Product

Oedipus

Product

Office 2000 με εικόνες

Off Shore αγάπη μου

Κωδικός:
136744
Description: 

Λένε πως η φαντασία μας όσο πλούσια και να 'ναι δε φτάνει τ' απίστευτα της πραγματικότητας, λένε πως μπρος στα πάθη μας υποχωρούν άναυδα τα λοιπά ζώα του πλανήτη, πως ακόμα και σήμερα παρ' όλες τις προσπάθειες να κατασπαράξουμε κάποιοι τα έχει των άλλων, εκτός από κείνα τον ταλαιπωρημένου πλανήτη μας, επέρχεται η ισορροπία που αργά ή γρήγορα φέρνει η φύση για τον εαυτό της και ο αγώνας του αδικούμενου. Αυτά, λένε, είναι αποτέλεσμα της εξέλιξης τον σωστού και δίκαιου ως πιο ισχυρού απ' το κακό και τ' άδικο.

33,55 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Λένε πως η φαντασία μας όσο πλούσια και να 'ναι δε φτάνει τ' απίστευτα της πραγματικότητας, λένε πως μπρος στα πάθη μας υποχωρούν άναυδα τα λοιπά ζώα του πλανήτη, πως ακόμα και σήμερα παρ' όλες τις προσπάθειες να κατασπαράξουμε κάποιοι τα έχει των άλλων, εκτός από κείνα τον ταλαιπωρημένου πλανήτη μας, επέρχεται η ισορροπία που αργά ή γρήγορα φέρνει η φύση για τον εαυτό της και ο αγώνας του αδικούμενου. Αυτά, λένε, είναι αποτέλεσμα της εξέλιξης τον σωστού και δίκαιου ως πιο ισχυρού απ' το κακό και τ' άδικο. Η αλήθεια δεν έχει άλλη διάσταση ανάλογα με τις ιστορικές περιόδους που εξετάζεται, ή ανάλογα με ποιος την εκφράζει, είναι μία και αναλλοίωτη. Μπορεί να κρύβεται πίσω από αθέατες πλευρές των γεγονότων, πίσω από ύποπτα αλλοιωμένες προσεγγίσεις, τη βρίσκουμε όταν περπατάμε ήρεμα και την ομολογούμε στον εαυτό μας, την γνωρίζει και ο καλός άνθρωπος και ο κακός άνθρωπος, αυτή δεν κάνει διακρίσεις, μισεί εξ άλλου όχι εκείνον που την καταπολεμά αλλ' αυτόν που προσπαθεί να την εκμεταλλευτεί σε βάρος όσων την αγαπούν. Λένε πως το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό άρα δίκαιο και σ' αυτό συμφωνούν σχεδόν όλοι, το ξεχνούν όμως πολλοί, εξ άλλου ο δυνάστης έχει τον τρόπο του να μετατρέπει τ' ανήθικο και άδικο σε νομότυπο και μετά να κάθεται και ν' απολαμβάνει, ξεχνώντας ή μάλλον αγνοώντας πως αυτά δεν τα επιτρέπει η τάση για ισορροπία στις ανθρώπινες σεις και στις σχέσεις με τη φύση....
Subtitle: 
Έργα και ημέρες της φαμίλιας "D": Ιστόρημα μύθου με υλικά από κατεδάφιση (Οικονομικοκοινωνικό αφήγημα έργων και συνεπειών του επάρατου καπιταλισμού)
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-02-2260-6
Book pages: 
750
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Αντώνης Κακαράς γεννήθηκε στη Γραβιά Φωκίδας το 1945. Αποφοίτησε της ΣΝΔ ως σημαιοφόρος μηχανικός το 1966. Το 1972 καταδικάζεται σε φυλάκιση από το στρατιωτικό καθεστώς, εγκλείεται για δέκα πέντε μήνες σε φυλακές και αποτάσσεται. Αποκαθίσταται με τη μεταπολίτευση στην ενεργό υπηρεσία, σταδιοδρομεί και αποστρατεύεται το 1990 ως αρχιπλοίαρχος. Μέχρι το 1999 εργάζεται σε ναυτιλιακή εταιρία και έκτοτε διδάσκει ως επιστημονικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για μία δεκαετία. Παράλληλα δραστηριοποιείται στην Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (Κ.Ε.Θ.Α.). Το 2004 γίνεται δεκτός στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ως Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης και Νεώτερης Ιστορίας με τη διατριβή "Οι επαγγελματίες στρατιωτικοί υπό αυταρχικά καθεστώτα". Στο διαδίκτυο (κυρίως στην ιστοσελίδα kakaras.wordpress.com ) αναρτά διηγήματα αλλά και άρθρα ως και συνεντεύξεις με θεματολογία τις Ένοπλες Δυνάμεις και τη δικτατορία 1967-1974. Είναι έγγαμος από το 1974 και πατέρας δύο τέκνων. Είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Subtitle: 
Έργα και ημέρες της φαμίλιας "D": Ιστόρημα μύθου με υλικά από κατεδάφιση (Οικονομικοκοινωνικό αφήγημα έργων και συνεπειών του επάρατου καπιταλισμού)
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-02-2260-6
Book pages: 
750
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο