Product

Fables: Εξόριστα παραμύθια

Product

Fabuli

Fabula

Κωδικός:
84563
Description: 

Ο Έρωτας, του 'πε, είναι η μεστή, διάφανη λαλιά μέσα σου που σε διατάζει: "Ακολούθα με". Κι εσύ δυο δρόμους έχεις: ή να υπακούσεις στο γήτεμα και να πας μια τ' αψήλου, μια του βάθους ή ν' αρνηθείς τ’ άκουσμα και την υποταγή. Μ' αν αντίρρηση προβάλεις κι η λογική υπερτερήσει, ξέρε το, θα 'σαι άξιος της αναπότρεπτης παρακμής που τείχη γύρω σου θα σηκώσει και θα σ' αποκλείσει απ’ τα όνειρα. Και σαν ψηλαφίσεις την πρώτη ρυτίδα στο πρόσωπό σου, με τρόμο θ' αναλογιστείς: "Δε γεννήθηκα ποτέ!" Μα δε θα υπάρχει πισωγύρισμα.

16,60 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο Έρωτας, του 'πε, είναι η μεστή, διάφανη λαλιά μέσα σου που σε διατάζει: "Ακολούθα με". Κι εσύ δυο δρόμους έχεις: ή να υπακούσεις στο γήτεμα και να πας μια τ' αψήλου, μια του βάθους ή ν' αρνηθείς τ’ άκουσμα και την υποταγή. Μ' αν αντίρρηση προβάλεις κι η λογική υπερτερήσει, ξέρε το, θα 'σαι άξιος της αναπότρεπτης παρακμής που τείχη γύρω σου θα σηκώσει και θα σ' αποκλείσει απ’ τα όνειρα. Και σαν ψηλαφίσεις την πρώτη ρυτίδα στο πρόσωπό σου, με τρόμο θ' αναλογιστείς: "Δε γεννήθηκα ποτέ!" Μα δε θα υπάρχει πισωγύρισμα. Γι' αυτό σου λέω: Εντάξου στα όντα τα εκλεκτά. Σεπτέμβρης του 1524 και ο νεαρός αριστοκράτης Μαρκαντόνιο Τορκασάτι αφήνει τα γκρίζα κανάλια της Βενετίας και αναζητά το φως στην Ελλάδα που τόσο έχει αγαπήσει μέσα από τα βιβλία. Το νεαρό αρχοντόπουλο με την ελληνική καρδιά εγκαταλείπει το παλάτσο και τους τίτλους του και ταξιδεύει στην Κεφαλλονιά, για να βρει τελικά εκεί τον έρωτα, τη φιλία, τις γνήσιες αξίες της ζωής, μα και το παρελθόν του. Η ενετοκρατούμενη Κεφαλλονιά του 16ου αιώνα προβάλλει στα μάτια μας μέσα από ένα επιτυχημένο πάντρεμα ιστορίας και μύθου, γνώσης και φαντασίας. Η πλοκή του μυθιστορήματος μας ταξιδεύει σε μια εποχή γεμάτη αντιθέσεις, σε κοινωνίες όπου κυριαρχούν οι συγκρούσεις του παλιού με το καινούριο. Μα από τη μεγαλόπρεπη Βενετία ως την αχανή έρημο Σίβα και την καταπράσινη Κεφαλλονιά, οι ήρωες αντιπαρατάσσουν νικηφόρα την αρετή στην υποκρισία και την κακία.
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-14-0898-3
Book pages: 
389
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Ευρυδίκη Λειβαδά-Ντούκα γεννήθηκε στο Αργοστόλι. Σπούδασε πληροφορική σε βρετανικό πανεπιστήμιο και μουσική στο Εθνικό Ωδείο. Εργάστηκε σε μεγάλες επιχειρήσεις και σε τράπεζα, από όπου και παραιτήθηκε για να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη συγγραφή και τις εκδόσεις (εκδίδει από το 1998 την Πολιτιστική Επετηρίδα "Οδύσσεια"). Από τα μαθητικά της χρόνια ανέπτυξε πολιτιστικές δραστηριότητες: συμμετείχε στην ιδρυτική εκδοτική ομάδα του πολιτιστικού μαθητικού περιοδικού "Πνοή", έλαβε μέρος σε τρεις ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής -1978 και 1979 (Παλαιό Φάληρο), 2001 (Αργοστόλι)-, ενώ παράλληλα έδινε ρεσιτάλ πιάνου (Αθήνα, Κεφαλλονιά).
Έχει συγγράψει διάφορες ιστορικές μονογραφίες και μελέτες τοπικού ενδιαφέροντος, όπως: "Ντε Φούκα: Ο κεφαλλονίτης τυχοθήρας του 16ου αιώνα" Κεφαλλονιά 2002, "Ανεμομάχοι μύλοι Κεφαλλονιάς-Ιθάκης", Αθήνα 2001, "Κεφαλλονιά: Το κάστρο του Αη-Γιώργη", Αργοστόλι 2003, "Αργοστόλι: Η ιστορία της πόλης", Αργοστόλι 2000, "Παγκεφαλληνιακός Γυμναστικός Σύλλογος", Αργοστόλι 1999. Από τη δεκαετία του 1990 αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Συνεργάζεται με το περιοδικό "Εφοπλιστής" και με εκπομπές-ντοκιμαντέρ της ελληνικής τηλεόρασης.
Είναι Ειδικός Σύμβουλος του Δήμου Αργοστολίου και μέλος στον Οργανισμό για τη Διαχείριση του Ελληνικού Λόγου (ΟΣΔΕΛ), στο Ινστιτούτο των Ελληνικών Μύλων (ΙτΕΜ), στην Εταιρεία Προστασίας Φύσεως Κεφαλλονιάς-Ιθάκης (ΕΠΦΚΙ), στο Σύνδεσμο Ιστορικών Συγγραφέων Ελλάδος και ιδρυτικό μέλος στον Πολιτιστικό Σύλλογο "Απόλλων Μουσηγέτης".

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-14-0898-3
Book pages: 
389
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο