Product

Η βία

Product

Η βία της ανεργίας

Η βία στην ελληνική τηλεόραση

Κωδικός:
27786
Description: 

Η ελληνική τηλεόραση έχει επανειλημμένως επικριθεί ότι προβάλλει συχνά βίαιες απεικονίσεις, τόσο σε διάφορα ψυχαγωγικά όσο και σε ενημερωτικά προγράμματα. Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει τα αποτελέσματα μιας διαχρονικής έρευνας για τη συχνότητα των σκηνών στους μεγαλύτερους σε τηλεθέαση τηλεοπτικούς σταθμούς. Από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι η βία στην ελληνική τηλεόραση είναι κυρίως εισαγόμενη και οφείλεται περισσότερο στις αμερικανικές ταινίες που προβάλλουν τα κανάλια και τα τρέιλερ που τις προαναγγέλλουν.

11,50 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η ελληνική τηλεόραση έχει επανειλημμένως επικριθεί ότι προβάλλει συχνά βίαιες απεικονίσεις, τόσο σε διάφορα ψυχαγωγικά όσο και σε ενημερωτικά προγράμματα. Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει τα αποτελέσματα μιας διαχρονικής έρευνας για τη συχνότητα των σκηνών στους μεγαλύτερους σε τηλεθέαση τηλεοπτικούς σταθμούς. Από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι η βία στην ελληνική τηλεόραση είναι κυρίως εισαγόμενη και οφείλεται περισσότερο στις αμερικανικές ταινίες που προβάλλουν τα κανάλια και τα τρέιλερ που τις προαναγγέλλουν. Ωστόσο, η έρευνα καταγράφει μια τάση αύξησης της βίας και στα δελτία ειδήσεων και κυρίως τις πρωινές ώρες των Σαββατοκύριακων, κατεξοχήν περίοδος τηλεθέασης των παιδιών. Επιπλέον, η μορφή και το είδος των βίαιων απεικονίσεων στην ελληνική τηλεόραση απεικονίζονται με ένα στερεότυπο τρόπο, χωρίς συνέπειες και τιμωρίες και συχνά αναιτιολόγητα, ενώ σε πολλές σκηνές η βία εμφανίζεται ως ο μόνος τρόπος επίλυσης των διαφορών.
Subtitle: 
Έρευνα
Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-03-2616-9
Book pages: 
120
Book Dimensions: 
20χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Στέλιος Παπαθανασόπουλος είναι καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κάνει πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στα ΜΜΕ στην Ελλάδα, τη Γαλλία και την Αγγλία. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του City του Λονδίνου κι έχει γράψει μια σειρά από βιβλία στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό έχει γράψει τα βιβλία: "European Television in the Digital Age" (Polity and Blackwell Publishers, 2002), (με Raplh Negrine) "The Internationalisation of Television" (Pinter, 1990), (σε συνεργασία με Jill Hills) "The Democracy Gap; The Politics of information and Communication Technologies in the United States and Europe" (Greenwood Press, 1991). Στην Ελλάδα έχει εκδώσει τα βιβλία: "Απελευθερώνοντας την τηλεόραση" (Καστανιώτης, 1993), "Η τηλεόραση στον κόσμο" (Παπαζήσης, 1994), "Η δύναμη της τηλεόρασης" (Καστανιώτης, 1997), "Η βία στην ελληνική τηλεόραση" (Καστανιώτης, 1999), "Η τηλεόραση και το κοινό της" (Καστανιώτης, 2000), "Η Ευρώπη των επικοινωνιών" (Καστανιώτης, 2002). Έχει επιμεληθεί και γράψει στην έκδοση των βιβλίων: "Επικοινωνία και κοινωνία από τον εικοστό στον εικοστό πρώτο αιώνα" (Καστανιώτης, 2001) και (με Μαρία Κομνηνού) "Ζητήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας" (Καστανιώτης, 1999). Έχει παράλληλα δημοσιεύσει μια σειρά δοκιμίων και μελετών σε ξενόγλωσσα ακαδημαϊκά περιοδικά, όπως το European Journal of Communication, το Media Culture and Society, το Media International Australia, The International Journal of Harvard in Press and Politics, Political Communication, Journalism Studies, Intermedia, καθώς και σε εξειδικευμένα περιοδικά των ΜΜΕ, όπως το Broadcast, το Television Business International, το European Television Analyst και το Cable and Satellite Europe. Έχει τη διεύθυνση σύνταξης του πρώτου ελληνικού επιστημονικού περιοδικού για την επικοινωνία, Ζητήματα Επικοινωνίας, και είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής των επιστημονικών περιοδικών για την επικοινωνία Global Media and Communication και European Journal of Communication.

Subtitle: 
Έρευνα
Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-03-2616-9
Book pages: 
120
Book Dimensions: 
20χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο