Product

Our World Now

Product

Out

Out

Κωδικός:
59056
Description: 

Η ιστορία του Σέργιου είναι η ιστορία μιας γενιάς που κατόρθωσε να νικήσει τα θηρία και ηττήθηκε από τις ακρίδες. Δεκαετία του '60 προς το τέλος της. Χειμώνας, χούντα, στην πατρίδα του ήλιου. Μάης του '68, άνοιξη και ελπίδα, στην υπόλοιπη Ευρώπη. Έλληνας, φοιτητής - μετανάστης, ο Σέργιος βρέθηκε για σπουδές στην Ευρώπη. Όμως στα δεκαεφτά του πίστευε ότι «ξερή, αδελφέ, είν' η θεωρία και χλωρό το χρυσόδενδρο μόνο της ζωής». Δύσκολες εποχές, που σημαίνει οι πιο ωραίες αναμνήσεις και τα πιο ωραία γλέντια.

9,36 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η ιστορία του Σέργιου είναι η ιστορία μιας γενιάς που κατόρθωσε να νικήσει τα θηρία και ηττήθηκε από τις ακρίδες. Δεκαετία του '60 προς το τέλος της. Χειμώνας, χούντα, στην πατρίδα του ήλιου. Μάης του '68, άνοιξη και ελπίδα, στην υπόλοιπη Ευρώπη. Έλληνας, φοιτητής - μετανάστης, ο Σέργιος βρέθηκε για σπουδές στην Ευρώπη. Όμως στα δεκαεφτά του πίστευε ότι «ξερή, αδελφέ, είν' η θεωρία και χλωρό το χρυσόδενδρο μόνο της ζωής». Δύσκολες εποχές, που σημαίνει οι πιο ωραίες αναμνήσεις και τα πιο ωραία γλέντια. Τότε, τουλάχιστον, αν και όπως πάντα μειοψηφία, τη βίωνε πιο ανώδυνα τούτη του τη στάση σαν την αληθινή ζωή. Βλέπεις, ήταν κι άλλοι πολλοί που αρνιούνταν να γλείψουν εκεί που είχαν φτύσει, που αρνιούνταν να περπατάνε στα τέσσερα για να ανέβουν οικονομικά ή κοινωνικά. Όχι, δα, ότι τότε οι ψυχές ήταν καταγάλανες αλλά, να, μπροστά στη μαυρίλα που θα ακολουθούσε... Τα χρόνια πέρασαν κι ο Σέργιος - τα μαύρα τα μαλλιά του κι αν ασπρίσαν - επέμενε να αντιστέκεται στο τεράστιο παλιρροϊκό κύμα της ρινοκεριάδας, που σάρωνε τους πάντες και, αναπάντεχα γι' αυτόν, ακόμη και τους πιο καλούς του φίλους. Εδώ και κει ξεφύτρωναν κάποια νυχτολούλουδα, εμφανίζονταν κάποιες πυγολαμπίδες και να σου πάλι νέες ανάσες, νέες ελπίδες για πιτσιρικάδες του μέλλοντος που θα σάρωναν τους πλαστούς του εφικτού παραδείσους, για λύτρωση από την αφόρητη για κείνον μοναξιά.[...]
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-270-872-7
Book pages: 
160
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιώργος Ρούσης γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1948. Είναι καθηγητής πολιτικής θεωρίας στο Γενικό Τμήμα δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι γνωστός αγωνιστής-διανοητής της Αριστεράς. Προσχώρησε σε νεαρή ηλικία στις γραμμές των Λαμπράκηδων και στη συνέχεια εντάχθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ ως το 1989, οπότε και διαφώνησε με τη δεξιά στροφή του. Ακολούθως, και για διάστημα δύο ετών, εντάχθηκε στο ΝΑΡ και έκτοτε δρα ως ανένταχτος αριστερός. Οι ερευνητικές-συγγραφικές ανησυχίες του, οι οποίες αντιμετωπίζονται από μαρξιστική σκοπιά, στρέφονται κυρίως σε ζητήματα που αφορούν στο κράτος και στην κοινωνική χειραφέτηση. Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα και βιβλία. Βιβλία του που έχουν εκδοθεί είναι:
-"Συμμετοχή των εργαζομένων: Πεδίο ταξικής πάλης ή ταξικής συνεργασίας", Σύγχρονη Εποχή.
-"Εισαγωγή στη θεωρία της δημόσιας διοίκησης", Gutenberg.
-"Ο Λένιν για τη γραφειοκρατία", Σύγχρονη Εποχή.
-"Σοσιαλισμός και Περεστρόικα", Σύγχρονη Εποχή.
-"Ασιατικός τρόπος παραγωγής και σοσιαλισμός", Κέντρο Μαρξιστικών Ερευνών, Σύγχρονη Εποχή.
-"Κομμουνισμός: Τέλος ή η αρχή της ιστορίας;", Στάχυ.
-"Το κράτος από το Μακιαβέλι στο Βέμπερ", Γκοβόστης.
-"Ο λόγος στην ουτοπία", Γκοβόστης.
-"Αρχαία δημοκρατία, για πάντα νέα", Γκοβόστης.
-"Σύγχρονη επαναστατική διανόηση", Γκοβόστης.
- "Ο Μαρξ γεννήθηκε νωρίς", Γκοβόστης (βιβλίο που θεωρεί ως το πιο ώριμο και αξιόλογο έργο του).
- "Για το Εβραϊκό Ζήτημα, Καρλ Μαρξ" (Εισαγωγική μελέτη), Γκοβόστης.
- "Μαρξ-Μπακούνιν: Για το σοσιαλιστικό κράτος", Γκοβόστης.
- "Από την κρίση στην επανάσταση: Πόλεμος θέσεων", Γκοβόστης.

Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-270-872-7
Book pages: 
160
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο