Product

Το δώρο μιας μητέρας

Product

Το δώρο της αγάπης

Το δώρο στην παραδοσιακή κοινωνία του Ελληνικού Πόντου

Κωδικός:
106681
Description: 

Η παραδοσιακή κοινωνία του Ελληνικού Πόντου αποτελεί, νομίζω, μιαν ενδιάμεση - και γι' αυτό ιδιαίτερα χρήσιμη και διδακτική - μορφή, ακριβώς, ανάμεσα στις κοινωνίες που μας περιβάλλουν και τις αμέσως προγενέστερες, τις αγροτικές ή προβιομηχανικές κοινωνίες.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η παραδοσιακή κοινωνία του Ελληνικού Πόντου αποτελεί, νομίζω, μιαν ενδιάμεση - και γι' αυτό ιδιαίτερα χρήσιμη και διδακτική - μορφή, ακριβώς, ανάμεσα στις κοινωνίες που μας περιβάλλουν και τις αμέσως προγενέστερες, τις αγροτικές ή προβιομηχανικές κοινωνίες. Ότι η χρησιμότητα αυτή δεν έιναι, ολότελα, άμοιρη από μια ηθική διάσταση, συνάγεται και από αυτά που λέγει ο Μως: "Θα διαπιστώσουμε ότι στις δικές μας κοινωνίες, λειτουργεί η ίδια ηθική και οικονομία, αν και λιγότερο έκδηλα, και πιστεύουμε πως εδώ βρίσκεται μια από τις βάσεις της κοινωνικής οργάνωσης. Θα μπορέσουμε επομένως να καταλήξουμε σε μερικά ηθικά συμπεράσματα σχετικά με ορισμένα προβλήματα που θέτει η σημερινή κρίση του νομικού και οικονομικού συστήματος".
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-343-874-Χ
Book pages: 
207
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κώστας Δημ. Κονταξής γεννήθηκε στο Κουτσελιό Ιωαννίνων. Σπούδασε στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων, στη διετή μετεκπαίδευση δασκάλων στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημ. Εκπαίδευσης και στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Παρακολούθησε μαθήματα Γαλλικής γλώσσας και πολιτισμού στο Καθολικό Ινστιτούτο του Παρισιού και μεταπτυχιακά μαθήματα: Οικονομικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Παρίσι Ι), Αρχαιολογία Ελληνιστικών χρόνων στην Ecole pratique des Hautes Etudes (Πρακτική Σχολή Ανώτατων Σπουδών) του Παρισιού και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στην Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociale (Σχολή Ανώτατων Σπουδών στις Κοινωνικές Επιστήμες).
Το 1986 αναγορεύθηκε διδάκτωρ του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με βαθμό "άριστα". Από το 1966 μέχρι το 1990 υπηρέτησε ως δάσκαλος και διευθυντής σε δημοτικά σχολεία της περιοχής Αγρινίου και από το 1990 μέχρι το 2003, ως φιλόλογος καθηγητής σε γυμνάσια και λύκεια του Αγρινίου, διευθυντής γυμνασίου και λυκείου και Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων. Υπηρέτησε για πολλά χρόνια, το συνδικαλιστικό κίνημα. Την τετραετία 1983-1987 υπηρέτησε, με απόσπαση, στα ελληνικά σχολεία του Παρισιού.
Το Σεπτέμβριο του 2003 εκλέχτηκε μέλος ΔΕΠ στη βαθμίδα του Λέκτορα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, όπου διδάσκει το μάθημα της Λαογραφίας.
Εξέδωσε πέντε βιβλία λαογραφικού, κυρίως, περιεχομένου και, για την υποβοήθηση των φοιτητών του, τέσσερα βιβλία Πανεπιστημιακών παραδόσεων. Μελέτες του, ιστορικού και λαογραφικού περιεχομένου, δημοσιεύθηκαν κατά καιρούς, σε περιοδικά και εφημερίδες. Έλαβε μέρος ως εισηγητής σε πανελλαδικά και διεθνή συνέδρια. Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-343-874-Χ
Book pages: 
207
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο