Κατηγορίες
 
- Xριστουγεννιάτικα βιβλία - Δώρα
- ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ -
eBooks
Βιογραφίες
Γενικά βιβλία
Γεύση Διατροφή
Γλώσσα
Εφαρμοσμένες επιστήμες
Θρησκεία
Ιστορία. Γεωγραφία
Καλές τέχνες
Κοινωνικές επιστήμες
Λογοτεχνία
Φιλοσοφία
Φιλοσοφία. Παραφυσικά φαινόμενα. Ψυχολογία
Φυσικές και θετικές επιστήμες
 
   Προσφορές
 
prosfores
 
   Ψηφοφορίες
 
Αγοράζετε μεταχειρισμένα βιβλία:
Σε καμιά περίπτωση.
Μονό σε περίπτωση που δεν υπάρχει καινούργιο.
Γιατί όχι; Αν είναι σε καλή κατάσταση.
Ναι, είναι πολύ πιο οικονομικό.
[ Αποτελέσματα ]
73008 Ψήφοι
115 Σχόλια
 
   Facebook
The Communal Mind and the Master Artifice

The Communal Mind and the Master Artifice

Κωδικός: 149513

Συγγραφέας: Sullivan, Helen
Επιμελητής: Mims, Amy
Εκδότης: Στοχαστής
Σειρα: Βασική Βιβλιοθήκη / Ιδέες και Έργα
ISBN: 960-303-172-0
Έτος Έκδοσης: 2009
Κωδικός προϊόντος: 149513

Λιανική τιμή:31.95EUR

τιμή bibliopolio.gr 28.76EUR

Έκπτωση: 3.19EUR
10%

 
Αποστολή σε<br> 1-2 ημέρες. Αποστολή σε
1-2 ημέρες.

Ποσότητα


Περιγραφή Είδους: Βιβλίο

Τhis Comparative history of Spain and England is a unique synthesis of interdisciplinary fields -including Political Science, Anthropology, Sociology, Psychology and the Philosophy of Law. The authors fascinating account of the 16th century Wars of the Communities in Spain (1520-1522) is contrasted with the historical experience of 14th to 17th century England. The Spanish local communities were characteristic of Castille -with their deeply rooted traditions and communal ethic against unjust centralized power. On the contrary, in England, the all-powerful British Monarchy deliberately transformed the local traditions, in order to construct the classic Anglo-Saxon system of parliamentary representative government and capitalism. The author investigates this elaborate process of political and economic transformation with amazing documentation, coining her own evocative phrase: THE MASTER ARTIFICE. Although this prophetic book was completed more than fifty years ago, its basic themes are more timely than ever. The present day phenomenon of globalization - viz., centralized power on a huge scale - and the ever-growing crisis of capitalism, make the historical conclusions of this work vital not only for scholars, but for everyone concerned with the future of humanity.
Despite the authors erudition, she also reveals an occasional touch of humour and a delightful approach to literature -with appropriate quotations or references from Shakespeare and Cervantes, Zola and Tolstoy, Dickens and many other literary creators.

Αυτή η συγκριτική ιστορία της Ισπανίας και της Αγγλίας αποτελεί μια μοναδική σύνθεση διεπιστημονικών πεδίων - συμπεριλαμβανομένης της Πολιτικής Επιστήμης, της Ανθρωπολογίας, της Κοινωνιολογίας, της Ψυχολογίας και της Φιλοσοφίας του Δικαίου. Η εντυπωσιακή παρουσίαση από την συγγραφέα των Πολέμων των Κοινοτήτων στην Ισπανία, τον 16ο αιώνα (1520-1522) εξετάζεται σε αντιδιαστολή με την ιστορική εμπειρία της Αγγλίας κατά τον 14ο έως τον 17ο αιώνα.
Οι ισπανικές τοπικές κοινότητες υπήρξαν χαρακτηριστικό της Καστίλης -με τις βαθιά ριζωμένες τους παραδόσεις και κοινοτικά ήθη ενάντια στην κεντρική εξουσία. Αντίθετα, στην Αγγλία, η πανίσχυρη βρετανική μοναρχία εκουσίως αναμόρφωσε τις τοπικές παραδόσεις, ούτως ώστε να κατασκευάσει το κλασικό αγγλοσαξονικό σύστημα της αντιπροσωπευτικής διακυβέρνησης που σταθερά υπηρετεί τον καπιταλισμό. Η συγγραφέας διερευνά αυτήν την πολύπλοκη διαδικασία του πολιτικού και οικονομικού μετασχηματισμού με εξαιρετική βιβλιογραφική τεκμηρίωση και συνοψίζοντάς την αποφθεγματικά με την φράση Τα τεχνάσματα της εξουσίας. Αν και αυτό το προφητικό βιβλίο ολοκληρώθηκε εδώ και πάνω από πενήντα χρόνια, οι βασικές του θεματικές είναι περισσότερο επίκαιρες από ποτέ. Το φαινόμενο των καιρών μας, η παγκοσμιοποίηση - δηλαδή η συγκεντροποίηση της εξουσίας σε τεράστια κλίμακα -και οι ολοένα και μεγαλύτερες ταλαντεύσεις του καπιταλισμού, καθιστούν τα ιστορικά συμπεράσματα αυτής της εργασίας ζωτικής σημασίας, όχι μόνο για τον ακαδημαϊκό, αλλά και για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για το μέλλον της ανθρωπότητας. Εκτός από την πολυπλευρικότητα και την ευρυμάθεια, η συγγραφέας μας αποκαλύπτει, επίσης, μια καλή αίσθηση του χιούμορ και μια απολαυστική προσέγγιση της λογοτεχνίας -με τις κατάλληλες αναφορές ή παραπομπές από τον Σαίξπηρ και τον Θερβάντες, έως τον Ζολά, τον Τολστόι και τον Ντίκενς, όπως και πλήθος άλλων δημιουργών.

Το βιβλίο της The Communal Mind and the Master Artifice εκδίδεται από τον Στοχαστή για πρώτη φορά παγκοσμίως, στη γλώσσα του πρωτοτύπου, χωρίς περικοπές ή συντμήσεις.


Λεπτομέρειες Είδους: Βιβλίο

Κωδικός προϊόντος: 149513
ISBN: 960-303-172-0
Γλώσσα: Αγγλικά
Μήνας Έκδοσης: Δεκεμβρίος
Έτος Έκδοσης: 2009
Τόπος Έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός Σελίδων: 728
Είδος: Βιβλίο
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόμοι: 1Sullivan, Helen

Η Έλεν Σάλλιβαν γεννήθηκε το 1906 στη Ν Υόρκη από Ιρλανδούς γονείς Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Κορνέλ και συνέγραψε τη διατριβή της υπό την εποπτεία του γνωστού καθηγητή Ευρωπαϊκής Ιστορίας Καρλ Μπέκερ Εργάστηκε ως μία εκ των επιμελητών της πρωτοπόρου Εγκυκλοπαίδειας των Κοινωνικών Επιστημών υπό την διεύθυνση του Άλβιν Τζόνσον Το 1935 έλαβε την υποτροφία Γκάγκενχαϊμ για έρευνα στην Ισπανία επικεντρωνόμενη στην ιστορία του Πολέμου των Κοινοτήτων στην Καστίλη τον 16ο αιώνα Το υλικό στα αρχεία των κεντρικών βιβλιοθηκών στη Μαδρίτη και το Βολαδολίντ της παρείχαν τη βάση για το βιβλίο της που έμελλε να γίνει το έργο ζωής της Για τα επόμενα σχεδόν είκοσι χρόνια εργάστηκε πάνω στην επτακοσιοσέλιδη συγκριτική ιστορία Ισπανίας και Αγγλίας με τίτλο "Το Πνεύμα του Λαού και τα Τεχνάσματα της Εξουσίας" Στα 1951 και 1952 ολοκλήρωσε την επίπονη έρευνα στην Εθνική Βιβλιοθήκη του Παρισιού και την Βιβλιοθήκη Γουάιντενερ στο Χάρβαρντ Ωστόσο κυρίως ως αποτέλεσμα του Μακαρθισμού το βιβλίο δεν εκδόθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες Το 1976 μετακόμισε στην Ελλάδα όπου και έφτασε στο τέλος του ταξιδιού της το 1992 σε ηλικία ογδόντα πέντε ετών

Άλλα βιβλία του συγγραφέα


 
 
 
 
Δεν υπάρχουν κριτικές προϊόντων.
 
 
 
Γράψτε μια νέα κριτική
 
 
 
   Σχετικές κατηγορίες
Βρετανία - Ιστορία Ευρώπη - Ιστορία Ισπανία - Ιστορία
Πολιτική - Ιστορία - Ευρώπη
 
 
 
   Καλάθι αγορών
 
Αδειο καλάθι
 
Δωρεάν αποστολή  με παραγγελίες άνω των 70.00EUR στην Ελλάδα.
 
   Εκδότής
 
Στοχαστής
Αλλα προϊόντα
 
   Παλιά & σπάνια βιβλία
 
 
   Σπάνια Βιβλία
 
Αϊνστάιν
Αϊνστάιν
Μη διαθέσιμη τιμή ...
 
   Ειδοποιήσεις
 
ΕιδοποιήσειςΕιδοποιείστε με για
αλλαγές/ανανεώσεις
του προϊόντος
The Communal Mind and the Master Artifice
 
Powered by osCommerce
Copyright ©2002-2019 geostatik & bibliopolio.gr . All rights reserved.