Product

Levkas

Product

Lex sportiva

Lex orandi

Κωδικός:
97544
Manufacturer: 
Description: 

Περιεχόμενο και άξονας του βιβλίου αυτού, όπως υποδηλώνει και ο υπότιτλος, είναι η «λειτουργική θεολογία» και η «λειτουργική αναγέννηση».
Το γεγονός ότι το αξίωμα αυτό λησμονήθηκε ή θυσιάστηκε σε λειτουργικούς και ακαδημαϊκούς νεωτερισμούς αποτελεί για πολλούς μια από τις αιτίες της παρατεταμένης κρίσης του δυτικού πολιτισμού και φανερώνει, αναπάντεχα, τη σημασία και τη σπουδαιότητα της λατρείας στην Ιστορία.

20,08 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Περιεχόμενο και άξονας του βιβλίου αυτού, όπως υποδηλώνει και ο υπότιτλος, είναι η «λειτουργική θεολογία» και η «λειτουργική αναγέννηση». Το γεγονός ότι το αξίωμα αυτό λησμονήθηκε ή θυσιάστηκε σε λειτουργικούς και ακαδημαϊκούς νεωτερισμούς αποτελεί για πολλούς μια από τις αιτίες της παρατεταμένης κρίσης του δυτικού πολιτισμού και φανερώνει, αναπάντεχα, τη σημασία και τη σπουδαιότητα της λατρείας στην Ιστορία. Η «λειτουργική θεολογία», σχετικά νέος κλάδος της θεολογίας, δεν αποτελεί εξέλιξη ή νεώτερη έκφραση της κλασικής «Λειτουργικής», αλλά το κεντρικό θεωρητικό υπόβαθρο της θεολογίας, με βάση το οποίο όλοι οι επί μέρους παραδοσιακοί κλάδοι αποκτούν το πραγματικό τους νόημα.[...]
Subtitle: 
Λειτουργική θεολογία και λειτουργική αναγέννηση
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-518-205-Χ
Book pages: 
309
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Πέτρος Βασιλειάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1945. Είναι καθηγητής της Καινής Διαθήκης στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ., στο οποίο διδάσκει και τα μαθήματα της Ιεραποστολικής και του διαθρησκειακού διαλόγου.
Είναι πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (WOCATI), μέλος των συνοδικών επιτροπών "Λειτουργικής Αναγέννησης" και "Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων" της Εκκλησίας της Ελλάδος, και ένας εκ των μεταφραστών της Καινής Διαθήκης στη νέα ελληνική γλώσσα.
Συνέγραψε 14 βιβλία και πάνω από 150 ειδικές επιστημονικές μελέτες, μεγάλο μέρος των οποίων μεταφράστηκε σε 10 γλώσσες.

Subtitle: 
Λειτουργική θεολογία και λειτουργική αναγέννηση
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-518-205-Χ
Book pages: 
309
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο