Product

The Corfu Years

Product

The Country of the Blind. Aepyornis Island

The Corporation

Κωδικός:
129248
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Το βιβλίο-αποκάλυψη, στο οποίο βασίστηκε το σενάριο του πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ "The Corporation", για πρώτη φορά στα ελληνικά.

Το ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες όλου του κόσμου, αλλά και από την ελληνική τηλεόραση, προκάλεσε σάλο με τις αποκαλύψεις για το ρόλο των πολυεθνικών εταιρειών. Πρωταγωνίστησαν ο Μάικλ Μούρ, ο Νόαμ Τσόμσκι, η Ναόμι Κλάιν και πολλοί ακτιβιστές, στελέχη πολυεθνικών, πράκτορες του FBI, εργαζόμενοι.

12,54 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο-αποκάλυψη, στο οποίο βασίστηκε το σενάριο του πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ "The Corporation", για πρώτη φορά στα ελληνικά. Το ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες όλου του κόσμου, αλλά και από την ελληνική τηλεόραση, προκάλεσε σάλο με τις αποκαλύψεις για το ρόλο των πολυεθνικών εταιρειών. Πρωταγωνίστησαν ο Μάικλ Μούρ, ο Νόαμ Τσόμσκι, η Ναόμι Κλάιν και πολλοί ακτιβιστές, στελέχη πολυεθνικών, πράκτορες του FBI, εργαζόμενοι. Στο βιβλίο αποκαλύπτεται ο ρόλος των Πολυεθνικών επιχειρήσεων σήμερα. Αποτελούν πλέον ένα θεσμό που έχει μετατραπεί σε σύγχρονη δικτατορία ή είναι απλά το τίμημα της άνετης καθημερινότητας; Ποιος ευθύνεται για τα αρνητικά που συνεπάγεται η λειτουργία τους; Τα στελέχη, οι εργαζόμενοι ή μήπως οι καταναλωτές; Ο Τζόελ Μπάκαν εξετάζει ποικίλες περιπτώσεις της λειτουργίας και δράσης των μεγάλων εταιρειών και καταλήγει ότι αυτό το «νομικό πρόσωπο», τυπικά συμπεριφέρεται σαν ένας καταστρεπτικός ψυχοπαθής χωρίς συνείδηση. Ποιες είναι οι απειλές για τον πλανήτη και το μέλλον μας και τι μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι για να το σταματήσουν;
Subtitle: 
Το παθολογικό κυνήγι των εταιρειών για κέρδος και εξουσία
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-6750-07-8
Book pages: 
195
Book Dimensions: 
24χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Subtitle: 
Το παθολογικό κυνήγι των εταιρειών για κέρδος και εξουσία
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-6750-07-8
Book pages: 
195
Book Dimensions: 
24χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο