Product

Η κουζίνα της κυρίας Τσέρι

Product

Η κουζίνα της Μαρίας

Η κουζίνα της μαμάς μου

Κωδικός:
134812
Manufacturer: 
Description: 

Η βραβευμένη σεφ Ντίνα Νικολάου αγαπήθηκε από τις ελληνίδες νοικοκυρές στα πλατώ του "Πρωινού καφέ", όπου μοιράστηκε μαζί τους την καθημερινή φροντίδα για την οικογένεια, αλλά και τις γνώσεις της για τις πρώτες ύλες της ελληνικής γης.

25,48 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η βραβευμένη σεφ Ντίνα Νικολάου αγαπήθηκε από τις ελληνίδες νοικοκυρές στα πλατώ του "Πρωινού καφέ", όπου μοιράστηκε μαζί τους την καθημερινή φροντίδα για την οικογένεια, αλλά και τις γνώσεις της για τις πρώτες ύλες της ελληνικής γης. Σε αυτό το βιβλίο επιστρέφει στην Κυρτώνη, τη γενέτηρά της, και με τη βοήθεια της μητέρας της μας προσκαλεί σε ένα πρωτότυπο γευστικό ταξίδι στις αναμνήσεις της. Από τη μυρωδάτη στραπατσάδα της γιαγιάς Κωνσταντίνας μέχρι τους γαργαλιστικούς λουκουμάδες της μαμάς Κατερίνας και από τον δημιουργικό μουσακά που σερβίρει στο παρισινό εστιατόριο "Evi Evane" που διευθύνει με την αδερφή της, Μαρία, μέχρι το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο χοιρινό με πορτοκάλι, η Ντίνα Νικολάου μας μυεί στις απλές, καθημερινές απολαύσεις της ελληνικής μαγειρικής και αποδεικνύει εμπράκτως ότι η αγάπη για την κουζίνα και την παράδοση είναι μια αυστηρά οικογενειακή υπόθεση.
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-7952-13-8
Book pages: 
191
Book Dimensions: 
26χ20
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Ντίνα Νικολάου γεννήθηκε στην Κυρτώνη Φθιώτιδας. Σπούδασε οικονομία και μάρκετινγκ, έκανε ένα σύντομο πέρασμα από τον κόσμο της μόδας, αλλά την κέρδισε η γαστρονομία και η τέχνη της μαγειρικής. Ακολούθησαν σπουδές στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές Σχολές του Παρισιού Le Gordon Blue, Ritz Escofier, Alain Ducasse Formation, Lenotre. Σήμερα μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στην Αθήνα και το Παρίσι. Στην Αθήνα εμφανίζεται σταθερά στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη, στην εκπομπή του Star "Νηστικοί πράκτορες", συνεργάζεται με το περιοδικό "Γαστρονόμος" της εφημερίδας "Καθημερινή" και διδάσκει στη Σχολή Μαγειρικής Chef d' Oeuvre. Στο Παρίσι διευθύνει μαζί με την αδερφή της, Μαρία, το ελληνικό εστιατόριο "Evi Evane". Έχει γράψει ακόμη τέσσερα βιβλία μαγειρικής: "Δημιουργώντας με φρούτα", "Αλμυρές και γλυκές τάρτες", "Αλμυρά και γλυκά κέικ και συνοδευτικές σαλάτες", καθώς και το εκπαιδευτικό "Το βιβλίο μαγειρικής της σχολής Chef d' Oeuvre", που απέσπασε το πρώτο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό Gourmand (World Cookbooks Awards) ως το καλύτερο ελληνικό επαγγελματικό βιβλίο μαγειρικής. Είναι παντρεμένη με τον Κώστα Γρηγοριάδη και έχουν δύο γιους, τον Γιώργο και τον Στέλιο.

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-7952-13-8
Book pages: 
191
Book Dimensions: 
26χ20
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο