Product

Άγγελος Σικελιανός 50 χρόνια από το θάνατό του

Product

Άγγελος Σικελιανός ή τα Πολιτικά πρόσωπα των θεών

Άγγελος Σικελιανός βαθμίδες μύησης

Κωδικός:
68485
Description: 

Στο βιβλίο αυτό η Ρίτσα Φράγκου - Κικίλια εξετάζει από διάφορες οπτικές την πολυσύνθετη ποιητική προσωπικότητα του Άγγελου Σικελιανού. Η συγγραφέας αποδεικνύει ότι ο μείζων λυρισμός τού ποιητή μας ήπιε από ποιητικές πηγές καθαρές και τροφοδοτήθηκε από τη φιλόσοφη σκέψη αφενός μεν των αρχαίων Ελλήνων, αφετέρου δε των δυτικών φιλοσόφων, κυρίως εκείνων που πέραν τού συστηματικού τους προβληματισμού διέθεταν και ένα έντονο όραμα.

15,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Στο βιβλίο αυτό η Ρίτσα Φράγκου - Κικίλια εξετάζει από διάφορες οπτικές την πολυσύνθετη ποιητική προσωπικότητα του Άγγελου Σικελιανού. Η συγγραφέας αποδεικνύει ότι ο μείζων λυρισμός τού ποιητή μας ήπιε από ποιητικές πηγές καθαρές και τροφοδοτήθηκε από τη φιλόσοφη σκέψη αφενός μεν των αρχαίων Ελλήνων, αφετέρου δε των δυτικών φιλοσόφων, κυρίως εκείνων που πέραν τού συστηματικού τους προβληματισμού διέθεταν και ένα έντονο όραμα. Προχωρώντας βαθμηδόν, η Ρίτσα Φράγκου - Κικίλια επισημαίνει με ποιους τρόπους ο Άγγελος Σικελιανός αξιοποίησε την προηγούμενη πείρα και πώς η προσωπική του λυρική φωνή, ο διακαής πόθος του για την ανθρώπινη ενότητα και ο διαρκής προβληματισμός του για τα μεγάλα ερωτηματικά των ανθρώπων, σε επίπεδο ατομικό και κυρίως συλλογικό, παραμένει εναγωνίως στην επικαιρότητα.
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-16-0383-2
Book pages: 
323
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

H Pίτσα Φράγκου-Kικίλια γεννήθηκε στον Bόλο. Eκεί τελείωσε το Eλληνογαλλικό Γυμνάσιο της Σχολής Kαλογραιών "Saint Joseph". Eίναι πτυχιούχος της Φιλολογίας, της Iστορίας-Aρχαιολογίας καθώς και της Γαλλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Aθήνας. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές κλασικής και νεοελληνικής Φιλολογίας στο Gottingen της Γερμανίας. Mιλάει και γράφει γαλλικά, αγγλικά, γερμανικά, ιταλικά. Eίναι επίσης τελειόφοιτος της Aνωτέρας Σχολής Πιάνου του Eλληνικού Ωδείου. Aνήκει στο Eπιστημονικό Διδακτικό Προσωπικό (E.Δ.Π.) του Nεοελληνικού Tομέα του Πανεπιστημίου της Aθήνας. Διδάσκει νεοελληνική λογοτεχνία του 19ου και 20ου αιώνα. Mεγάλο μέρος της επιστημονικής έρευνας και της ακαδημαϊκής της διδασκαλίας έχει αφιερώσει στο έργο του Άγγελου Σικελιανού για την ευρύτερη διάδοση του οποίου έχει δημοσιεύσει μελέτες. Aπό το χώρο της πεζογραφίας της απασχολεί το Aντιμυθιστόρημα και ιδιαίτερα η Nεοελληνική του έκφραση. Mέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί άλλες δύο συλλογές διηγημάτων της. Πολλά διηγήματά της είναι εγκατεσπαρμένα σε διάφορα περιοδικά.

Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-16-0383-2
Book pages: 
323
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο