Product

Gay σημαίνει... χαρούμενος!

Product

Generator Rex: Απίθανη δράση

Generation Π

Κωδικός:
78946
Description: 

Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης άνοιξε ένα τεράστιο πεδίο εμπορικών ευκαιριών. Πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να πάρουν μέρος στο παιχνίδι του καπιταλισμού. Πώς όμως θα πουλήσεις σε μια γενιά που γεννήθηκε και μεγάλωσε γνωρίζοντας μόνο την Πέπσι-Κόλα; Ο Τατάρσκι, απόφοιτος του Ινστιτούτου Λογοτεχνίας, ανακαλύπτει τυχαία το ταλέντο του να συντάσσει διαφημιστικά μηνύματα. Όσο περισσότερο όμως εισχωρεί στον κόσμο της διαφήμισης, τόσο χειρότερα μπλέκει σε έναν κύκλο γκάνγκστερ, εμπόρων ναρκωτικών και δολοφόνων.

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης άνοιξε ένα τεράστιο πεδίο εμπορικών ευκαιριών. Πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να πάρουν μέρος στο παιχνίδι του καπιταλισμού. Πώς όμως θα πουλήσεις σε μια γενιά που γεννήθηκε και μεγάλωσε γνωρίζοντας μόνο την Πέπσι-Κόλα; Ο Τατάρσκι, απόφοιτος του Ινστιτούτου Λογοτεχνίας, ανακαλύπτει τυχαία το ταλέντο του να συντάσσει διαφημιστικά μηνύματα. Όσο περισσότερο όμως εισχωρεί στον κόσμο της διαφήμισης, τόσο χειρότερα μπλέκει σε έναν κύκλο γκάνγκστερ, εμπόρων ναρκωτικών και δολοφόνων. Όσο περνάει ο καιρός, τόσο η πραγματικότητα εξομοιώνεται με τα οράματα που του προκαλούν τα παραισθησιογόνα ναρκωτικά που παίρνει. Ο κόσμος γίνεται όλο και πιο ακατανόητος και το παγκοσμιοποιημένο αμερικάνικο μοντέλο ζωής όλο και πιο κενό περιεχομένου. Το Generation "Π" είναι ένα πνευματώδες βιβλίο όλο φαντασία, χιούμορ και προφητική προειδοποίηση για τον τρόμο της απόλυτης κατανάλωσης, το οποίο εδραιώνει τον Πελέβιν ως αντάξιο επίγονο ενός Γκόγκολ και ενός Μπουλγκάκοφ.
Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-03-3543-5
Book pages: 
314
Book Dimensions: 
22χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Bίκτορ Πελέβιν γεννήθηκε στη Mόσχα το 1962. Σπούδασε μηχανικός, αστροναυτική και φιλολογία. Άρχισε να δημοσιεύει διηγήματα στο τέλος της δεκαετίας του '80, σε περιοδικά επιστημονικής φαντασίας, κι έγινε γνωστός πρώτα στους φανατικούς του είδους. H στροφή, η αφύπνιση της κριτικής και του ευρύτερου κοινού έγινε μετά τη δημοσίευση, το 1992, στο πολύ γνωστό λογοτεχνικό περιοδικό Zνάμια της νουβέλας του Όμον Pα, όπου τη διαστημική σοβιετική εποποιία ο Πελέβιν τη χειρίζεται σαν μια εξωφρενική φάρσα. Tην επόμενη χρονιά λαβαίνει το Pωσικό Βραβείο Booker, για τη συλλογή διηγημάτων του με τίτλο "Mπλε φανάρι" (μια επιλογή απ' αυτά θα δημοσιευτεί από τον γαλλικό εκδοτικό οίκο Seuil, μέ τίτλο "Kόσμος από κρύσταλλο"). "Η ζωή των εντόμων" (1993) και "Tο Kίτρινο βέλος" (1994) είναι δύο έργα που καθιέρωσαν τον Πελέβιν ίσως σαν τον πιο λαμπρό εκπρόσωπο του νέου κύματος της μετασοβιετικής λογοτεχνίας. Αλλά είναι "Tο πήλινο πολυβόλο" (1996) το βιβλίο που έκανε το ρωσικό κοινό να τον λατρέψει.
Tα έργα του Bίκτορ Πελέβιν έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Kαι για να επιβεβαιώσει την επιτυχία του, ο Πελέβιν δημοσίευσε το τελευταίο του μυθιστόρημα, με τίτλο "Generation Π", μια καταπληκτική σάτιρα της κοινωνίας, μιας κοινωνίας των μέσων ενημέρωσης και της εικονικής πραγματικότητας.
Στο έργο του Πελέβιν η ρωσική ιδιαιτερότητα συμπορεύεται με τον κόσμο όλο, πράγμα που εξηγεί την επιτυχία του συγγραφέα σε πολλές χώρες και η Νew York Times "την πιο φρέσκια φωνή που ξεπήδησε από τα σοβιετικά συντρίμμια και ιδιαίτερα στις HΠA, όπου το Time τον αποκάλεσε "το πιο λαμπερό αστέρι της μετασοβιετικής γενιάς".

Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-03-3543-5
Book pages: 
314
Book Dimensions: 
22χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο