Product

Mr Marvel's Handwriting Practice and Word Book

Product

Mr. Freeze

Mr. Arkadin

Κωδικός:
38943
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

"Εμείς οι Πολωνοί είμαστε αδιόρθωτοι", είπε. "Λίγο αλκοόλ, λίγη μουσική και η ψυχή μας λάμπει μέσα από τα μάτια μας..."
[...]
"Άρχισα να κερδίζω το ψωμί μου στα δεκαοχτώ", είπε, με ένα τρόπο, όπως ένας άλλος θα έλεγε: "έβρεξε πολύ σήμερα". "Ο πατέρας μου ήταν κατεστραμμένος, η μητέρα μου άρρωστη κι η μικρότερη αδελφή φαινόταν πως είχε πάρει στραβό δρόμο· κι είχα βαρεθεί να φοράω μανταρισμένες κάλτσες".

Δοκίμασε το παγωτό μαρασκίνο της και το άφησε να λιώσει σιγά σιγά μέσα στο στόμα της.

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

"Εμείς οι Πολωνοί είμαστε αδιόρθωτοι", είπε. "Λίγο αλκοόλ, λίγη μουσική και η ψυχή μας λάμπει μέσα από τα μάτια μας..." [...] "Άρχισα να κερδίζω το ψωμί μου στα δεκαοχτώ", είπε, με ένα τρόπο, όπως ένας άλλος θα έλεγε: "έβρεξε πολύ σήμερα". "Ο πατέρας μου ήταν κατεστραμμένος, η μητέρα μου άρρωστη κι η μικρότερη αδελφή φαινόταν πως είχε πάρει στραβό δρόμο· κι είχα βαρεθεί να φοράω μανταρισμένες κάλτσες". Δοκίμασε το παγωτό μαρασκίνο της και το άφησε να λιώσει σιγά σιγά μέσα στο στόμα της. "Και τι κάνατε; Γίνατε μανεκέν, βάζω στοίχημα. Ή μεταφράστρια... μοντέλο... " "Ήμουν πράκτορας της αστυνομίας". Το 1954 ο Όρσον Γουέλς γράφει το σενάριο της ταινίας "Ο κύριος Αρκάντιν", μια από τις καλύτερες στιγμές του νουάρ που το 1955-1957 γυρίζεται ταινία, με προβλήματα, λόγω του χαμηλού προϋπολογισμού, των περίπλοκων γυρισμάτων και, κυρίως, του μοντάζ της. Μέχρι να ολοκληρωθεί η ταινία, ένας γάλλος, ο Maurice Bessy -η ταινία ήταν γαλλική παραγωγή του Louis Jolivet- αναλαμβάνει να "γράψει" το μυθιστόρημα, με βάση την ιδέα του Γουέλς, που εκδίδεται στη Γαλλία το 1955 και κυκλοφορεί έκτοτε με το όνομά του ("Πήτερ, δεν έγραψα ο ίδιος ούτε γραμμή· ούτε κάν το έχω διαβάσει! κάποιος το έγραψε στα γαλλικά για να δημοσιευτεί σε συνέχειες, ως ένθετο -feuilleton- στις εφημερίδες, για την προώθηση του φιλμ· δεν ξέρω πώς έγινε βιβλίο, ούτε ποιός πληρώθηκε γι αυτό" λέει ο Γουέλς στον Peter Bodganovich, to 1968, στο Μπέβερλι Χιλς). Δύο τυχοδιώκτες, ο βαθύπλουτος Αρκάντιν και ο φτωχοδιάβολος Βαν Στράτεν, συνεργάζονται αλλά και συγκρούονται με αντικείμενο την εξιχνίαση του παρελθόντος του πρώτου, που υποτίθεται ότι πάσχει από αμνησία, και μήλον της Έριδος - αλλά και "ασπίδα" προστασίας - την αθωότητα της όμορφης κόρης του. Η πραγματική όμως αιτία της σύγκρουσης είναι η θέληση για την απόκτηση και διατήρηση της δύναμης πάνω σ' έναν κόσμο που βυθίζεται σε αποσύνθεση, προσπαθώντας απεγνωσμένα να διαγράψει τη μνήμη μαζί με τις ενοχές του.
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-322-023-Χ
Book pages: 
269
Book Dimensions: 
17χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός και ηθοποιός Όρσον Ουέλς γεννήθηκε το 1915 στο Γουισκόνσιν των ΗΠΑ και πέθανε το 1985 στο Χόλιγουντ από καρδιακή προσβολή. Ξεκίνησε ως ηθοποιός σε μικρές θεατρικές ομάδες, στη Ν. Υόρκη και αλλού, και στο ραδιόφωνο, και έγινε διάσημος μέσα σε μια νύχτα με τη ραδιοφωνική σκηνοθεσία του έργου του Χ. Τζ. Ουέλς "Ο πόλεμος των κόσμων" (1938). Το Χόλιγουντ "εκτίμησε" το σκάνδαλο και το 1941 του έδωσε την ευκαιρία να σκηνοθετήσει την πρώτη του ταινία, τον "Πολίτη Καίην", μια από τις καλύτερες ταινίες στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου, που σημείωσε, ωστόσο, στην εποχή της, εμπορική αποτυχία, αφήνοντας χρέος 150.000 δολαρίων στην εταιρεία παραγωγής RKO. Συνέχισε την καριέρα του γράφοντας, παίζοντας και σκηνοθετώντας με πληθωρικό τρόπο, αρνούμενος κατά κανόνα να υποταχτεί στους όρους των παραγωγών του, με καταστροφικά αποτελέσματα τόσο για τον ίδιο όσο και για την τύχη των περισσότερων από τις ταινίες του. Αυτό τον οδήγησε να αναζητήσει, συχνά, καταφύγιο στην Ευρώπη και σε ανεξάρτητες παραγωγές χαμηλού κόστους, ενώ πάρα πολλά σχέδιά του για ταινίες δεν ολοκληρώθηκαν.
Τιμήθηκε με Όσκαρ σεναρίου, το 1941, για τον "Πολίτη Καίην", με υποψηφιότητα για Όσκαρ, το 1948, για τον "Μακμπέθ" του (όταν το βραβείο κέρδισε ο "'Αμλετ" του Λώρενς Ολίβιε), με Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ Κανών το 1952 για τον "Οθέλο" (βραβείο που είχε απονεμηθεί και στον "Τρίτο άνθρωπο", του Κάρολ Ριντ, το 1949, με τον ίδιο πρωταγωνιστή), με βραβείο ερμηνείας του Φεστιβάλ Κανών το 1959 για τον ρόλο του στο "Άγγιγμα του κακού", με Βραβείο Εικοσαετίας του Φεστιβάλ Κανών, το 1966, για το "Φάλσταφ ή οι καμπάνες του μεσονυχτίου", και με ειδικό Όσκαρ, το 1970, για το σύνολο της προσφοράς του στον κινηματογράφο.
Φιλμογραφία:
-"Πολίτης Καίην", 1941
-"Οι υπέροχοι Άμπερσον", 1942
-"Ταξίδι στο φόβο", 1943
-"Ο ξένος", 1946
-"Η κυρία απ' τη Σαγκάη", 1947
-"Μακμπέθ", 1948
-"Οθέλος", 1952
-"Ο κύριος Αρκάντιν", 1955
-"Άγγιγμα του κακού", 1958
-"Η δίκη", 1962 (μεταφορά του βιβλίου του Φραντς Κάφκα)
-"Φάλσταφ, ή οι καμπάνες του μεσονυχτίου", 1965
-"Η αθάνατη ιστορία", 1968 (για τη γαλλική τηλεόραση)
-"Η αλήθεια και το ψέμα" (αγγλ.: "F for fake"), 1976
Μετά το θάνατό του εκδόθηκαν, σε κάποια μορφή, επεξεργασμένες από συνεργάτες του, οι ημιτελείς ταινίες:
-"Η άλλη πλευρά του ανέμου", (1970-76)
-"Δον Κιχώτης", (1955)
-"Είναι όλα αλήθεια", (1942)
-"Μόμπι Ντικ", μικρού μήκους, (1971)
κ.ά.

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-322-023-Χ
Book pages: 
269
Book Dimensions: 
17χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο