Product

The Concept of Sinlessness and Sinfulness in the First Letter of John

Product

The Conquest of Crete by the Arabs ca. 824. A Turning Point in the Struggle Between Byzantium and Islam

The Concept of the Political in Max Horkheimer and Jürgen Habermas

Κωδικός:
131506
Manufacturer: 
Description: 

Η Σχολή της Φρανκφούρτης κυριάρχησε στα φιλοσοφικά πράγματα της Ευρώπης και της Αμερικής κατά το μεγαλύτερο διάστημα του 20ού αιώνα. Το βιβλίο εξετάζει την πολιτική θεωρία δύο εκ των κυριοτέρων εκπροσώπων του Ινστιτούτου Κοινωνικών Ερευνών της Φραγκφούρτης, του Max Horkheimer και του Jurgen Habermas.

11,01 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η Σχολή της Φρανκφούρτης κυριάρχησε στα φιλοσοφικά πράγματα της Ευρώπης και της Αμερικής κατά το μεγαλύτερο διάστημα του 20ού αιώνα. Το βιβλίο εξετάζει την πολιτική θεωρία δύο εκ των κυριοτέρων εκπροσώπων του Ινστιτούτου Κοινωνικών Ερευνών της Φραγκφούρτης, του Max Horkheimer και του Jurgen Habermas. Η μελέτη στοχεύει τόσο στο να παρουσιάσει κριτικά και να συγκρίνει τη θεώρηση των εννοιών του πολιτικού και της πολιτικής στους δύο στοχαστές όσο και στο να ασκήσει κριτική ως προς την εφαρμοσιμότητα της επιχειρηματολογίας των φιλοσόφων στο σύγχρονο πολιτικό πεδίο. Παραμένει η πολιτική τοποθέτηση της Σχολής της Φραγκφούρτης επίκαιρη στον 21ο αιώνα; Υπάρχει πολιτικό μέλλον στους υπάρχοντες κοινωνικούς θεσμούς; Μπορούμε να ελέγξουμε τη διαλεκτική σχέση του ατόμου, των επιστημών και των πολιτικών κομμάτων με τον πολιτικό και κοινωνικό χώρο και ν' αναγνωρίσουμε δυνατότητες επικοινωνιακής δράσης; Το βιβλίο στοχεύει στο ν' απαντήσει στα ανωτέρω ερωτήματα και στο να διευρύνει την προβληματική τους.
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-8392-53-5
Book pages: 
250
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Αναστασία Μαρινοπούλου αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Sussex στη Βρετανία με διδακτορικό δίπλωμα στη Φιλοσοφία. Οι δημοσιεύσεις της περιλαμβάνουν τη μονογραφία "Critical Theory and Epistemology: the Politics of Modern Thought and Science" (εκδοτικός οίκος πανεπιστημίου Μάντσεστερ, 2017) και τον συλλογικό τόμο "Cosmopolitan Modernity" (Οξφόρδη, Peter Lang International Academic Publishers, 2015). Η διδακτορική διατριβή εκδόθηκε ως μονογραφία με τον τίτλο "The Concept of the Political in Max Horkheimer and Jurgen Habermas" (Ακαδημαϊκές εκδόσεις-Νήσος, 2008). Πρόσφατες ερευνητικές θέσεις: Research Fellowship at the University of Texas at Austin (USA, Τμήμα φιλοσοφίας και Harry Ransom Center for the Humanities, 2017) και G. Papaioannou Fellowship - Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών/Αθήνα και Princeton (Ελλάδα και ΗΠΑ, 2013-14). Διδάσκει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-8392-53-5
Book pages: 
250
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο