Product

Μαθαίνω βουλγαρικά

Product

Μαθαίνω βουλγαρικά

Μαθαίνω βουλγαρικά

Κωδικός:
93438
Description: 

Το παρόν βιβλίο είναι το δεύτερο μέρος της ύλης εκμάθησης της Βουλγαρικής γλώσσας από τους Έλληνες (θα ακολουθήσουν άλλα δύο βιβλία). Εντάσσεται στον κύκλο των εγχειριδίων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της διδασκαλίας των βαλκανικών γλωσσών και καλύπτει το υπάρχον κενό της ελληνικής βιβλιογραφίας. Αποτελεί το αναγκαίο βοήθημα με το οποίο μπορεί κάποιος να διδάξει και να διδαχθεί.

26,50 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το παρόν βιβλίο είναι το δεύτερο μέρος της ύλης εκμάθησης της Βουλγαρικής γλώσσας από τους Έλληνες (θα ακολουθήσουν άλλα δύο βιβλία). Εντάσσεται στον κύκλο των εγχειριδίων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της διδασκαλίας των βαλκανικών γλωσσών και καλύπτει το υπάρχον κενό της ελληνικής βιβλιογραφίας. Αποτελεί το αναγκαίο βοήθημα με το οποίο μπορεί κάποιος να διδάξει και να διδαχθεί. Η όλη αυτή προσπάθεια της πληρέστερης εκμάθησης της βουλγαρικής γλώσσας θα συμβάλλει στην κατανόηση των ιδιαιτεροτήτων της βουλγαρικής κουλτούρας, αλλά και στη διαπίστωση των κοινών πολιτιστικών στοιχείων, καθώς επίσης και δυνατότητα προσέγγισης και αντικειμενικής θεώρησης των όποιων αντιθέσεων και διαφορών.
Subtitle: 
Κείμενα, γραμματική, ασκήσεις, τεστ, φωνητικοί διάλογοι
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-6741-34-6
Book pages: 
292
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Volume No: 
4

Ο Κωνσταντίνος Γ. Νιχωρίτης (Καλλιθέα Θηβών 1955), τακτικός καθηγητής του του ΠΑΜΑΚ στο Τμήμα Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, είναι απόφοιτος της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Σχολής και σπούδασε Θεολογία στη Θεολογική Σχολή της Σόφιας. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές με θέμα τη μεσαιωνική σλαβική γλώσσα και γραμματεία, την ιστορία και τον πολιτισμό των Σλάβων. Είναι διδάκτωρ της Σλαβικής φιλολογίας και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου και της Ακαδημίας Επιστημών της Σόφιας (1987). Εξειδικεύτηκε στην παλαιοσλαβική γλώσσα, την παλαιογραφία, την παλαιοσλαβολογία και συνέχισε μεταδιδακτορικές σπουδές στη Βαλκανιολογία με αντικείμενο την περίοδο της Τουρκοκρατίας - υφηγεσία στο πανεπιστήμιο του Βελίκου Τυρνόβου της Βουλγαρίας με θέμα: Το Άγιο Όρος και οι Βούλγαροι Νεομάρτυρες (Το Άγιο Όρος ως ανασταλτικός παράγοντας της διάδοσης του Ισλάμ στα Βαλκάνια). Έργα του είναι τα: "Atonskata knizovna tradicija v razprostranenieto na Kyrillometodievskite izvori" ("H Αθωνίτικη λόγια παράδοση και η διάδοση των πηγών για τους αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο") (1990), "Οι άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος (οι αγώνες και το έργο τους για την ένταξη των Σλάβων στον Βυζαντινό πολιτισμό και τα ελληνικά γράμματα") (2000), "Sveta gora Aton i Bahlgarskoto Novomahchenichestvo" (2001).

Subtitle: 
Κείμενα, γραμματική, ασκήσεις, τεστ, φωνητικοί διάλογοι
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-6741-34-6
Book pages: 
292
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Volume No: 
4