Product

Ganz groß SOS

Product

Garbo

Gap. Βαμπίρ και κανίβαλοι

Κωδικός:
89373
Description: 

"Με αγχώνει η ιδέα ότι θα έρθει μια μέρα μετά είκοσι, τριάντα χρόνια που τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας θα μας νιώθουν σαν βαμπίρ".

15,34 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Με αγχώνει η ιδέα ότι θα έρθει μια μέρα μετά είκοσι, τριάντα χρόνια που τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας θα μας νιώθουν σαν βαμπίρ". Εξομολόγηση - δίκοπο μαχαίρι της γενιάς του Μάη και του Πολυτεχνείου στη γενιά Χ και στη γενιά της Χιλιετίας. Μια ασήμαντη ημερομηνία φέρνει τη νέα καταιγίδα των γενεών. Ποιοι είναι βαμπίρ; Ποιοι κανίβαλοι; Τι είναι και τι θέλουν οι γενιές; Το πάρτι της τρίτης και τέταρτης ηλικίας. Από το ροκ στο χιπ-χοπ. Οικογένεια και σεξουαλική ηθική. Οι Χαμένες Γενιές. Ένα μυστήριο με το χάσμα γενεών στην Ευρώπη. ΚΚΚ: καινοτομία, καινοτομία, καινοτομία! Η "επιδημία" των ανατροπών στην οικονομία, στα πανεπιστήμια, στα συστήματα ασφάλισης και υγείας, στα κόμματα. Το θερμοκήπιο ενώνει τις γενιές. Το δικαίωμα της επιλογής. Κόμμα καρτέλ - κόμμα βαμπίρ. Ένα ανοιχτό μοντέλο σκέψης για τις επερχόμενες γενιές. Ένα βιβλίο-σοκ, αποκαλύπτει αυτό που κρύβει κάτω από το χαλί το γκρίζο status quo: το νέο κοινωνικό ζήτημα στον 21ο αιώνα. Η πολιτική καριέρα στην Ευρώπη σήμερα προϋποθέτει το νόμο της σιωπής γι' αυτό το κορυφαίο ζήτημα που μπορεί να απειλήσει το επίπεδο των συντάξεών μας.
Subtitle: 
Το ρίσκο μιας νέας σύγκρουσης των γενεών
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-03-3895-7
Book pages: 
341
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Μίμης Ανδρουλάκης γεννήθηκε στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης τον Νοέμβριο του 1951. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Πήρε μέρος στην αντιδικτατορική αντίσταση και διώχθηκε από τη χούντα. Υπήρξε μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της κατάληψης του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973. Ηγετικό στέλεχος της Αριστεράς πάνω από είκοσι χρόνια, από το 1993 πολιτικά ανένταχτος, σε απόσταση από την καθημερινή διαχείριση της πολιτικής. Αποχώρησε από το πολιτικό προσκήνιο αφού διατύπωσε με το βιβλίο του "Μετά" (1992) την πρόταση για την ανασύνθεση της Αριστεράς και ευρύτερης Κεντροαριστεράς. Επέστρεψε στη μαχόμενη πολιτική το 2004. Εκλέγεται βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β΄Περιφέρεια Αθήνας. Ασχολήθηκε με την οικονομική ανάλυση και πρόγνωση στον ιδιωτικό τομέα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Δημιούργησε ραδιοφωνικές εκπομπές στον Flash 96,0 σε δύο περιόδους, στον Alpha 98,9 και στο Βήμα FM 99,5. Έγραψε θεατρικά έργα και άλλα αφηγήματα για το ραδιόφωνο, καθώς και ιστορικά αφιερώματα για τα μεγάλα ρεύματα της παγκόσμιας μουσικής. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα συλλογικά έργα και έχει δημοσιεύσει μια σειρά κοινωνικών και πολιτικών μελετών.

Subtitle: 
Το ρίσκο μιας νέας σύγκρουσης των γενεών
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-03-3895-7
Book pages: 
341
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο