Product

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές στη γενική ιατρική

Product

Οι ηλίθιοι

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές τη δεκαετία του 1980

Κωδικός:
127094
Manufacturer: 
Description: 

Η δεκαετία του 1980 ίσως είναι η σημαντικότερη στην ιστορία των σύγχρονων υπολογιστικών συστημάτων. Όχι επειδή έδωσε στην αγορά κάποιο μηχάνημα αξεπέραστης τεχνολογίας· ήταν σημαντική διότι κατάφερε το ακατόρθωτο: έφερε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή -από τα εργαστήρια και τα ερευνητικά κέντρα- στα σπίτια, και τον έκανε ένα προσιτό εργαλείο για καθημερινή χρήση. Παράλληλα, άνοιξε μια τεράστια αγορά που μέχρι τότε κανείς δεν είχε αντιληφθεί την ύπαρξή της.

18,44 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η δεκαετία του 1980 ίσως είναι η σημαντικότερη στην ιστορία των σύγχρονων υπολογιστικών συστημάτων. Όχι επειδή έδωσε στην αγορά κάποιο μηχάνημα αξεπέραστης τεχνολογίας· ήταν σημαντική διότι κατάφερε το ακατόρθωτο: έφερε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή -από τα εργαστήρια και τα ερευνητικά κέντρα- στα σπίτια, και τον έκανε ένα προσιτό εργαλείο για καθημερινή χρήση. Παράλληλα, άνοιξε μια τεράστια αγορά που μέχρι τότε κανείς δεν είχε αντιληφθεί την ύπαρξή της. Η ανάπτυξη της αγοράς φανέρωσε την αδυναμία των ιδιωτών και των κρατικών μηχανισμών να ελέγξουν τη δύναμη του μέσου· επίσης ανάδειξε τα λάθη, την προσδοκία, το όραμα. Και μέσα από το όραμα γεννήθηκε η σημερινή πραγματικότητα -και όλα αυτά με μια απίστευτη ταχύτητα, σχεδόν σαρωτική. Για εμάς -τους τυχερούς- που βιώσαμε την πρώτη δεκαετία "έντασης" της τεχνολογίας, τα πρώτα home micros παραμένουν ένα είδος κρυφού πόθου που μας ενώνει τόσο με το συγκεκριμένο κομμάτι της ιστορίας των υπολογιστών, όσο και με τις παιδικές μας αναμνήσεις: η εξω-οικιακή διασκέδασή μας αντικαταστάθηκε, σταδιακά, από την εσωστρεφή αναζήτηση πίσω από μια οθόνη.
Subtitle: 
Και ένας σύντομος απολογισμός της ελληνικής πληροφορικής πραγματικότητας
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-6640-42-6
Book pages: 
172
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Μιχάλης Σ. Αρβανίτης γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα. Μετά την ολοκλήρωση της διδακτορικής του διατριβής στη γεωδαισία, εργάζεται ως υπεύθυνος του ελληνικού παραρτήματος της Euroscience (www.euroscience.gr), και ταυτόχρονα, ως επισκέπτης καθηγητής στο Τμήμα Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Μπέντφορντ. Συμμετείχε ως συγγραφέας στη Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών Ευρώπης και Μεσογείου, στην Αθήνα, το 2003, και εκπροσώπησε την Ελλάδα ως θεατρικός συγγραφέας στη Μπιενάλε του Βισμπάντεν το 2004. Έχει μεταφράσει από τα γαλλικά τη νουβέλα του Εντουάρ Ντυζαρντέν "Έδρεψε δάφνες" (2001), που θεωρείται προδρομικό έργο για τον μοντερνισμό του 20ου αιώνα. Το "Λιμπεϊμπεράλες" (Νησίδες, 2005), είναι το πρώτο του βιβλίο πεζογραφίας.

Subtitle: 
Και ένας σύντομος απολογισμός της ελληνικής πληροφορικής πραγματικότητας
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-6640-42-6
Book pages: 
172
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο