Product

Μια τρελή ποντικοοικογένεια!

Product

Μονογαμία

Μικρή ιστορία περί των πάντων (σχεδόν)

Κωδικός:
114110
Manufacturer: 
Description: 

Δεν ήξερα τι είναι ένα πρωτόνιο ή μια πρωτεΐνη, δεν ήξερα να ξεχωρίσω ένα κουάρκ από ένα κβάζαρ, δεν καταλάβαινα πώς οι γεωλόγοι μπορούσαν, παρατηρώντας ένα στρώμα βράχου σε ένα φαράγγι, να βρουν την ηλικία του. Ο τρόπος με τον οποίο οι επιστήμονες ανακαλύπτουν τις αλήθειες παρέμενε για μένα το μεγαλύτερο μυστήριο. Πώς είναι δυνατόν να ξέρει οποιοσδήποτε το βάρος της Γης ή την ηλικία των βράχων της ή τι πραγματικά υπάρχει στο κέντρο της; Πώς ξέρουν πότε και πώς ξεκίνησε
το σύμπαν και τι μορφή είχε όταν ξεκίνησε; Πώς ξέρουν τι συμβαίνει στο εσωτερικό
ενός ατόμου;

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Δεν ήξερα τι είναι ένα πρωτόνιο ή μια πρωτεΐνη, δεν ήξερα να ξεχωρίσω ένα κουάρκ από ένα κβάζαρ, δεν καταλάβαινα πώς οι γεωλόγοι μπορούσαν, παρατηρώντας ένα στρώμα βράχου σε ένα φαράγγι, να βρουν την ηλικία του. Ο τρόπος με τον οποίο οι επιστήμονες ανακαλύπτουν τις αλήθειες παρέμενε για μένα το μεγαλύτερο μυστήριο. Πώς είναι δυνατόν να ξέρει οποιοσδήποτε το βάρος της Γης ή την ηλικία των βράχων της ή τι πραγματικά υπάρχει στο κέντρο της; Πώς ξέρουν πότε και πώς ξεκίνησε το σύμπαν και τι μορφή είχε όταν ξεκίνησε; Πώς ξέρουν τι συμβαίνει στο εσωτερικό ενός ατόμου; Στόχος του βιβλίου είναι να θαυμάσω και ίσως να απολαύσω τα θαύματα και τα επιτεύγματα της επιστήμης σε ένα επίπεδο που να μην είναι υπερβολικά τεχνικό ή απαιτητικό, αλλά ούτε εντελώς επιφανειακό. (Bill Bryson)
Subtitle: 
Άτομα, ηφαίστεια, γαλαξίες
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-435-128-1
Book pages: 
693
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Μπιλ Μπράισον γεννήθηκε το 1951 στην Αϊόβα των ΗΠΑ. Το 1977 εγκαταστάθηκε στην Αγγλία κι έμεινε για πολλά χρόνια στο Γιορκσάιρ, δουλεύοντας στο τμήμα επιχειρηματικών ειδήσεων των εφημερίδων "The Times" και "Independent" έως το 1987, όταν εγκατέλειψε οριστικά τη δημοσιογραφία για τη συγγραφή. Το 1995 επέστρεψε στην πατρίδα του, την Αϊόβα. Έγραψε βιβλία ταξιδιωτικών εντυπώσεων που χαρακτηρίζονται για το χιούμορ και την πρωτοτυπία τους. Το ενδιαφέρον του δεν στρέφεται στις εξωτικές ή γραφικές τοποθεσίες. Η ματιά του, παρατηρητική, σατιρική αλλά και τρυφερή εστιάζεται στους ανθρώπους, τις νοοτροπίες και τις συμπεριφορές τους, τις εμμονές και τις προκαταλήψεις τους, τη σχέση τους (αμφίθυμη, ανάμεσα στην παράδοση και τον εκσυγχρονισμό,) με την ιστορία και την αρχιτεκτονική του τόπου τους. Αυτή η προσωπική (με αυτοβιογραφικά στοιχεία), εύθυμη και οικεία γραφή θεωρείται από πολλούς κριτικούς ότι εγκαινίασε μια καινούργια "αντι-ταξιδιωτική" λογοτεχνία. Όλα τα βιβλία του Μπράισον ("The Lost Continent", "Mother Tongue", "Neither Here nor There", "Made in America", "A Walk in the Woods", "Notes From a Big Country", "Down Under") αγαπήθηκαν πολύ από το κοινό και το "Ένας Αμερικανός ταξιδεύει στη Βρετανία και κρατά σημειώσεις από το μικρό αυτό νησί" ("Notes From A Small Island", 1995), έμεινε για πολλά χρόνια στην κορυφή των πωλήσεων, ξεπερνώντας το 1 εκ. αντίτυπα και αποφέροντάς του τη διάκριση British UK Author of the Year 1997. Ο Μπράισον ξαναβρέθηκε στην επικαιρότητα το 2003, με το έξυπνο βιβλίο του "A Short History of Nearly Everything", έναν εκλαϊκευμένο τόμο για τα βασικά επιτεύγματα της επιστήμης σε διάφορους τομείς. Η Μ. Βρετανία, της οποίας αρνήθηκε την υπηκοότητα, του απέδειξε την ευγνωμοσύνη της. Το 2005 ανακηρύχθηκε επίτιμος Κοσμήτορας (Chancellor) του Πανεπιστημίου του Durham, διαδεχόμενος σ' αυτή τη θέση τον Σερ Πίτερ Ουστίνοφ. Τον επόμενο χρόνο, 2006, του απονεμήθηκε ο τίτλος Officer of the Order of the British Empire (OBE) για τις υπηρεσίες του στη συγγραφή.

Subtitle: 
Άτομα, ηφαίστεια, γαλαξίες
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-435-128-1
Book pages: 
693
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο