Product

Ταξίδι

Product

Ταξίδι

Ταξίδι

Κωδικός:
89718
Manufacturer: 
Description: 

13 Ιανουαρίου 1988: εκατόν πενήντα προσωπικότητες των Γραμμάτων και της Τέχνης - ανάμεσά τους και ο συγγραφέας της ιστορίας μας - φθάνουν στο Παρίσι για να προσθέσουν ο καθένας το δικό του λιθαράκι στην διήμερη συνάντηση με θέμα την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Ταυτότητα. Έργο του ζωγράφου Γουσταύου Κουρμπέ (1819-1877), "Η καταγωγή του κόσμου", απεικονίζει ένα συγκεκριμένο σημείο του γυναικείου σώματος, το σημείο απ΄ όπου "καταγόμαστε" όλοι μας. Ο πίνακας αποκαλύπτεται κατά τη διάρκεια της λογοτεχνικής συνάντησης.

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

13 Ιανουαρίου 1988: εκατόν πενήντα προσωπικότητες των Γραμμάτων και της Τέχνης - ανάμεσά τους και ο συγγραφέας της ιστορίας μας - φθάνουν στο Παρίσι για να προσθέσουν ο καθένας το δικό του λιθαράκι στην διήμερη συνάντηση με θέμα την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Ταυτότητα. Έργο του ζωγράφου Γουσταύου Κουρμπέ (1819-1877), "Η καταγωγή του κόσμου", απεικονίζει ένα συγκεκριμένο σημείο του γυναικείου σώματος, το σημείο απ΄ όπου "καταγόμαστε" όλοι μας. Ο πίνακας αποκαλύπτεται κατά τη διάρκεια της λογοτεχνικής συνάντησης. Σ΄ αυτό το "Ταξίδι ως την καταγωγή του κόσμου", ο συγγραφέας και η Εβ Λιβέ αποδεικνύουν πως χωρίς αυτό το συγκεκριμένο έργο τέχνης, το μέλλον είναι ασταθές και αβέβαιο. "Ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης, ο έρωτας, δίνει τον τόνο στο νέο βιβλίο του Φίλιππου Δρακονταειδή [...] Ο Δρακονταειδής υπόσχεται ένα διασκεδαστικό "Ταξίδι" ιδεών, με πρόσχημα το συναπάντημα ενός έλληνα συγγραφέα και μιας γαλλίδας δημοσιογράφου. Αφετηρία του ταξιδιού, η σύναξη διανοούμενων και καλλιτεχνών, που όντως πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι το 1988, με θέμα την πολιτιστική ταυτότητα της Ευρώπης. Και τελικός του προορισμός, ένας τόπος λατρείας και σεβασμού, το γυναικείο αιδοίο, όπως απεικονίζεται στον περίφημο πίνακα του Κουρμπέ "Η καταγωγή του κόσμου"." Σταυρούλα Παπασπύρου, "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" 1-2/1/2005.
Subtitle: 
Ως την καταγωγή του κόσμου
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-88340-1-5
Book pages: 
233
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Φίλιππος Δ. Δρακονταειδής, πεζογράφος και μεταφραστής, γεννήθηκε το 1940. Βιβλία του έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά, ολλανδικά και σλοβενικά. To πρώτο βιβλίο του κυκλοφόρησε το 1962. Το 1995 αποκήρυξε ένα μεγάλο μέρος του συγγραφικού του έργου και ξανάγραψε τα μυθιστορήματα: "Σχόλια σχετικά με την περίπτωση", "Στα ίχνη της παράστασης", "Προς Οφρύνιο", "Το άγαλμα", "Το μήνυμα", "Η πρόσοψη". Αυτοί οι έξι τίτλοι συγκροτούν μια ενότητα που ονόμασε "Εξάμετρον". Έγραψε, επίσης, τα δοκίμια "Ο Φεβρουάριος αιών", όπου συνοψίζει τις κύριες εξελίξεις του 20ού αιώνα, "Παραμύθι της λογοτεχνίας", όπου υποστηρίζει πως η λογοτεχνία, έτσι όπως γίνεται αντιληπτή από την Αναγέννηση ως τις μέρες μας έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της ζωής της, και "Μνήμη και μνήμη", όπου συγκρίνει την ιστορική μνήμη με τη μνήμη του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Οι σπουδαιότερες μεταφράσεις του είναι: "Γαργαντούας και Πανταγκρυέλ" (Ραμπελαί), "Δοκίμια" (Μισέλ ντε Μονταίνι), "Οraculo Manual" και "'Ηρωας" (Μπαλτάσαρ Γκρασιάν), "Τα ποιήματα του Αλμπέρτο Καγιέιρο" (Φερνάντο Πεσόα), "Η πεδιάδα στις φλόγες" (Χουάν Ρούλφο). 'Εχει βραβευτεί με το Κρατικό Βραβείο Πεζογραφίας (1981), είναι Ιππότης της Τάξης Τεχνών και Γραμμάτων της Γαλλίας και μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων. Διατηρεί το site www.philipdracodaidis.gr στο Internet, όπου μπορεί κανείς ν' αναζητήσει τις περιλήψεις, καθώς και χαρακτηριστικά αποσπάσματα των έργων του.

Subtitle: 
Ως την καταγωγή του κόσμου
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-88340-1-5
Book pages: 
233
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο