιάς Αθήνας. Διδάσκει τα αθηναϊκά θέματα στη Σχολή Ξεναγών και δίνει σχετικές διαλέξεις σε πολιτιστικούς Συλλόγους.
Από το 1987 επιμελείται και παρουσιάζει ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές αρχαιολογικού περιεχομένου, καθώς επίσης, εκπομπές ιστορικού και λαογραφικού περιεχομένου με τον τίτλο "Αθήνα, μια πόλη μαγική" (Αθήνα 9,84, Αντ1, Mega).
Εργάζεται ως επιστημονικός Σύμβουλος σε τηλεοπτικές εκπομπές (ΕΡΤ) ιστορικών και λαογραφικών θεμάτων για την Αθήνα.
Είναι εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, στους Φίλους του Μουσείου Μπενάκη, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα "Κλεόβουλος ο Λίνδιος" και επίτιμο μέλος των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου, των Φίλων του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών Βούρου-Ευταξία, του Συλλόγου Πλακιωτών και Φίλων Πλάκας. "Αθηναιογραφεί" σε εφημερίδες και περιοδικά. Ξεναγεί, μελετά, ερευνά, γράφει και λατρεύει διά βίου τη μαγική πόλη, την Αθήνα.

Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-7401-42-5
Book pages: 
139
Book Dimensions: 
24χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο