Product

H γλωσσική ωριμότητα και η φωνολογική επεξεργασία παιδιών προσχολικής ηλικίας

Product

H γυναίκα στη Μέση Βυζαντινή εποχή

H γραμμή

Κωδικός:
131151
Manufacturer: 
Description: 

Η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004 πιέζει τους πολιτικούς ηγέτες να επιδιώξουν την εξεύρεση μιας λύσης και να καταργήσουν τη Γραμμή της Διχοτόμησης, που σημαδεύει με βία το νησί, υποθάλποντας εθνικιστικά μίση και εμποδίζοντας την επικοινωνία. Ωστόσο, στον ορίζοντα δεν διαφαίνεται ακόμη η προοπτική μιας μόνιμης συμφωνίας ειρήνης.

18,35 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004 πιέζει τους πολιτικούς ηγέτες να επιδιώξουν την εξεύρεση μιας λύσης και να καταργήσουν τη Γραμμή της Διχοτόμησης, που σημαδεύει με βία το νησί, υποθάλποντας εθνικιστικά μίση και εμποδίζοντας την επικοινωνία. Ωστόσο, στον ορίζοντα δεν διαφαίνεται ακόμη η προοπτική μιας μόνιμης συμφωνίας ειρήνης. Η ανά χείρας μελέτη αποτελεί έμφυλη ανάλυση της διαμάχης και των ειρηνευτικών διαδικασιών στην Κύπρο, βασισμένη σε εκτενείς συνεντεύξεις και ομαδικές συζητήσεις με γυναίκες που ζουν στα βόρεια και στα νότια της Γραμμής. Ανακαλούν τις εθνικιστικές επιθέσεις σε ομάδες Τουρκοκυπρίων τη δεκαετία του '60, τη βίαιη εκδίωξη των Ελληνοκυπρίων το 1974 και την εμπειρία της προσφυγιάς από την ιδιαίτερη σκοπιά του φύλου τους. Στις δύο αντίπαλες πλευρές αυτής της αδιέξοδης κρίσης εντοπίζουμε μια τάξη του φύλου όπου ο συνδυασμός της πατριαρχίας, του εθνικισμού και του μιλιταρισμού οδηγεί στην περιθωριοποίηση των γυναικών. "Η Γραμμή" μελετά ένα αξιοπρόσεκτο εγχείρημα κυπρίων γυναικών που αγωνίζονται για την ειρήνη και χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για να ξεπεράσουν τα εμπόδια που υπάρχουν στη μεταξύ τους επικοινωνία. Στη μελλοντική Κύπρο που οραματίζονται δεν θα χαράσσονται πλέον αυθαίρετες και καταστροφικές γραμμές για να χωριστούν οι λεγόμενες εθνοτικές ομάδες ή για να γίνει διάκριση ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες, γραμμές που γεννούν ιεραρχικές σχέσεις, αποκλεισμούς και ανισότητα. Ένα βιβλίο που ενδιαφέρει όλους/-ες όσοι/-ες διδάσκουν, στοχάζονται και αγωνίζονται για να μπει ένα τέλος στη ρατσιστική, σεξιστική και μιλιταριστική καταπίεση και βία σ' αυτή την περιοχή του κόσμου και σ' άλλα μέρη.
Subtitle: 
Γυναίκες, διχοτόμηση και φύλο στην Κύπρο
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-455-306-2
Book pages: 
300
Book Dimensions: 
24χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Cynthia Cockburn, ερευνήτρια και συγγραφέας, ζει στο Λονδίνο όπου διδάσκει ως Επισκέπτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου City. Ενεργό μέλος του διεθνούς αντιμιλιταριστικού δικτύου Women in black, από το 1995 και εξής έχει επικεντρώσει το ερευνητικό της έργο σε ζητήματα φύλου σε περιοχές όπως η Βόρεια Ιρλανδία, η Βοσνία Ερζεγοβίνη, το Ισραήλ/Παλαιστίνη και η Κύπρος, όπου ένοπλες συγκρούσεις ή ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη. Μεταξύ άλλων έχει εκδώσει τα βιβλία: "Τhe Space between us: Negotiating Gender and National Identities in Conflict" (1998), "The Postwar Moment: Masculinities and International Peacekeeping" (επιμ. σε συνεργασία με την Dubravka Zakrov, 2002), "From Where We Stand: War, Women's Activism and Feminist Analysis" (2007).

Subtitle: 
Γυναίκες, διχοτόμηση και φύλο στην Κύπρο
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-455-306-2
Book pages: 
300
Book Dimensions: 
24χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο