Κατηγορίες
 
- Xριστουγεννιάτικα βιβλία - Δώρα
- ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ -
eBooks
Βιογραφίες
Γενικά βιβλία
Γεύση Διατροφή
Γλώσσα
Εφαρμοσμένες επιστήμες
Θρησκεία
Ιστορία. Γεωγραφία
Καλές τέχνες
Κοινωνικές επιστήμες
Λογοτεχνία
Φιλοσοφία
Φιλοσοφία. Παραφυσικά φαινόμενα. Ψυχολογία
Φυσικές και θετικές επιστήμες
 
   Προσφορές
 
prosfores
 
   Ψηφοφορίες
 
Αγοράζετε μεταχειρισμένα βιβλία:
Σε καμιά περίπτωση.
Μονό σε περίπτωση που δεν υπάρχει καινούργιο.
Γιατί όχι; Αν είναι σε καλή κατάσταση.
Ναι, είναι πολύ πιο οικονομικό.
[ Αποτελέσματα ]
73011 Ψήφοι
115 Σχόλια
 
   Facebook
Uzoya methiyeler

Uzoya methiyeler

Κωδικός: 170766

Deniz ürünleri ve baliklar
Ούζου εγκώμιον: Θαλασσινά και ψάρια
Συγγραφέας: Πανάγος, Στρατής Π.
Μεταφραστής: Myisli, Berin
Φωτογράφος: Πανάγος, Στρατής Π.
Εκδότης: Αιολίδα
ISBN: 960-99898-5-3
Έτος Έκδοσης: 2011
Κωδικός προϊόντος: 170766
8.00EUR

 
Διαθέσιμο<br>Αποστολή<br> σε 6-7 ημέρες. Διαθέσιμο
Αποστολή
σε 6-7 ημέρες.

Ποσότητα


Περιγραφή Είδους: Βιβλίο

[...] Uzo buzla temasa geldiginde veya buzdolabύna koydugumuzda, anitol (bildigimiz anason) ucucu yaglayi donar ve kristaller yaratir ve bu kristaller bizde eksime, yanma, bas agrisina yol acar ve mezelere de haksizlik ederiz, cunku bunlarin yarattigini saniriz. Ama ne yapalim ki? Ictigimiz uzonun serin olmasini istiyoruz. Cok basit, bardaga veya su surahisine istedigimiz kadar buz koyuyoruz, ama asla dogrudan uzoya koymuyoruz. Bu uzomuzu .... kayiplar olmaksizin icebilmemiz icin yapmamamiz gereken bes yasaktan biridir.
2) Genis agzi olan buyuk bardaklarda icmiyoruz, cunku burnumuz da icine girer ve alkol bugularini icimize cekerek daha hizli sarhos oluruz. Midillide bilenler kanonakiada, yani dar agizli, hirsiz dipli bardaklarda icerler.
3) Bardagimizin tamamiyla bosanmasi ve sonra yeniden doldurmamiz gerekir, cunku bu sekilde uzo-su sabit orantisini kontrol edebiliriz, zira her birimizin farkli bir tadi ve orani vardir. Ayni sebepten dolayi baskasina bizim uzo koymamiz nasik olmaz.
4) Mezesiz uzo dusunulemez. Burada uzonun sinif farklari da vardir. Hemen sunu acikliga kavusturayim, uzonun sinifsalligi mezelere ve cesitlere degil, saate yoneliktir. Iyi uzo yaz - kis oglenleri icilir, ancak bu kadar kosusturmaca, is ve sorumluluk oldugundan dolayi, aksam gezmesi veya tatille bagdastirmisiz. Iste bu noktada uzonun yazlar icildigi yonundeki buyuk kargasa ve karmasa yasanir. Bundan daha yanlis birsey olamaz, cunku en iyi uzo mezeleri Ekimden Nisana kadar cikar. Uzo mezesinden kasit da oncelikle Deniz anadan cikan herseydir. Dikka edin! Balik uzmanlari ve diger bilimadamlari bizleri sakin, yasak gibi kelimelerle bombardimana tutmadan once, yasli bir balikcinin cevreci vicdaniylak konusuyorum. [...]

Dahil tarifler sunlardir:
- Baliksi tabagi
- Midye kofteleri
- Hamsi koftesi
- Napi usulu rulo halinde dil baligi
- Sarapli subye
- Likurinos dolmasi (Izmir usulu kalamar)
- Tencerede ahtapot
- Dort biberli sarapli kalkan baligi
- Ton baligi sucugu
- Yaban kuskonmazli ahtapot
- Ayvalik usulu midyeli pilav
- Yagli kagitta sebzeli karagoz baligi
- Tencerede peni makarnali ve uzolu deniz mahsulleri
- Pirasa salcasi uzerine fenerbaligi filetolari
- Nohutlu morina baligi yahnisi
- Deniz mahsullu guvec
- Sarhos karides
- Firinda taze domates ve kirmizi biberli cipura
- On numara ton baligi
- Helvali sigara borekleri


Λεπτομέρειες Είδους: Βιβλίο

Υπότίτλος: Deniz ürünleri ve baliklar
Τίτλος πρωτότυπου: Ούζου εγκώμιον: Θαλασσινά και ψάρια
Κωδικός προϊόντος: 170766
ISBN: 960-99898-5-3
Γλώσσα: Τουρκικά
Γλώσσα Πρωτοτύπου: Ελληνικά
Μετάφραση από: Ελληνικά
Μήνας Έκδοσης: Σεπτεμβρίος
Έτος Έκδοσης: 2011
Τόπος Έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός Σελίδων: 53
Είδος: Βιβλίο
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόμοι: 1
Διαστάσεις: 20χ14



Πανάγος, Στρατής Π.

Ο Στρατής Πανάγος γεννήθηκε το 1955 στη Μυτιλήνη όπου ζει και σήμερα Εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων Εδώ και αρκετά χρόνια ασχολείται συστηματικά με τις τοπικές κουζίνες ιδιαίτερα δε με αυτή της Λέσβου και της Λήμνου καταγράφοντας τη γαστρονομική παράδοση του τόπου Τον Μάρτιο του 2003 και τον Φεβρουάριο του 2004 ήταν υπεύθυνος για την κατάρτιση του καταλόγου γευστικών προτάσεων στο "Μήνα ελληνικών γεύσεων" στους Γερμανικούς Σιδηροδρόμους Διοργανώνει σε όλη την Ελλάδα εκδηλώσεις με τον γενικό τίτλο "Γευστικές διαδρομές" ΛέσβουΛήμνου με στόχο τη διάδοση του γευστικού παραδείσου του Β Αιγαίου και των αγνών προϊόντων των νησιών του Συνεργάστηκε με την εκπαιδευτική τηλεόραση της Ολλανδίας το 1998 ως υπεύθυνος παραγωγής για σειρά εκπομπών με θέμα "Μια χώρα μια πόλη μια γλώσσα" όπου παρουσιάστηκαν η γαστρονομία καθώς και τμήμα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Λέσβου Συνεργάστηκε επίσης με το καλωδιακό κανάλι του Καναδά "Taste of Life" για την παρουσίαση παραδοσιακών συνταγών της Μεσογείου Τον Νοέμβριο του 2003 παρουσίασε στη διεθνή έκθεση προϊόντων στο Saint Lo όπου η Ελλάδα ήταν η τιμώμενη χώρα συνταγές από τη Λέσβο μαγειρεμένες με ούζο Το καλοκαίρι του 2004 ήταν ανάμεσα στους 12 κορυφαίους γευσιγνώστες που συνέταξαν το Ολυμπιακό Μενού για το ξενοδοχείο Saint Georges Lycabetus Τον Μάιο του 2005 παρουσίασε σε τριάντα πέντε πόλεις της Γερμανίας 15 συνταγές από ουζομεζέδες της Λέσβου με τη χορηγία και σε συνεργασία με την ποτοποιία Ισ Αρβανίτης ΑΕ Τον Σεπτέμβριο του 2005 συμμετείχε ως προσκεκλημένος γευσιγνώστης για τα μυστικά του ούζου και τους μεζέδες που το συνοδεύουν στις εκπομπές του καναλιού 7 της αυστραλιανής τηλεόρασης "Better homes and gardens" και "The great outdoors" Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων παρουσιάστηκαν αυθεντικές συνταγές του ίδιου Το 2008 έως το 2009 συνεργάσθηκε στην εκπομπή μαγειρικής της Νέας Ελληνικής Τηλεόρασης ΝΕΤ "Νηστικό Αρκούδι" ως υπεύθυνος μάγειρας Εχει γράψει αρκετά βιβλία μαγειρικής και γευσιγνωσίας που μεταφράσθηκαν σε πολλές ξένες γλώσσες Μέσα από τα βιβλία του "Πανορεξία ούζου" και "Βορειοανατολικά της γεύσης" καλούμαστε να μάθουμε αλλά και να γευτούμε όσα μας κομίζει για το λάδι της πατρίδας του της Λέσβου για το κρασί της Λέσβου και της Λήμνου και για τη μεγάλη του αγάπη το ούζο της πατρίδας του με τα μικρά και πολύτιμα μυστικά του Πιστεύοντας στο τρίπτυχο διάσωση διατήρηση διάδοση μας προσφέρει μια σειρά τοπικών συνταγών που τις ανακάλυψε μία μία καλά κρυμμένες στο μεράκι γυναικών της Λέσβου στα αναρίθμητα χωριά της με τα καφενεία και τις κουζίνες τους

Άλλα βιβλία του συγγραφέα

12 Months of Delicacy  A Tribute to Ouzo  Calendar 2012: Cheers To Aegean Sea Flavours  Panorexia  Βορειανατολικά της γεύσης  

 
 
 
 
Δεν υπάρχουν κριτικές προϊόντων.
 
 
 
Γράψτε μια νέα κριτική
 
 
 
   Σχετικές κατηγορίες
Μαγειρική (Ψάρια) Μαγειρική, Ελληνική
 
 
 
   Καλάθι αγορών
 
Αδειο καλάθι
 
Δωρεάν αποστολή  με παραγγελίες άνω των 70.00EUR στην Ελλάδα.
 
   Εκδότής
 
Αιολίδα
Αλλα προϊόντα
 
   Παλιά & σπάνια βιβλία
 
 
   Σπάνια Βιβλία
 
Λειτουργική ανατομική των αρθρώσεων
Λειτουργική ανατομική των αρθρώσεων
80.00EUR
 
   Ειδοποιήσεις
 
ΕιδοποιήσειςΕιδοποιείστε με για
αλλαγές/ανανεώσεις
του προϊόντος
Uzoya methiyeler
 
Powered by osCommerce
Copyright ©2002-2019 geostatik & bibliopolio.gr . All rights reserved.