Product

Starting with English

Product

State Exam Practice Test B2: Student's Book

Stasiland

Κωδικός:
137453
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Η Anna Funder καταγράφει συγκλονιστικές μαρτυρίες ανθρώπων η ζωή των οποίων καταστράφηκε από το πιο αποτελεσματικό αστυνομικό κράτος στην Ιστορία και το όργανό του, τη Στάζι, καθώς και ανθρώπων που δούλεψαν γι' αυτή. Η Στάζι, η μυστική αστυνομία που χρησιμοποιούσε έναν πράκτορα για κάθε έξι Ανατολικογερμανούς, παρακολουθούσε και έλεγχε κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής. Αυτός ο τεράστιος εσωτερικός σκιώδης στρατός γνώριζε τα πάντα, ενώ τα αρχεία που παρήγαγε ξεπερνούν το σύνολο των κειμένων που γράφτηκαν στη Γερμανία από την εποχή του Μεσαίωνα.

19,66 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η Anna Funder καταγράφει συγκλονιστικές μαρτυρίες ανθρώπων η ζωή των οποίων καταστράφηκε από το πιο αποτελεσματικό αστυνομικό κράτος στην Ιστορία και το όργανό του, τη Στάζι, καθώς και ανθρώπων που δούλεψαν γι' αυτή. Η Στάζι, η μυστική αστυνομία που χρησιμοποιούσε έναν πράκτορα για κάθε έξι Ανατολικογερμανούς, παρακολουθούσε και έλεγχε κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής. Αυτός ο τεράστιος εσωτερικός σκιώδης στρατός γνώριζε τα πάντα, ενώ τα αρχεία που παρήγαγε ξεπερνούν το σύνολο των κειμένων που γράφτηκαν στη Γερμανία από την εποχή του Μεσαίωνα. Οι συγκλονιστικές ιστορίες της Μίριαμ, που εξακολουθεί να αναζητεί τις συνθήκες θανάτου του συντρόφου της Τσάρλι, της φράου Πάουλ, που ξύπνησε ένα πρωί με το Τείχος να τη χωρίζει από το άρρωστο νεογέννητο βρέφος της, και των αμετανόητων πρακτόρων της Στάζι, που εξακολουθούν να νοσταλγούν το ανατολικογερμανικό καθεστώς, αποτυπώνουν τις απάνθρωπες μεθόδους της Στάζι και σκιαγραφούν το βάναυσο πορτρέτο της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Η Anna Funder περιγράφει τον καθημερινό ηρωισμό των απλών ανθρώπων που έζησαν αυτό τον εφιάλτη, ηρωισμός που κινδυνεύει να χαθεί, να σβηστεί και να ξεχαστεί.
Subtitle: 
Ιστορίες πίσω από το τείχος του Βερολίνου
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-89426-7-5
Book pages: 
334
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Anna Funder γεννήθηκε στη Μελβούρνη το 1966 και μεγάλωσε εκεί και στο Παρίσι. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ και στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου. Εργάστηκε ως δικηγόρος διεθνών υποθέσεων και παραγωγός του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης στο Βερολίνο. Το 1997, φιλοξενήθηκε ως επισκέπτης συγγραφέας στο Αυστραλιακό Κέντρο του Πότσνταμ της Γερμανίας. Το 2004, της απονεμήθηκε το βραβείο Samuel Johnson, το σημαντικότερο βραβείο για δοκιμιακά έργα, για το βιβλίο της "Stasiland", το οποίο έχει μεταφραστεί σε 18 γλώσσες.

Subtitle: 
Ιστορίες πίσω από το τείχος του Βερολίνου
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-89426-7-5
Book pages: 
334
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο