Product

Άβυσσος

Product

Άβυσσος

Άβυσσος

Κωδικός:
125572
Αuthor: 
Description: 

Μια νύχτα, η δεκαοκτάχρονη Αντρέα φτάνει στη Βαρκελώνη για να σπουδάσει φιλολογία. Η ζωτικότητα, τα όνειρα και η λαχτάρα της για ανεξαρτησία έρχονται αμέσως σε σύγκρουση με το κλίμα έντασης και τα βίαια αισθήματα που κυριαρχούν στο πατρικό σπίτι της νεκρής μητέρας της, όπου πρέπει να ζήσει. Ένα σπίτι που απέχει πολύ από τον παράδεισο του κοσμοπολιτισμού της παιδικής της ηλικίας: ο εμφύλιος πόλεμος έχει οδηγήσει στην παρακμή τούς κάποτε εύπορους συγγενείς της, οι οποίοι τώρα ξεπουλούν την περιουσία τους για να επιβιώσουν.

6,30 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Μια νύχτα, η δεκαοκτάχρονη Αντρέα φτάνει στη Βαρκελώνη για να σπουδάσει φιλολογία. Η ζωτικότητα, τα όνειρα και η λαχτάρα της για ανεξαρτησία έρχονται αμέσως σε σύγκρουση με το κλίμα έντασης και τα βίαια αισθήματα που κυριαρχούν στο πατρικό σπίτι της νεκρής μητέρας της, όπου πρέπει να ζήσει. Ένα σπίτι που απέχει πολύ από τον παράδεισο του κοσμοπολιτισμού της παιδικής της ηλικίας: ο εμφύλιος πόλεμος έχει οδηγήσει στην παρακμή τούς κάποτε εύπορους συγγενείς της, οι οποίοι τώρα ξεπουλούν την περιουσία τους για να επιβιώσουν. Η "Άβυσσος" (με τον ισπανικό τίτλο "Νάδα", που σημαίνει "Τίποτε"), κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1944, σημειώνοντας εξαιρετική επιτυχία. Ο κριτικός της λογοτεχνίας Χουάν Ραμόν Χιμένεθ καλωσόρισε "την ανθρώπινη ομορφιά αυτού του βιβλίου, που κάθε σελίδα του τροφοδοτείται από την καθαρή ουσία της συγγραφής [...]"· πρόκειται για ένα βιβλίο που αναμετριέται με περίεργο τρόπο με τα "Ανεμοδαρμένα ύψη". Τελειώνοντάς το, ο αναγνώστης έχει την πεποίθηση ότι, στρίβοντας στη γωνία, θα συναντήσει μια λεπτή, χλωμή κοπέλα, μ' όλο το σφρίγος της νιότης στο βλέμμα της. Είναι η Αντρέα, χαμένη στις σκέψεις της...".
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-16-2356-6
Book pages: 
338
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Κάρμεν Λαφορέτ γεννήθηκε στη Βαρκελώνη το 1921 και πέθανε στη Μαδρίτη το 2004. Πέρασε τα παιδικά της χρόνια στα Κανάρια νησιά, καθώς ο πατέρας της εργαζόταν ως αρχιτέκτονας αλλά και καθηγητής στο Escuela Industrial του Λας Πάλμας. Το 1939 επιστρέφει στη Βαρκελώνη, όπου σπουδάζει για τρία χρόνια στη Φιλοσοφική Σχολή. Στη συνέχεια, μετακομίζει στη Μαδρίτη, όπου παντρεύεται και εγκαθίσταται μόνιμα. Η έκδοση του "Nada" στα 1944 αναδεικνύει την Κάρμεν Λαφορέτ ως τη μεγάλη αποκάλυψη της μεταπολεμικής ισπανικής λογοτεχνίας και, στη συνέχεια, ως εμβληματική μορφή για τις επόμενες γενιές. Το "Νada" απέσπασε επίσης το Βραβείο Nadal. Το 1955 η Λαφορέτ πήρε το Εθνικό Βραβείο Λογοτεχνίας της Ισπανίας για το μυθιστόρημά της "La mujer nueva". Το 2004, τη χρονιά του θανάτου της, κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά της "Al doblar la esquina".

Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-16-2356-6
Book pages: 
338
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο