Product

Paradise

Product

Paradiso

Paradiso

Κωδικός:
74799
Manufacturer: 
Description: 

Με αυτήν την έκδοση παραδίδεται στο αναγνωστικό κοινό ένα πρωτοφανές λογοτεχνικό είδος και έργο, που εισάγει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια άγνωστη πλευρά και δυνατότητα της μυθιστοριογραφίας: τη σύνθεση σε ένα και το αυτό έργο του δοκιμιακού λόγου (φιλοσοφικού, κυρίως) με τον ποιητικό και τον μυθιστορηματικό, ένα συνεχή διάλογο μεταξύ του μυθιστορημένου ποιήματος και του ποιητικού μυθιστορήματος.

28,48 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Με αυτήν την έκδοση παραδίδεται στο αναγνωστικό κοινό ένα πρωτοφανές λογοτεχνικό είδος και έργο, που εισάγει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια άγνωστη πλευρά και δυνατότητα της μυθιστοριογραφίας: τη σύνθεση σε ένα και το αυτό έργο του δοκιμιακού λόγου (φιλοσοφικού, κυρίως) με τον ποιητικό και τον μυθιστορηματικό, ένα συνεχή διάλογο μεταξύ του μυθιστορημένου ποιήματος και του ποιητικού μυθιστορήματος. Αυτό το είδος σύνθεσης, αν και γνωστό από ανάλογα έργα άλλων συγγραφέων, στην περίπτωση του Παραδείσου μας αποκαλύπτεται ως άγνωστο και μοναδικό, εξαιτίας της ιδιοπροσωπίας του τρόπου και της τεχνικής της συγγραφής. Για τον Έλληνα αναγνώστη, ειδικά, αυτό το έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς η μυθοποιητική διάστασή του εκπορεύεται κυρίως από την ελληνική μυθολογία και την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και γραμματεία. Αυτή η περιπέτεια της συγγραφής καθιστά και την ίδια την ανάγνωση μια περιπέτεια, μέσω των ιστοριών των διαφόρων προσώπων του μυθιστορήματος, οι οποίες έχουν ως συνεκτικό ιστό την ιστορία ζωής (μυθοπλασμένη αυτοβιογραφία) του κεντρικού "ήρωα" του έργου, που δεν είναι άλλος από τον συγγραφέα.
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-518-063-4
Book pages: 
723
Book Dimensions: 
24χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Χοσέ Λεσάμα Λίμα (1910-1976) γεννήθηκε στην Αβάνα της Κούβας. Ο πατέρας του ήταν γιος Βάσκου και Κουβανής, ενώ η μητέρα του κόρη Κουβανών με παππού Ανδαλουσιανό. Στα εννιά του χρόνια είχε διαβάσει τον "Δον Κιχώτη", ενώ στη διάρκεια γυμνασίου και πανεπιστημίου, Πλάτωνα, Γκαίτε, κλασικούς ισπανούς, Προυστ, Ρεμπώ, Βαλερύ και Μαλαρμέ. Μεταξύ του 1944 και του 1957 εκδίδει διάφορα βραχύβια λογοτεχνικά περιοδικά, με μακροβιότερο και διασημότερο το "Origenes", όπου και ο ίδιος δημοσιεύει δοκίμια και ποιητικές συλλογές, ενώ το 1966 εκδίδεται το πρώτο του μυθιστόρημα, "Paradiso" ("Παράδεισος"), και το 1977 το δεύτερο, "Oppiano Licario" ("Οπιάνο Λικάριο"), που έμεινε ανολοκλήρωτο, εξαιτίας του θανάτου του το 1976. Στις αρχές της δεκαετίας του '60 διορίστηκε υποδιευθυντής του Τμήματος Εκδόσεων της Διεύθυνσης Πολιτισμού (με διευθυντή τον Αλέχο Καρπεντιέρ), και κατόπιν στη Βιβλιοθήκη της Εταιρείας Φίλων της Χώρας. Το 1970 παραιτήθηκε από τα κοινά και ασχολήθηκε αποκλειστικά με το γράψιμο. Πέθανε στις 9 Αυγούστου 1976 από επιπλοκές μετά από πνευμονία.

Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-518-063-4
Book pages: 
723
Book Dimensions: 
24χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο