Product

Taverna Meze of Cyprus

Product

TAXI

TAXI

Κωδικός:
135538
Manufacturer: 
Description: 

Δεν είναι λίγες οι στιγμές που μέσα σ' ένα ταξί έρχεσαι κοντά μ' έναν άγνωστο. Το ταξίδι μπορεί να συνεχίζεται βουβά, με τη σιωπή να ραγίζει κάπου κάπου. Κι ύστερα η τυπική συνομιλία ίσως μετατραπεί σε εξομολόγηση του πελάτη, ή είναι ο οδηγός αυτός που αρχίζει να μιλάει. Μέσα στην προστασία της φευγαλέας συνάντησης και την ασφάλεια της ανωνυμίας, ο καθένας έχει την ευκαιρία να αποκαλυφθεί. Οι οδηγοί ταξί είναι παρατηρητές, φιγούρες δεύτερου πλάνου. Πόσες σκέψεις μας δεν έχουν ταξιδέψει πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου τους!

14,21 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Δεν είναι λίγες οι στιγμές που μέσα σ' ένα ταξί έρχεσαι κοντά μ' έναν άγνωστο. Το ταξίδι μπορεί να συνεχίζεται βουβά, με τη σιωπή να ραγίζει κάπου κάπου. Κι ύστερα η τυπική συνομιλία ίσως μετατραπεί σε εξομολόγηση του πελάτη, ή είναι ο οδηγός αυτός που αρχίζει να μιλάει. Μέσα στην προστασία της φευγαλέας συνάντησης και την ασφάλεια της ανωνυμίας, ο καθένας έχει την ευκαιρία να αποκαλυφθεί. Οι οδηγοί ταξί είναι παρατηρητές, φιγούρες δεύτερου πλάνου. Πόσες σκέψεις μας δεν έχουν ταξιδέψει πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου τους! Μέσα στα κινούμενα παρατηρητήριά τους, με τα μάτια στον καθρέφτη και το αυτί στην άσφαλτο, βλέπουν και ακούνε τα πάντα, ίδιοι βιγλάτορες της ύπαρξης... Με τρυφερότητα και αφοπλιστική ειλικρίνεια, η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου καταγράφει ιστορίες που της εμπιστεύτηκαν οδηγοί ταξί απ' όλο τον κόσμο, πρόσωπα που αφέθηκαν να ξετυλίξουν τη ζωή τους, άλλοτε με το αποτύπωμα της θλίψης κι άλλοτε με εκείνο της χαράς, μα πάντοτε με υπερηφάνεια γι' αυτό που κάνουν, κι ένα χαμόγελο να χαρίσουν σ' όποιον τους περιμένει στην επόμενη στροφή.
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-453-445-9
Book pages: 
296
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου μεγάλωσε και ζει στη Σουηδία. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και διεθνείς σχέσεις στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης. Παρακολούθησε σεμινάρια στη σουηδική τηλεόραση και μαθήματα δημιουργικής γραφής. Εργάστηκε πολλά χρόνια στην κρατική σουηδική τηλεόραση ως ρεπόρτερ, παραγωγός και παρουσιάστρια, κι έχει επανειλημμένα βραβευτεί για τις εκπομπές της. Αρθρογραφεί στις μεγαλύτερες εφημερίδες της Σουηδίας και συνεργάζεται με πολλά άλλα έντυπα δημοσιεύοντας κείμενα πολιτικού, πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου. Ταξιδεύει συχνά σ' όλο τον κόσμο, παίρνοντας συνεντεύξεις από διάφορες προσωπικότητες αλλά κι από ανώνυμους ανθρώπους, κάνοντας ομιλίες και διαλέξεις σε πανεπιστήμια και τοπικές οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα ΜΜΕ, το ρατσισμό και τις πολυπολιτισμικές κοινωνίες. Κείμενά της διδάσκονται σε σχολές δημοσιογραφίας, σε σχολεία και πανεπιστήμια, κι έχουν περιληφθεί σε ανθολογίες. Έχει εργαστεί και στη ελληνική τηλεόραση παρουσιάζοντας τις εκπομπές: "Μια μέρα με προσωπικότητες", "Μαραντόνα" και "Όλα καλά", καθώς και τη διοργάνωση της Eurovision για την ΕΡΤ το 2005. Έχει εκδώσει ακόμη ένα βιβλίο στα ελληνικά με τίτλο "Σε ξένες γειτονιές".

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-453-445-9
Book pages: 
296
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο