Product

Culture and Regional Economic Development in Europe: Cultural, Political and Social Perspectives

Product

Cuore

Cum Deo

Κωδικός:
33775
Manufacturer: 
Description: 

Μια ματιά στα ιατρικά πράγματα της Χίου κατά τη χρονική περίοδο 1900-1950. Μπορεί όμως, μια ματιά στη σκηνή να αποτυπώσει την ατμόσφαιρα μέσα στην οποία διαδραματίζεται το έργο: Αυτή η πρόκληση αποτελεί και το ζητούμενο αυτής της έκδοσης. Μικρές ή μεγάλες ιστορίες, σκηνές όμως του ίδιου του έργου που λέγεται "η ιατρική στη Χίο". Το σκηνικό διαφορετικό κάθε χρονική στιγμή. Τα χωριά, η χώρα, το νοσοκομείο, οι κλινικές, το μαιευτήριο, χώροι όπου η θεϊκή σχέση ανάμεσα στον ασθενή και τον ιατρό του, ξετύλιξε δράματα, αλλά και καμιά φορά φαρσοκωμωδίες.

11,01 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Μια ματιά στα ιατρικά πράγματα της Χίου κατά τη χρονική περίοδο 1900-1950. Μπορεί όμως, μια ματιά στη σκηνή να αποτυπώσει την ατμόσφαιρα μέσα στην οποία διαδραματίζεται το έργο: Αυτή η πρόκληση αποτελεί και το ζητούμενο αυτής της έκδοσης. Μικρές ή μεγάλες ιστορίες, σκηνές όμως του ίδιου του έργου που λέγεται "η ιατρική στη Χίο". Το σκηνικό διαφορετικό κάθε χρονική στιγμή. Τα χωριά, η χώρα, το νοσοκομείο, οι κλινικές, το μαιευτήριο, χώροι όπου η θεϊκή σχέση ανάμεσα στον ασθενή και τον ιατρό του, ξετύλιξε δράματα, αλλά και καμιά φορά φαρσοκωμωδίες. Σε πρωταγωνιστικό ρόλο οι Χιώτες ιατροί. Μύστες όχι του Ευριπίδη ή του Αριστοφάνη, αλλά του Ιπποκράτη. Σ' αυτούς είναι αφιερωμένη τούτη η έκδοση. Στο έργο τους, που σε δύσκολους καιρούς, προσέφερε την κάθαρση, την ίαση δηλαδή του ανθρώπινου πόνου. Έργο εξαίσιο, με τη διαχρονική επίκληση Cum Deo (Συν Θεώ).
Subtitle: 
Περί της ιατρικής κίνησης στη Χίο κατά το πρώτο μισό του 20ου αιώνα
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-86524-1-3
Book pages: 
79
Book Dimensions: 
28χ21
Publication Place: 
Χίος
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Γεννήθηκε στη Χίο το 1960 και μαθήτευσε στη Σχολή (Γυμνάσιο) της Χίου. Σπούδασε ιατρική και ειδικεύτηκε στην ρευματολογία. Ζει και εργάζεται στη Χίο. Το ενδιαφέρον του στράφηκε στην ιστορία της ιατρικής. Επιμελήθηκε τα βιβλία: "Η ιατρική στη Χίο κατά τους τελευταίους αιώνες (1600-1900)" του Μικέ Παϊδούση, εκδ. Ιατρική Εταιρεία Χίου, Χίος 2001 και το "Γιατροπορέματα των ομματιών και άλλα κείμενα" της Σεβαστής Χαβιάρα-Καραχάλιου, έκδ. Ιατρική Εταιρεία Χίου, Χίος 2003. Είναι επιμελητής σύνταξης του περιοδικού της Ιατρικής Εταιρείας Χίου "Medicus Hippocraticus".
Είναι παντρεμένος και έχει δύο αγόρια.

Subtitle: 
Περί της ιατρικής κίνησης στη Χίο κατά το πρώτο μισό του 20ου αιώνα
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-86524-1-3
Book pages: 
79
Book Dimensions: 
28χ21
Publication Place: 
Χίος
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο