Product

Franz Grillparzer Das Goldene Vliess = Το χρυσόμαλλο δέρας

Product

Franz Liszt

Franz Kafka

Κωδικός:
107217
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Το βιβλίο αυτό δεν είναι ακόμη ένα δοκίμιο για τον Kafka. Η συναρπαστική ανάγνωση που προτείνεται από τον Michael Lowy θα προκαλέσει αναπόφευτκα διαμάχες, στο βαθμό που αποκόβεται από τον τρέχοντα κανόνα της λογοτεχνικής κριτικής πάνω στο συγγραφέα αυτό. Για το ζητούμενο εδώ είναι η εύρεση του κόκκινου νήματος που επιτρέπει να συνδέσουμε, τόσο στη ζωή όσο και στο έργο του Kafka, την εξέγερση ενάντια στον πατέρα, τη θρησκεία της ελευθερίας (ετερόδοξης εβραϊκής έμπνευσης) και τη διαμαρτυρία ενάντια στη φονική εξουσία των γραφειοκρατικών μηχανισμών.

16,52 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αυτό δεν είναι ακόμη ένα δοκίμιο για τον Kafka. Η συναρπαστική ανάγνωση που προτείνεται από τον Michael Lowy θα προκαλέσει αναπόφευτκα διαμάχες, στο βαθμό που αποκόβεται από τον τρέχοντα κανόνα της λογοτεχνικής κριτικής πάνω στο συγγραφέα αυτό. Για το ζητούμενο εδώ είναι η εύρεση του κόκκινου νήματος που επιτρέπει να συνδέσουμε, τόσο στη ζωή όσο και στο έργο του Kafka, την εξέγερση ενάντια στον πατέρα, τη θρησκεία της ελευθερίας (ετερόδοξης εβραϊκής έμπνευσης) και τη διαμαρτυρία ενάντια στη φονική εξουσία των γραφειοκρατικών μηχανισμών. Εκκινώντας από βιογραφικά δεδομένα που συχνά έχουν παραμεληθεί, όπως οι σχέσεις του συγγραφέα από την Πράγα με τους αναρχικούς κύκλους, καθώς και από μια μελέτη των τριών μεγάλων ημιτελών μυθιστορημάτων αλλά και των πιο σημαντικών από τις νουβέλες, με τη βοήθεια αποσπασμάτων, παραβολών, στοιχείων από την αλληλογραφία και το ημερολόγιο του Kafka, ο Michael Lowy προβάλλει τη βαθύτατα αντιαυταρχική και διακριτικά ελευθεριακή διάσταση του έργου αυτού.
Subtitle: 
Ανυπότακτος ονειροπόλος
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-6671-01-1
Book pages: 
201
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Μικαέλ Λεβί γεννήθηκε το 1938 στο Σάο Πάολο. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο, απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης κάτω από την καθοδήγηση του Lucien Goldmann, ενώ εργάστηκε ως λέκτορας πολιτικής φιλοσοφίας στα Πανεπιστήμια του Τελ Αβίβ και του Μάντσεστερ. Εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Παρίσι το 1969, όπου δούλεψε με τον Νίκο Πουλαντζά στο Πανεπιστήμιο του Βενσάν. Σήμερα είναι επίτιμος διευθυντής στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών [CNRS], ενώ διδάσκει στην ?cole des Hautes Etudes en Sciences Sociales [EHESS]. Είναι από τα ιδρυτικά στελέχη του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ, του Οικοσοσιαλιστικού Διεθνούς Δικτύου και του Νέου Αντικαπιταλιστικού Κόμματος [ΝΡΑ].
Στη χώρα μας είναι γνωστός τόσο από τις ομιλίες του σε διάφορες εκδηλώσεις όσο και από άρθρα του και συνεντεύξεις.

Subtitle: 
Ανυπότακτος ονειροπόλος
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-6671-01-1
Book pages: 
201
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο