Product

Νηστεύω σύμπαν

Product

Νηστήσιμα και σαρακοστιανά

Νηστήσιμα και γιορτινά

Κωδικός:
94162
Description: 

Το βιβλίο "Νηστήσιμα και γιορτινά" μας προτείνει ένα ολοκληρωμένο διατροφικό πρόγραμμα με παραδοσιακές συνταγές, βασισμένο στην καθιερωμένη νηστεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Σε αυτές δεν συγκαταλέγονται μόνον οι νηστήσιμες λαδερές ή αλάδωτες συνταγές αλλά και οι γιορτινές με κρέας ή ψάρι.
Μαζί δίνονται επεξηγήσεις για την εφαρμογή κάθε νηστείας, καθώς η ύλη χωρίζεται στις κυριότερες νηστευτικές περιόδους της Ορθοδοξίας.
Η πρωτοτυπία του είναι ότι συνδυάζει το ημερολόγιο και τους κανόνες της νηστείας μαζί με ένα πλήθος συνταγών.

15,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο "Νηστήσιμα και γιορτινά" μας προτείνει ένα ολοκληρωμένο διατροφικό πρόγραμμα με παραδοσιακές συνταγές, βασισμένο στην καθιερωμένη νηστεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Σε αυτές δεν συγκαταλέγονται μόνον οι νηστήσιμες λαδερές ή αλάδωτες συνταγές αλλά και οι γιορτινές με κρέας ή ψάρι. Μαζί δίνονται επεξηγήσεις για την εφαρμογή κάθε νηστείας, καθώς η ύλη χωρίζεται στις κυριότερες νηστευτικές περιόδους της Ορθοδοξίας. Η πρωτοτυπία του είναι ότι συνδυάζει το ημερολόγιο και τους κανόνες της νηστείας μαζί με ένα πλήθος συνταγών. Παράλληλα προτείνονται εύκολες και γευστικές λύσεις για όσους ακολουθούν χορτοφαγική - αποτοξινωτική δίαιτα, δίνοντας προτάσεις για κάθε ημέρα της εβδομάδας.
Subtitle: 
Η ελληνική κουζίνα μέσα από το επίσημο εορτολόγιο
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-87305-4-6
Book pages: 
182
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Δερματόδετο

Ο Κώστας Σαμαρτζής γεννήθηκε στην Πάτρα και από το 1984 ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά τελικά τον κέρδισε η μαγειρική.
Το 1988 γνωρίζει τον Βασίλη Μάρκου και αρχίζει να συνεργάζεται μαζί του στην επιμέλεια εκδόσεων βιβλίων μαγειρικής με ελληνική συνταγογραφία.
Λάτρης της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας έχει πολλές φορές δώσει τις συμβουλές του στη δημιουργία ελληνικών εστιατορίων στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.
Η πρώτη συγγραφική του επιτυχία ήταν η έκδοση του "Λεξικού μαγειρικής" που έγινε γνωστό σαν "Βιβλίο του σεφ" και καταξιώθηκε από τους επαγγελματίες και τις σχολές μαγειρικής τέχνης.
Ακολούθησε η έκδοση δύο ακόμα επιτυχημένων τίτλων "Μεζέδες της ταβέρνας" και "Σπεσιαλιτέ της ταβέρνας" καθώς επίσης και του μαγειρικού λεξικού τσέπης "Αλφαβητάρι γεύσης".
Με γνώμονα την υγιεινή και ελαφριά κουζίνα που ακολουθεί τη νηστεία της εκκλησίας παρουσιάζει το τελευταίο του βιβλίο "Νηστίσιμα και γιορτινά" με επιτυχημένες νηστήσιμες συνταγές για τη Σαρακοστή, το Δεκαπενταύγουστο και το Σαρανταήμερο αλλά και αντίστοιχες γιορτινές συνταγές που δεν λείπουν από το ελληνικό γιορτινό τραπέζι.
Η συμβουλή του Κώστα Σαμαρτζή για το μυστικό της επιτυχίας: "Η ποιότητα των υλικών και το μέτρο".

Subtitle: 
Η ελληνική κουζίνα μέσα από το επίσημο εορτολόγιο
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-87305-4-6
Book pages: 
182
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Δερματόδετο